Nulitati cu carti


Am mai scris despre literatura ieftina si mizerii de carti  cand povesteam despre Dan Puric, Tudor Chirila si Mircea Cartarescu, dar si despre Andreea Marin, Mihaela Radulescu, Marina Almasan, Ada Ioana Raluca Băceanu, or Dora Alina Romanescu(Saveta Georgescu).

Dar astazi avem un caz deosebit de interesant, despre un om care scrie despre el insusi, la persoana a III-a, laudandu-se si jignindu-si sotia sau fostii colaboratori, ca prieteni nu poate avea.

Fiecare om are frustrari, mai mici sau mai mari, si fiecare om si le varsa in maniera si in locul in care poate sa o faca. Unii pe retelele de socializare, altii in viata reala, prin barfe si comportamente, altii pe bloguri samd.

Dar mai exista si cateva cazuri speciale, in care oamenii isi varsa frustrarile in carti publicate, chiar daca acestea nu contin literatura, ci exclusiv frustrari. Si, cum nicio editura care se respecta nu publica frustrari de oameni plini de venin, un individ din aceasta categorie si-a inregistrat o editura in satul natal (doar cu numele, caci plateste o tipografie sa ii publice cartea sub egida editurii personale), cu scopul exclusiv de a-si publica diverse fituici pe care le da gratis pe unde apuca, doar-doar, l-o mai peria cineva.

Demn de mila, as spune, apoi, insa, cand vad ca pe coperta isi pune o poza cu el purtand ochelari de soare la 3 ron de la tarabe imi dau seama ca deja vorbim de un caz patologic.

Pentru ca cineva imi spunea, pe buna dreptate, ca nu pot critica ceva ce nu cunosc, am citit ultima fituica a ipochimenului cu par alb, fara nicio reusita sau sens in viata.

O carte in care individul isi face o apologie sie insusi, in care spune cat de mult caracter are, cum de este cel mai just om dintre toti pe care ii cunoaste, cum toate nulitatile au reusit in viata, mai putin el, care este de o valoare incomensurabila, m-a adus pana in pragul apoplexiei. Adica, nu exista o legislatie care sa interzica unui om bolnav mintal sa publice carti, iar asta face ca indivizi ca astia sa isi poata exprima opinia in mod nestingherit in pseudocarti. Pe de alta parte, nu le citeste nimeni, deci nu ar fi o problema asa majora.

In schimb, razbunarile personale, jignirile si santajul vadit chiar nu au ce cauta in asa zice opere literare. Omul si-a jignit absolut toate cunostintele care l-au suparat, mai mult sau mai putin, iar la un moment dat santajeaza vadit, spunand ca are fotografii pornografice cu sotia unui fost prieten. Mai mult, defularile sexuale ale autorului sunt exprimate in cel mai scabros mod cu putinta, provocand voma.

Printre toate aceste pasaje pline de venin, apar diverse asa zise “anecdote” ca nuca in perete, fara nicio legatura cu firul logic, de fapt, fara nicio legatura cu logica.

Mai mult, exista si cateva dezacorduri care recidiveaza de-alungul fituicii, astfel incat nu pot fi considerate erori de tipar.

Multi oameni bolnavi pe lumea asta, pe care nu i-ai fi stiut daca nu exista facebook sau daca nu publicau asa zise carti.

Si, din nou, sentimentul acela de milo-sila ma cuprinde din nou.


2 thoughts on “Nulitati cu carti

 1. Este un frustrat santajist si penal, care cerseste “sponsorizari” pentru

  idioteniile lui pe unde apuca, si daca nu ii dai, te face cu laturi peste

  tot.toata lumea care il stie ce poama e se fereste de el.
  Mai mult, cand reuseste sa scoata cate vreo mizerie o baga pe gat primariilor sau scolilor casa le bage in biblioteca.altfel, nui cumpara nimeni porcariile de om pshiopat. jecmaneste pe unde poate si nare pic de caracter, si il copiaza pe rebreanu la greu,desi nare talemt.
  asa ca grandomania lui nare pic de baza in lumea reala, a oamenilor fara fantezii de om nebuni la cap

 2. Mi-a bagat coineva cartea asta a lui pe gat si am citit prin ea.

  am regasit acelasi frustrari, exprimate sub aceeasi forma, cai si mesajele pe care in urma cu 2 ani au fpost trimise de pe contul de facebook al unui individ despre care se povesteste in aceasta carte sub pseudonimul calpisat tuturor celor din presa locala din judetul de unde e si acest specimen.

  intamplator sau nu, acel individ a lucrat la fituica de ziar a acestui mare artist, si avea obiceiul sa ramana logat pe fb pe calculatorul redactiei, nepricepandu-se la calculatoare. Mai mult, acest autor, la 2 zile dupa ce absolut toata lumea din presa a primit jigniri prin mesaje private de pe contul lui calpisat, a chemat pe cineva sa ii formateze calculatorul la redactie.

  aceleasi idei ca toti din presa sunt parveniti si ca numai unul e bun in presa in teleorman si ca nu are loc de parveniti se regaseau fix in mesajele date de pe acel cont de facebook, cat si in aceasta mizerie de carte

  cam multe coincidente!

  sa va fie rusine celor care ii promovati elucubratiile unui om bolnav!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s