Tara care isi ucide bunul simt


Am ascultat inregistrarile de la 112 ale fetitei de 15 ani presupus ucisa (desi nu avem nici pana acum dovezi concrete) din Caracal.

Copila aia era o forma de viata anacronica in Romania.

Respectuasa, cu mult bun simt si inteligenta. Cu o stapanire de sine pe care foarte multi adulti nu o detin, inclusiv in conditii teribile, lucru recunoscut inclusiv de agresor.

Vorbea numai cu pronume personal de politete, la persoana a doua plural, atat cu retarzii de la 112 (proasta aia de la STS si garcea militanul), cat si cu referire la cel care a rapit-o, batut-o, legat-o si violat-o:

– “dumnealui, domnul acesta, dansul.”.

O fata cu un simt incredibil, care a retinut detalii si care a gandit mai mult decat cei care ar fi trebui sa ii fie salvatori.

Si nu politia a intrebat-o detalii despre unde se afla, ci ea , din proprie initiava, a cautat inclusiv o carte de vizita.

Asadar, atata inteligenta si bun simt, inclusiv vis a vis de agresorul ei, mai rar.

Multi din copiii din ziua de azi nu au respect nici macar fata de parinti.

Ei au ca model manelisti sau retarzi gen vloggery selly sau rahatul alalalt aby talent, or “animatoare tv de succes”, gen bianca dragusanu, daniela crudu sau cum naiba le mai cheama pe prostituatele de asa zis lux care se promoveaza la tv.

De vorbit corect in limba romana nu mai aduc aminte.

Si e culmea ca nicio institutie de presa nu aminteste asta, pentru ca presa e mult prea ocupata cu tembelizarea celor care nu iau bacul dar care fac audienta, si, prin urmare, aduc o paine pe masa unor jurnalisti, oameni de televiziune sau formatori de opinii, care, culmea, chiar se bucura de procentajul asa mic la bac, spunand ca le va creste audienta, fara sa isi puna intrebarea in ce masura chiar ei au generat aceasta tembelizare nationala.

Dispar televiziuni culturale, emisiuni educative de profil, inclusiv desene animate cu talc (imi aduc aminte de captain planet care promova ecologismul), posturile tv de calitate se tabloidizeaza dureros de vizibil,si, odata cu ele, dispar copiii ca Alexandria Maceseanu, care, daca nu sunt ucisi de dezaxati mintal, sunt ucisi de lipsa de cultura si educatie.

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s