Muşamalizare la nivel înalt. Mărturii şocante de la cei care au văzut cum moare poliţistul din coloana lui Oprea


Informaţiile publicate în exclusivitate de Stiripedia.ro au creat efectul de bulgăre de zăpadă şi tot mai mulţi poliţişti au fost contactati ca să oprească muşamalizarea accidentului în care a murit un coleg de-al lor.

Coloana s-a constituit în jurul orei 18.40. Obiectivul era ghidarea maşinii în care se afla vicepremierul Oprea spre casă. Trei autospeciale făceau parte din această coloană. Motocicleta condusă de Bogdan Cosmin Gigina, maşina lui Gabriel Oprea şi un VolksWagen Passat pe postul de închizător de coloană. În ultima maşină se afla şi şeful de dispozitiv, subcomisarul Gâtan. În fiecare intersecţie pe unde trecea coloana erau posturi fixe de dirijare. Agenţi care asigurau că niciunul dintre şoferii muritori de rând nu trece pe verde când prioritatea este a ministrului Gabriel Oprea.

Poliţiştii care aveau staţiile deschise pe canalul de comunicaţii al coloanei au auzit vocea ofiţerului Gâtan cum striga. „Mai repede, mai repede, parcă dormiţi”. În momentul impactului, motocicleta condusă de Bogdan Gigina avea peste 100 km/h. Ploua abundent. Casca poliţistului era de tip flip-up, sistem care poate rabata partea din faţă de la bărbie şi până la frunte. Dacă ar fi stat închisă îi obtura poliţistului Bogdan Gigina toată vizibilitatea. Iar deschisă făcea ca toată apa să-i intre direct în ochi. Îl lăsa, cât de cât, să vadă însă scădea exponenţial protecţia frontală în caz de accident. Testele de impact arată că mai bine de 65% din impacturi se produc în zona bărbiei, fiind cea mai expusă în caz de accident.

Bogdan Gigina trebuia să se grăbească să-l ducă pe ministru acasă, nu trebuia să se gândească la studiile privind accidentele. De altfel nu trebuia să gândească, punct. Subofiţerii din postura lui nu trebuie să gândească. Trebuie să execute şi atât, fără să întrebe de ce e aşa de urgent ca Oprea să ajungă acasă.

Detaliul şocant povestit de trei surse diferite

În momentul în care Gigina a pierdut controlul motocicletei şi a intrat în gardurile care delimitau lucrările se afla la aproximativ 300 de metri de maşina lui Gabriel Oprea. Autospeciala Ministerului Afacerilor Interne condusă de şoferul lui Oprea a oprit în apropiere de accident. Şoferul a deschis uşa şi a dat să coboare ca să-i dea colegului său primul ajutor. După câteva secunde a revenit cu mâinile pe volan şi a demarat mai departe în trombă; în viteză şi mai mare decât până atunci. Scena a fost descrisă de mai mulţi poliţişti în discuţii separate. La locul accidentului a rămas ofiţerul Gâtan. Maşina lui Oprea şi-a continuat singură traseul dar tot cu sirene şi girofar. Poliţiştii care ne-au relatat scena spun că este posibil ca şoferul lui Gabriel Oprea să fi vrut să-şi ajute colegul însă vicepremierul s-ar fi opus tocmai ca să poată dispărea mai repede iar accidentul să fie muşamalizat. Era coloana lui Gabriel Oprea ilegală?

Poliţiştii de la Rutieră, scoşi în careu

De dimineaţă, şeful Brigăzii rutiere, comisar-şef Cristian Crai a făcut revista de front cu poliţiştii din serviciu. Nemulţumiţi de felul în care au comunicat ofiţerii de presă accidentul, câţiva poliţişti s-au revoltat. Cristian Crai le-a explicat subalternilor: „Procurorul ştie adevărul, toţi ştim adevărul, dar e mai bine aşa. Pentru toată lumea”.

„Mereu ne aleargă. Oprea e şi singurul dintre toţi care merge cu peste 100km in oraş. Ştii ce cred? Că dacă eram eu la deschidere, eu muream, nu Bogdan.”, ne-a spus unul dintre poliţiştii Brigăzii Rutiere care ne-a rugat să nu-i facem publică identitatea din motive lesne de înţeles.

„Am prins mai mulţi miniştri. Dar pe Oprea îl ducem de la tuns, la masă, la întâlnirile cu colegii de partid, peste tot”, ne-a mărturisit un alt poliţist.

Sursa.

Ce spune legea cu privire la coloanele oficiale?

Art. 223
(1) Poliţia rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale cu echipaje specializate potrivit competenţei.
(2) Se însoţesc cu echipaje ale poliţiei rutiere demnitari români sau oficialităţi străine cu funcţii similare acestora, după cum urmează:
a) preşedintele României;
b) preşedintele Senatului;
c) preşedintele Camerei Deputaţilor;
d) prim-ministrul Guvernului.
(3) În situaţii deosebite, care impun deplasarea în regim de urgenţă, pot beneficia de însoţirea cu echipaje ale poliţiei rutiere şi miniştrii din Guvernul României sau omologi din străinătate aflaţi în vizită oficială în România, precum şi şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România, cu ocazia depunerii scrisorilor de acreditare.

(4) Beneficiază de însoţire şi candidaţii la funcţia de Preşedinte al României, pe timpul campaniei electorale, după validarea candidaturii, numai pe raza localităţilor unde au loc activităţile electorale.

Deci care era urgenta pe 20 octombrie 2015?
 gabi oprea abuz cu coloanele oficiale
Dar pe 17 octombrie, cand, prezent la Alexandria, Teleorman, Gabriel Oprea a beneficiat de inchiderea tuturor semafoarelor pe bulevardele principale (Calea Dunarii si Calea Bucuresti) si plasarea cate unui politist in fiecare intersectie a acestora, majoritatea politistilor fiind chemati din timpul lor liber?
Iar un accident produs fix din aceasta cauza (trecerea semafoarelor pe intermitent) petrecut la intersectia Calea Dunarii cu strada HCC a fost rapid “rezolvat”, iar masinile ridicate cu platforma.
Din fericire, desi am sesizat ca toata media e pro Oprea, exista si alternative media si internetul, care a inceput de ceva vreme sa scoata adevarul la iveala.
Nea Gabita, zi-ne cum sta treaba. Dupa o demisie!
Advertisement

2 thoughts on “Muşamalizare la nivel înalt. Mărturii şocante de la cei care au văzut cum moare poliţistul din coloana lui Oprea

  1. De ce vă e frică să spuneți că oprea (cu O mic) se deplasează zilnic (da…zilnic…) cu coloana oficială oriunde vrea mușchiul lui, iar polițiștii de la Rutieră îndură intemperiile vremii și toacă nervii conducătorilor auto. Ar trebui să răspundă ….să fie tras la răspundere acest general de carton. Da….eu sunt polițist și vorbesc în cunoștință de cauză …. iar șefii îi fac pe plac pentru a-şi păstra scaunele obținute dubios. Oare cât mai trebuie să suportăm mizeriile dictatorilor care ne conduc???
    Veți vedea că mâine poimâine acest eveniment va fi dat uitării, la fel ca și restul cazurilor în care au avut de suferit, sau chiar şi-a pierdut viața polițiști, iar cei responsabili își văd în continuare de viață și de funcțiile ocupate dubios. În cel mai rău caz va fi găsit un țap ispășitor. ….și gata…
    RUȘINE OPREA….RUȘINE M.A.I. și toți lingăii care conduc…

  2. Promit ca primul politician din opozitie care, in acest scandal, va cere oficial in Parlament demisia lui Gabriel Oprea, va avea tot suportul meu in alegerile de la anul, indiferent cine si din care partid va fi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s