Pariu pe viata si pe moarte (+18) FOTO socant


Este trecut de 2 dimineata, noaptea de sambata spre duminica, 22 decembrie 2019.

La iesirea din Alexandria spre Bucuresti vajaie doua masini cu peste 100 de km la ora, in localitate. Fac celebrele “liniute”.

Adica soferii pornesc, in paralel, uneori in urma unui acord tacit, din priviri, de la semafor.
(uneori asta se face pe bani)

Cine il intrece pe celalalt castiga pariul.

De data asta, cel care a castigat pariul a pierdut un altul in acelasi timp: pariul cu viata.

accident intrare alexandria E70 decembrie 2019 mortal (2)

Masina de tip Ford, acum un morman de fiare de nerecunoscut, care cu greu pot fi duse la un centru de reciclare, intra din plin la peste 100 de km la ora intr-un camion parcat, incercand sa depaseasca, probabil, pe partea dreapta, pe cel care o luase inainte, castigand detasat “liniuta”.

Masina se izbeste cu partea drepta de remorca camionului care stationa marginea soselei, pe o banda pe care nu se circula niciodata. Pe scaun se afla un pusta de 17 ani care se distra cu soferul masinii. Dupa cateva secunde in care a horcait sange pe nas, gura si urechi, si-a dat ultima suflare: pierduse pariul.

Impactul a fost atat de puternic incat motorul masinii a ramas pe loc, langa remorca, iar o parte din caroserie a fost azvarlita la peste 10 metri distanta.

Partea din spate a masinii a fost aruncata la 15 metri.

Ca prin minune , soferul, care avea o alcoolemie aproape de 1 la mie, a scapat doar cu o zgarieturi si s-a ascuns in multimea de gura casca adunata la accident, in timp ce fortele de salvatori il cautau pe sub remorcile parcate. Odata depistat, acesta a spus, senin, ca el nu a facut nimic.

Epava ramane insa marturie la ce a facut, atat el, cat si ce fac multi, mai ales sambata seara.

In ceea ce ramas din portbagaj se vad lemne si hartii pentru gratar, in usa din drepta o sticla,inca neconsumata total, iar pe scaunul din drepta mai multe CD-uri cu manele.

Pe unul scrie Compact Discuri PERICULOASE, pe un altul PARIU CU VIATA.

Ambele sunt colaje de manele cu manelisti cunoscuti si cantece de petrecere si smecherie, cum li se spune in argoul manelistilor.

Ambele sunt acum pline de sange inca neinchegat si bucati de carne.

Altminteri, intregul scaun din dreapta este imbibat in sange, iar in cotiera troneaza un lac format din acest lichid al vietii.

Si nu putem sa nu ne gandim la ce spunea, nu cu foarte multi ani in urma, sa fie mai putin de 10, un clasic in viata:

“Manelele nu sunt o muzica, sunt un stil de viata.”

Ei bine, de multe ori sunt si un stil de moarte.

Pentru ca combinatia de gratare, alcool, manele si sofat periculos pe asa zise melodii care inoculeaza ideea ca “suntem cei mai barosani, toti dusmanii crapa de ciuda, suntem regi nemuritori, avem bani si valoare, nimeni nu poate sa ne doboare” poate avea consecinte letale.

Nu mai amintim de live-urile din 2019 care surprind accidente mortale (cel putin 3 pe teritoriul Romaniei, si unul in Ungaria) pe un astfel de fundal sonor.

Amintim insa ca Romania e tara cu cele mai multe accidente rutiere si victime din Eurupa, ca soseaua Alexandria Bucuresti este un drum al mortii, dar si ca de Craciunul 2019 in Romania au avut loc 59 de accidente rutiere grave, în urma cărora 27 de de oameni și-au pierdut viața, iar alte 45 au fost grav rănite, Teleorman avand un loc fruntas in aceasta statistica.

Mai amintim ca pariul cu viata nu este un pariu, ci o alegere, in ciuda a ceea ce invatati de pe CD-urile cu manele pe care, de multe ori, muriti.

Pentru ca, da, fiecare pasare pe limba ei moare 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s