Haos a la Teleorman: Copil, suspect de COVID-19, plimbat printre spitale.


“Sectia de boli infectioase a spitalului Teleorman nu are sectie de copii,  nu are linie de garda, nu are oxigen”-Medicul șef al Departamentului de Sănătate Publică, doctor Luminița Dumitrașcu

Un baiat de 12 ani care s-a intors in urma cu cateva zile din zona afectata de coronavirus din Italia (Lombardia), de fel din satul Blejesti, de langa Videle, a fost preluat azi de ambulanta SMURD, intrucat prezenta simptopele noii infectii cu Coronavirus, avand peste 39 grade febra si simtindu-se rau. (39.4 C)

De altfel, el era deja sub observatie si izolare la domiciliu, dupa ce a intrat in Romania prin Vama Nadlac.

Ambulanta cu asistenti si paramedici imbracati corespunzator a plecat putin dupa 12 din Alexandria de la sediul ISU si a preluat copilul de langa Videle si a adus-o la Alexandria, la spitalul judetean de urgenta Teleorman.

Aici, surpriza, nu au fost primiti.

Ambulanta a stationat o ora la poarta spitalului, pe langa ea trecand pacienti, paznicul spitalului fiind la distanta si afirmand “Nu ma apropii, ca nu vreau sa ma imbolnavesc”, iar un echipaj de jandarmi asista la scena de peste drum.

Dupa o ora in care asistentii s-au plimbat intre spital si ambulanta, acestia au fost trimisi la spitalul de boli infectioase Vedea din Alexandria, unde, de asemenea, nu au fost primiti cu copilul, care se afla intr-o atmosfera protectoare (zona septica), tipul acela de targa pe care il vedea in serialul “Dosarele X”.

suspect de coronavirus adus la spitalul vedea alexandria Foto captura (Impact24.ro)

La un moment dat, unul din paramedici rabufneste: “-Haideti, dom’ne, ne mai tineti mult aici?”

Pana la urma, s-a dat unda verde la internarea copilului extrem de speriat care se afla de peste 3 ore pe targa acoperita din ambulanta, asta dupa ce au fost externati pacienti de acolo “pe repede inainte”, altii fugind fara sa mai astepte biletul de externare.

Medicul șef al Departamentului de Sănătate Publică, doctor Luminița Dumitrașcu, despre situația minorului suspect de infecție cu coronavirus: “Are o laringo amigdalita, rosu in gat cum se spune, am sunat la Matei Bals(nr Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș), ne-au inchis telefonul, am sunat iar, au zis ca maine ne trimit rezultatele analizelor. Daca se confirma cazul e super nasol”

“Sectia de boli infectioase a spitalului Teleorman nu are sectie de copii, (am creat noi o subzona) nu are linie de garda, nu are oxigen”

La ora redactarii acestei stiri, la nivel mondial se inregistreaza 82,588 cazuri confirmate de coronavirus, dintre care 2,814 decese si 33,345 de persoane vindecate complet.

In Teleorman, izolate la domiciliu, pentru 14 zile, sunt 24 de persoane, dar si rudele lor vor fi introduse in autoizolare de maine, 27 februarie.

In comparatie cu gripa sezoniera, care a rapus circa 77.000 de persoane la nivel mondial pe ceast sezon, COVID-19 pare o viroza respiratorie mai putin grava, dar noutatea acestei tulpini creaza interes din punct de vedere medical, si agitatie pentru rating din partea presei.

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s