Microbelismul si viata fara sens


Intr-una din incursiunile mele cicloturistice am ajuns la un sat relativ incremenit in timp, locatia unde s-a filmat pelicula Morometii.

Locul a fost ales, la momentul respectiv, pentru filmari, intrucat in Silistea Gumesti, locul unde se petrecea actiunea originala, din roman, aparusera cabluri de electricitate si antene, pe cand acest sat, la care fac referire, a ramas incremenit in timp.

Cu o populatie tot mai in scadere de la an la an, la peste 30 de ani de la filmari, satul Talpa , mie, mi s-a parut tot incremenit in timp.

La birtul din sat, desi ziua in amiaza mare, toti indivizii, indiferent de varsta, erau beti.

Si se contrau foarte incisiv nu pe motive politice, nu pe motive economice, nu pe motive de bunastare, ci, asa cum e de asteptat la pitecantropi, pe motive de FOTBAL!

Doi nu mai aveau mult si se luau la bataie, spargand si cateva sticle de bere, pe motivul ca echipa “lui” de fotbal e mai “buna” decat a “celuilalt”.

Carevasazica, Rapid e mai bun decat Steaua, parca despre astea se discuta, oricum, nici nu mai conteaza. Ala care sparsese sticlele chiar il ameninta pe celalalt ca nu are ce sa caute in Ghencea, locul unde este stadionul uneia dintre echipe.

Inutil sa specific ca cei doi erau tractoristi care nu iesisera in viata lor din sat, decat probabil cand au ajuns la spital vreodata cu dintii sparti.

Si mi-a adus aminte de perioada cand eram student, si tot campusul studentesc se anima atat in camere, cat si in carciumile din zona, cand era vreun meci.

microbisti prosti

Cum urlau de nervi cand primea gol “echipa lor” si cum chiuiau extaziati cand “ai lor” marcau.

De parca viata lor se schimba drastic, in bine sau in rau, functie de rezultatul acelui meci.

Nu e ca si cum viata lor insignifianta ramane FIX la fel indiferent de care e “echipa lor”. Ei au un scop existential, sunt microbisti, sunt ultrasi.

Cineva ar putea sa vina sa-mi spuna ca se poate schimba viata cuiva functie de rezultatul unui meci, in cazul in care pariezi pe acel meci.

Da, bine! Castigi 9 milioane la 3 ani, dupa ce pierzi 300, in aceeasi perioada.

Atat aia care se duc la pacanele, cat si microbelistii, sunt oameni cu un inalt simt al dezvoltarii de sine. Cu foarte mult scop in viata si bine ghidati in principii si planuri.

Cu o viata, de altfel, foarte implinita si frumoasa. Not!

Dar, ma rog, fiecare trebuie sa isi gaseasca un scop in viata. Pentru cei care nu reusesc, exista microbismul.

Am mai scris in 2008 si 2013 pe aceeasi tema.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s