neam prostit


Alesii neamului, de ceva timp incoace (zeci de ani) sunt indivizi si individe pestrite.

Dar de cativa ani, multi dintre ei sunt de-a dreptul odiosi.

Este cazul acestui individ: Il cheama Gheorghe Coman si e deputat. Pe langa asta, negociaza posturi publice in circumscriptia ca ca la piata. Poate ca nu e nimic iesit din comun pt politicul de astazi. Dovezi ca face acest lucru sunt si in niste stenograme de pe mesele procurorilor, care, probabil vor aparea si prin presa.

Insa as dori sa public niste stenograme cu acest individ care mi se par strigatoare la cer(mai strigator la cer decat faptul ca fuge de procurori cu masina ca un gainar de rand).

Modul in care acest om vorbeste, ucizand fara drept de apel limba romana, mi se pare incredibil:

—-

COMAN GHEORGHE: Ce să treacă, unde să treacă frate că n-au bani, unde să …ce dracu vorbim aiurea? Băi Cipriane, şi-ţi mai spun şi altceva şi cu asta am…să-ţi spun…ăăă….ca la orice partid se cere nişte bani că nu mă feresc de tine, mi-a cerut nişte bani ăştia…neinteligibil…şi organizarea uite a venit oameni, acuma vine Grapinni, tre să-i fac masă cu aia…eu de unde să plătesc? Aşa tu mai ştii o relaţie, ăla mai ştie o relaţie! Că mi-a cerut…bă da tu n-ai niciun director aici…acuma o să fie conferinţa mea judeţeană, o să zică, bă, unde mergem, ce facem…îţi dai seama combinaţii….ştii tu mai bine că nu te învăţ eu pe tine! Şi zice bă, dar tu ce eşti vreun prost pe aici? Aia e…combinaţii grele pe care le ştii şi tu mai bine ca mine! Eu m-am dus aicea că aşa a fost, eu îmi bag p… în ei, chiar nu mă duceam dar am avut obligaţii, la partidul ăsta! Dacă era altul…

………………………………………………………………………

Dialog purtat la data de 20.11.2013:
COMAN GHEORGHE: […] Ia zi, ce te-ai gândit, spune-mi şi mie!
B C: Ce să mă gândesc Gigi?
COMAN GHEORGHE: Zi Cipriane, sincer îţi spun, eu nu mă feresc de tine, ai văzut…eu asta…îţi spun sincer…directiva asta e situaţia, ştii tu cum e politica asta!
…………………………………………………………………………
COMAN GHEORGHE: Eu ţi-am spus care-i situaţia, n-am nimica împotrivă, tu alegi, eu ţi-am zis, am venit cu inima deschisă la tine, nu te mint nimic, înţelegi?
B C: Da de ce nu mă laşi tu aşa mă să…te-ajut cu ce pot cum ţi-am zis de fiecare data…
COMAN GHEORGHE: Nu ştiu dacă mă ajuţi…tu pe mine nu mă ajuţi. Eu ţi-o spun, nu m-ai ajutat cu nimic până acuma şi ştiam că-i postul nostru, eu l-am cedat pe ăsta că ăsta a fost bagabond…
B C: Cum nu te-am ajutat cu nimic?
COMAN GHEORGHE: Cu nimic, cu ce m-ai ajutat tu?
B C: Păi te-ajut…ţi-am zis cu ce se poate dar aşa cum ai venit atunci cu chestia ai cu Nicoleta…
COMAN GHEORGHE: Las-o dracu, nu hârtia aia…neinteligibil…
B C: Nu mă cu hârtie…
COMAN GHEORGHE: Nu ştiu…ce…
B C: Atunci când…
COMAN GHEORGHE: Nu mai ţin minte mă…
B C: Cu suta de milioane!
COMAN GHEORGHE: Da mă uite acuma, vrei să-ţi spun ceva? Eu nu te mint pe tine, Cipriane, nu te mint şi nu am cum să te mint. Uite, realitatea că eu nu te mint pe tine…uite, eu acuma ca să fac alegerile astea şi oamenii care-i am acuma, oamenii care vin de la Bucureşti, în primul rând vine şi Voiculescu, atenţie, eu oamenii ăştia tre să-i ţin o noapte la hotel, nu pe toţi, oamenii ăştia cu mâncare cu tot mă costă o grămadă de bani. Pe mine conferinţa asta judeţeană mă costă, să nu exagerez, în jur la 300 de milioane! Nimeni nu mă ajută! Păi atunci, dacă n-am oameni să mă ajute şi pe mine cu ceva….nu mereu…când am nevoi, ce fac mă? Păi ăla zice…băi p…, tu ştii ce mi-a zis mie…am martori, eu nu vreau să spun acuma cine…
…………………………………………………………………………
COMAN GHEORGHE: Băi, eu pot să aduc pe altul, pot să aduc mâine!  Să-ţi spun…realitatea, că nu…mi-a impus unul! I-am spus că eşti prietenul meu. Mi-a impus! Şi-ţi spun şi pe cine! Unul care a fost coleg de facultate cu Daniel. Ţi-am zis oare?
…………………………………………………………………………
COMAN GHEORGHE: Mi-a impus! Nu vrei să…eu nu te mint! Realitatea care e? Decât să vină ăla mai bine facem noi echipă şi e mai bine! Aşa o văd eu, dacă tu o vezi altfel…Cipriane…treaba ta!
B C: Nu e vorba mă că o văd altfel…
COMAN GHEORGHE: Nu…adică vreau să-ţi spun…înţelegi ce…eu vreau să ţin cu oamenii…cum să-ţi spun…ţin cu oamenii mei din Buzău! Nicidecum   că-mi aduce pe ăla, pe ăla…e de acolo…ăla-i din Braşov…neinteligibil…e din Braşov ăla…l-aduc pe ăla din Braşov? Am şi eu oameni…uite cum e şi la voi că   mi-a zis acuma…domne să vii cu organigrama şi de la DSV şi de la ….am pe cineva…mi-a dat mie cineva organigrama? Nu…cine …mi-a cerut-o de nu ştiu
CG:Şi în ianuarie, am o nevoie şi io. Nu io, partidul. În ianuarie fac o tabără d-asta politică, de-un porc.
BC:De-un porc? Din Ianuarie?
CG:Şi-l duc la Stel… doamna Stel…
BC:Pă cât Ianuarie? Ca să-l pregătesc… să mă pregătesc de…
CG:Nu ştiu când. Acuma ştiu tot Cipriane, că se programează şcoala politică.
BC:Oricum nu se face până-n zece Ianuarie.
CG:Nu, mă! Pă douăşcinci, douăşapte. Să fie zăpadă afară, să mănânce copiii. Că vin din tot din… România toată.
BC:Da, mă. O rezolvăm.
CG:Câte doi din fiecare judeţ. Îţi dai seama ce-o să fie?
BC:O rezolvăm!
CG:O sută şi ceva de oameni! Adică să tăiem porcu acolo…
BC:O rezolvăm, nu-i problemă.
CG:Da, nu, nu-i….
BI: A, să fie aşa pentru antren, pentru aia, tăierea porcului, alea…
CG: Nu, mă! Face fiec, fiecare face, fiecare judeţ face, se fac două tabere politice pă lună.
BC: Da, mă, da! Nu, mă, zic porcu, să fie pentru antren, aşa, să vadă lumea cum îl taie…
CG: A, nu, mă! Taie, îl taie oamenii la tabăra… Nu, la tabără acolo![…]
COMAN GHEORGHE: Ăăă…ai foc?…deci eu dacă dau la pace cu tine facem treabă, dacă nu dau nu facem treabă!
B C: Păi despre ce e vorba?
COMAN GHEORGHE: Deci, fii atent, ăăă, conform unei înţelegeri acuma a noastră care e, între mine….o să fie între mine şi PSD, nu mai discutăm de PNL că PNL-ul n-o să mai fie, într-o lună de zile n-o să mai….dar nu are nicio…între noi…între USL cum se spune, conform asta….am cedat eu DSV-ul director mare şi am luat la electrica! Înţelegi? Că asta a fost să fie, sănătoşi să fim, nu-i problemă asta e! Şi conform înţelegerii, protocolului care este, ăsta…cum îi zice…director adjunct e …este la noi, la Partidul Conservator!
B C: Director adjunct la DSV e la Partidul Conservator?
COMAN GHEORGHE: Da, da! Poţi să te interesezi…trebuia şi directorul mare dar…

====

Dar, avand un asemenea ministru al culturii, care, pe langa chipul de cetatean provenit din clasa de jos a mediului rural (sa-mi fie iertata comparatia, dar asta imi inspira chipul), se si exprima ca un om cu foarte putine clase (din moment ce face greseli de clasa primara, pot considera ca este un individ cu 3-4 clase), nu ne mai mira deputatii.

De cativa ani tot ma astept la ce e mai rau din punctul asta de vedere. Insa, sincer sa fiu, acum si mai multi ani, as fi considerat asa ceva nu numai inadmisibil, dar imposibil.


One thought on “neam prostit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s