Bucuria simplitatii


De-alungul vremii am ajutat diferite persoane in chestiuni destul de complicate ale aspectelor vietii.(nu extrapolez prin exemplificare, dar sunt multe cazuri, sa le spun, vitale)

Unii mi-au ramas recunoscatori, altii nici macar nu mi-au multumit , iar altii mi-au intors favoarea, dar in sens invers.

Oameni cu stare si conditie multi dintre ei.

Zilele trecute am luat o pereche de pantaloni care ma enerva cum statea prin casa si , in drum spre treburile mele, am trecut sa o arunc la tomberon.

Tomberon in care zgarma o tiganca cu puradelul.

Nici nu au indraznit sa-mi zica ceva in timp ce ma pregateam sa arunc pantalonii in pubela, cand mi-am dat seama sa intreb:

– Ii vrei tu?

– Da, imi raspune destul de stanjenita, dar bucuroasa ca o intreb.

Dupa ce i-i ofer (chiar nu erau cine stie ce pantaloni), tiganca imi spune cu o voce atat de calda si sincera:

– Multumesc frumos!

Cred ca a fost cel mai cald “Multumesc!” pe care l-am auzit in 2018.

O voce care era in totala discordanta cu imaginea femeii imbracata saracacios care cotrobaia prin gunoaie in perioada sarbatorilor.

In noaptea de revelion, dintre toata lumea prezenta la focul de artificii din piata centrala, cel mai bucuros mi s-a parut soferul de pe o autoutilitara care venise sa curete cioburile de dupa trecerea dintre ani, foarte fericit ca ii faceam cu mana si ii multumeam pentru munca pe care o depune.

De altfel, si cand ma plimb cu bicicleta pe camp si salut ciobanii, acestia ofera cel mai frumos raspuns la salut decat multi alti oraseni cu pretentii de eruditie.

Simplitatea si sinceritatea au devenit un mod de a fi fericit, cu cat se complica unii, cu atat uita sa traiasca si sa…multumeasca, pentru ceea ce au.

Dar, la final, fiecare are parte de ceea ce merita. Nici mai mult, nici mai putin.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s