VIDEO Scandal la Sala Polivalenta din Alexandria : “Suntem oameni sau animale, ce mama Dreq?”


Sambata, 5 ianuarie, la Alexandria a avut loc o premiera, dar si un meci istoric pentru nationala feminina a echipei de Volei a Romaniei.

Premiera a fost ca meciul, confruntare cu Spania pentru Europene, s-a desfasurat la Sala Polivalenta din Alexandria, nou refacuta.

Acesta a fost transmis in direct si la televiziunea nationala.

Despre organizarea si acustica salii (execrabila in opinia noastra umila) nu vom extrapola, ci despre modalitatea in care fortele de ordine au facut accesul spectatorilor in sala.

Desi atat jandarmeria, cat si politia locala au fost prezente, de “organizarea” accesului si a verificarilor corporale s-a ocupat Politia Locala Alexandria.

Din pacate, aceasta institutie a dovedit ca este complet nepregatita pentru evenimente de aceasta anvergura.

Nu au fost in stare sa organizeze pe un rand spectatorii si nici sa-i anunte ca este necesar un control pentru a preveni intrarea in sala cu obiecte contondente, petarde sau chiar arme, fapt care, coroborat cu lipsa de civilizatie a anumitor teleormaneni, a dus la o imbulzeala in toata regula si nervi de ambele parti ale baricadei: 4 politisti locali s-au postat in singura usa pe care s-a facut accesul in sala polivalenta, acestia luandu-se “la tranta” cu cetatenii care fortau intrarea.

De altfel, multi au intrat cu forta, fara nici cel mai mic control.

La un moment dat, in usa s-a postat o politista locala, cu spatele la spectatori, tinandu-se din rasputeri cu mainile de cate o balama a usii, in incercarea disperata de a forma un scut uman impotriva “navalitorilor”.

 

“Daca era vorba sa dati bani, nu veneati”, striga sarmana femeie catre cei care o impingeau pentru a patrunde in sala, crezand ca, chiar si cu invitatii primite de la partid, nu vor mai fi lasati sa intre.

 

De altfel, multi alexandrineni au facut cale intoarsa de la meci, intrucat cineva, poate chiar din zona politiei locale, a lansat zvonul ca sala este plina si ca nu va mai fi lasat nimeni sa intre, cu sau fara invitatie.

Din acest episod nu putem decat sa conclizionam ca Primaria Alexandria ar trebui, in primul rand, sa investeasca in resursa umana , recte in pregatirea acesteia, si mai putin in curele de piele si caciuli de blana naturala, cum aflam din presa locala ca se fac achizitii directe pentru aceasta institutie.

Nu de alta, dar, pe langa anumite posturi pe care se afla rude de-ale primarului in prezumtive cazuri de angajari fictive (vezi cazul Cristina Ionela Teodorescu) doar pentru a incasa bani, precum si alte cheltuieli inutile cu aceasta institutie, care a fost in centrul atentiei nationale cand a intimidat semnatarii demersului “Fara penali in functii publice”, prestatia de la meciul Romania -Spania desfasurat in Alexandria ar fi putut, cu usurinta, sa degenereze chiar si intr-o tragedie, cu simpla conditie ca in sala sa intre o persoana pusa pe ilegalitati.

De accesul cu un dispozitiv exploziv nici nu vrem sa ne gandim, la cate persoane au intrat fara nici cel mai mic control.

Singurul nostru, ca sa-i spunem, noroc, este ca suntem feriti chiar si de teroristi.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s