O intrebare, doua, maxim 3


Nu vreau sa vorbesc cu pacat, dar nici sa ma isterizez ca individele care nu au mai vazut barbat de peste o decada, si atunci datorita alcoolului in exces. Consumat de nefericit.

Dar ma uit pe cifre. 3% mortalitate de covid si 0.4% cazuri grave.Adica, din 100 de oameni care contacteaza virusul, 3 mor. Din 1000, 4 sunt mai grav. Din astia mor cei 3%, iar altii se fac bine, si unii mai raman cu sechele. Care inca se studiaza.

De aici si pana la o isterie internationala si efectiv terorizarea populatiei prin massmedia cu stiri panicarde, ZI DE ZI, ZI DE ZI, de peste un an de zile, e distanta mare.

Adica, de ce 97 de oameni din 100 trebuie sa stea in casa, cu sistemul imunitar scazut, stresati, cu locuri de munca pierdute ori cu salarii diminuate, cu mesaje care sa ii bombardeze zilnic din mass media cu “copii de 2 luni care au murit de covid, de tineri de 18 ani care au murit de covid, de cat de grav e covid, de ce rata URIASA DE POZITIVARE ESTE, de cate TESTE AU FOST FACUTE SI CATI INFECTATI ZILNICI SUNT”, fara sa se specifice ce boli in stadiu terminal aveau copilul de 2 luni si tanara de 18 ani, ori faptul ca 3 din 100 oameni mor, si aia cu comorbiditati?

De ce pe strada umbla pompieri cu goarne pe masini din care sa urle sa pastram distanta fata de alti oameni si sa purtam masca peste tot, dar ei nu o poarta niciodata?

Cine are de castigat din aceasta isterie internationala si cine de pierdut?Puse in balanta, castigurile si pierderile, care sunt mai mari?Castigurile ca e “presiune mai mica” pe spitale ca se imbolnavesc oamenii treptat, sau ca mafia mastilor, testelor, si aparatelor medicale are de castigat ENORM in aceasta perioada, de peste un an de zile?

Ca au aparut subit fabrici de masti sau teste de la o zi la alta? Ca niste unii, gen functionari publici, castiga mult mai multi bani pe timp de pandemie, fara sa faca absolut nimic?

Daca ar fi presiune pe spitale si nu ar mai fi locuri la ATi, rata de mortalitate nu ar mai fi 3%?Sau tot 3% ar fi, doar ca ar muri mai repede si s-ar aduna mai multi morti?

Sau vine vaccinul-minune (mai multe tipuri care sunt in beta-testing la nivel global) care sa mai salveze din oameni?

Sa ma scuzati ca gandesc si intreb, fara sa mestec pe de-a gata si sa spun ca sunt un om “rational care nu pun intrebari stupide, doar cred ce mi se spune”Totusi, de ce 97 de oameni din 100 trebuie sa sufere pentru ca aia 3% sa nu moara ?Nu mai bine aia 3% s-ar proteja, cum pot, si pe astia 97 ne-ar lasa sa TRAIM LIBERI?

Intreb si eu, nu dau cu parul!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s