Alexandria, oras nesigur pentru pietoni si biciclisti. Sute de accidente si zeci de morti si raniti. Vezi AICI punctele rosii si motivele.


Alexandria, cel mai mare oras din Teleorman, este si campion la accidente rutiere.

In ultimii 13 ani, aici au avut loc aproape 1000 de accidente, din care au rezultat 130 de oameni raniti grav, unii decedand ulterior sau ramanand cu sechele pe viata, si 14 oameni morti pe loc.

Cele mai multe accidente s-au petrecut pe strazile Dunarii, Bucuresti, Alexandru Ghica Libertatii si Cuza Voda, , si au avut ca principale cauze , neacordarea de prioritate pietonilor de catre masini, dar si vitezele excesive, precum si traversarea neregulamentara.

Un numar foarte mare de accidente, trei sute, au implicat pietoni si biciclisti:

“Rata mare a accidentelor în care sunt implicați pietoni și bicicliști poate fi și un indicator al unei infrastructuri deficitare destinate pietonilor și bicicliștilor (lipsa pistelor de biciclete, semnalizarea deficitară a trecerilor de pietoni, lipsa unor măsuri de calmare a traficului în apropierea trecerilor de pietoni, spațiu insuficient pentru pietoni, prioritizarea traficului auto- fapt ce determină pietonii să se angajeze în traversări periculoase).”


Străzile cu cel mai mare număr de accidente în care au fost implicați pietoni și bicicliștisunt Străzile
Dunării București, Libertății, Alexandru Ghica, Negru Vodă, Turnu Măgurele, Cuza Vodă , Alexandru
Colfescu, Străzi ce prezintă și un trafic mai mare și realizează legături în teritoriu,
se arata intr-un document realizat de catre o firma independenta din Bucuresti, la comanda Primariei din Alexandria

Strategia de dezvoltare locala a municipiului Alexandria 2021-2027, realizat de CIVITTA Strategy & Consulting SA face praf administratia alexandrineana la ceea ce inseamna calitatea soselelor, infrastructura si grija pentru pietoni si biciclisti, si , mai mult, contrazice declaratiile primarului aflat la al patrulea mandat si pliantele din campania electorala: “Mare parte din străzile municipiului Alexandria sunt în stare
mediocră. Străzile periferice, ce mărginesc municipiul, sunt în stare slabă”

In document se arata si harta orasului dupa calitatea strazilor, aratand o mare parte la o calitate slaba si foarte slaba, doar cateva fiind in stare buna sau mediocra, si mai indica si pericolele care ii pasc pe alexandrineni la fiecare pas “aleea de acces in parcul vedea are un unghi fara o vizibilitate buna, trebuie remediat de urgenta, semnalizaera accesului este deficitara.”

calitate strazi motive accidente alexandria

Aceasta este harta zonelor “rosii” din Alexandria, unde in ultima decada s-au petrecut cele mai grave accidente din municipiul resedinta de judet.

In lipsa unei infrastructuri axate pe siguranta (trotuare libere circulatiei pietonilor, piste pentru biciclete, semnalizare corespunzatoare, parcari care sa limiteze parcatul aiurea care sa puna in pericol siguranta, dar si luarea unor masuri coercitive), aceste evenimente vor continua sa se repete, la nesfarsit.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s