Viitorul celor care temina astazi liceu in Romania


Hai, ma, sa va ajut!

Pentru ca tocmai s-au terminat liceele si urmeaza BAC-ul si admiterea la facultati, vin in intampinarea tinerilor.

Dar nu cu un sfat, ci cu o privire in viitor. Imaginati-va acest material ca fiind un oracol.

Aici ma adresez in exclusivitate celor care vor absolvi Bacalaureatul. Restul sunt convins ca nici nu va incadrati la cititorii mei.

Asadar, daca ati terminat un liceu cu profil pedagogic, o sa ajungeti studente la psihologie sau snspa. Zic studente, pentru ca daca esti baiat si ai terminat un liceu pedagogic, sigur esti gay. Si daca nu, o sa devii in scurt timp.

Si cat timp o sa studiati voi niste chestiuni pe care o sa credeti ca le cunoasteti atat de bine, dar pe care nici macar nu le veti intelege, o sa treaca anii. Si veti realiza ca, joburile pe care le-ati considerat voi doar pe timpul facultatii, vor deveni permanente. Nu, nu o sa aiba legatura cu domeniul in care studiati. O sa fiti vanzatoare de ceai sau in marketuri, sau, in cazuri mai demne, secretare, ori mai rar, veti lucra dupa finalizarea studiilor universitare ca si aducatoare la gradinite private.

Spun demne, pentru ca, oricum majoritatea studentelor de la psihologie si SNSPA sunt curve.

Daca ai terminat un liceu cu profil real, o sa dai ori la medicina, ori la medicina dentara, ori la vreo facultate din asta de profil tehnic. Politehnica, spre exemplu, are destule locuri pentru indivizi care nu stiu sa stranga un surub sau sa schimbe un bec. Dar si pentru fete care nu utilizeaza corect un telefon mobil sau un Winamp.

Aici, cam trei sferturi, in trei ani, se vor reprofila singuri pe posturi de vanzatori, call centere si comis voiajori. Alti cativa vor mai da admitere, dupa 1-3 ani, dupa ce nu vor mai promova anul, la alta facultate, crezand ca au nimerit din greseala la o facultate care nu li se potriveste, nu ca ar fi ei imbecili in vreun fel.
Vor avea fix aceeasi soarta cu primii, indiferent daca vor absolvi, sau nu, cea de-a doua facultate pe care le vor fi platit-o niste parinti sinistri.

Acum, din astia un sfert, cam 5-10% chiar vor fi cei care vor sti ceva si vor fi buni, sau , cat de cat buni in domeniu.

Restul vor absolvi si vor deveni atat de mediocri in domeniu, incat vor lucra in vreun domeniu paralel pe niste bani care abia le vor ajunge pentru chirie, cu restul contribuind iar niste parinti sinistri, mandrii ca odraslele lor au absolvit o facultate.

Iar astia cu UMF sau medicina dentara, atat de prosti sunt incat ori le-au bagat aceeasi parinti sinistri in cap ca medicina e de viitor, ori sunt atat de cretini incat cred ei ca vor avea de lucru dupa ce vor fi absolvit aceasta facultate (evident , aici ma refer la cei 56-60% care o absolvesc).

Bineinteles, majoritatea mediocrilor care vor avea suficient creier sa ia rezidentiatul isi vor gasi un loc de munca printr-un spital infect, si o sa-si dea cu pumnii in cap ca si-au pierdut 6-7 ani din viata, cand ar fi putut din prima sa lucreze la un call center, pe aceeasi bani. Si nu, nu o sa evoluati niciodata, nici macar cu spagi, ca sunteti prea prosti, de aia!

Pentru cei care nu vreti sa dati la facultate, exista intotdeauna optiunea academiei de politie sau scoala de subofiteri politie sau jandarmi! Asta dupa ce luati bacalaureatul din a 4-a incercare.

Nu fiti tristi, macar e din mai putine incercari decat la examenul auto!

Stiu ca nu va place ce v-a aratat globul meu de cristal, dar cam asa e.

Mult succes la petrecerile din camine si cluburi! Caci la bacalaureat si admitere nu va urez, am incredere in fortele voastre! De a-mi vinde mie chestiuni in hipermarket, fara sa stiti sa imi dati restul corect, sau de a-mi raspunde la telefon la vreun call center. Sau, de ce nu, de a ma opri in trafic sa imi urati drum bun in continuare!

V-ar putea interesa si:

Despre viata la camin part I

Despre viata la camin part II


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s