Țigănie marca Teodorescu: presiuni asupra jusțitiei în procesul pe care îl au.


Ce aflam in acest articol:

  • Cine sunt sotii Teodorescu, finii primarului Alexandriei
  • De ce au dat o jurnalista in judecata
  • Cum i se imputa unui jurnalist comentariile care apar ulterior la articolele sale, pe o platforma pe care nu o controleaza
  • Cum “suferinta lor launtrica” este necuantificabila, dar valoreaza 3 miliarde rol
  • Cum jurnalista DUmitrescu este un monstru care “ia oameni de pe strada” si ii face victime
  • Cum face avocatul Mitroi presiuni pe justitie, sugerand faptul ca jurnalistele de la Liber in Teleorman ar fi castigat toate procesele ca urmare a unor interventii oculte
  • Cum va face av Mitroi T plangere la CSM pentru ca un angajat al judecatoriei Alexandria a salutat jurnalistele
  • Bipolaritate: Carmen Dumitrescu nu e jurnalista, dar e jurnalista buna. Sotii Teodorescu sunt victime colaterale, dar sunt victime principale
  • Cum nu este posibil sa-ti repari onoarea, dar este posibil contra unei sume de bani de ordinul zecilor de mii de euro
  • Avocatul Mitroi T sustine ca dovezile depuse la DNA cu privire la finii primarului sunt doar articole de presa, desi spune ca finii primarului nu au fost cititi in dosar sau notificati ca ar fi urmariti panal. De unde stie, asadar, avocatul Mitroi continutul unui dosar de la DNA, care in care nu s-a inceput urmarirea penala si care, prin urmare, nu este public?

 

 

 

Fara sa intram prea mult in detalii, asa cum am relatat aici si aici, cazul sotilor Teodorescu, finii primarului Victor Dragusin, este, pe scurt, dupa cum urmeaza:

Ascensiunea “oamenilor de pe strada”

Pana in 2008, cei doi erau doi tineri cu o situatie modesta financiar (comparativ cu astazi), colegi de serviciu la un post local de radio din Alexandria, unde, in opinia noastra strict subiectiva, realizau niste emisiuni mediocre de radio (animatie si farse telefonice in direct)

El suna oameni la nimereala si facea glume mai mult sau mai putin reusite, autointitulate farse, ea prezenta melodiile si cu anumite ocazii stalcea numele artistilor sau titlurile pieselor.

In 2008, insa, in seara alegerilor pentru fotoliul de primar al Alexandriei, cei doi tineri erau zgribuliti si foarte impacientati in jurul sediului de campanie al candidatului la primarie. Este 15 iunie, este o seara friguroasa si alegerile sunt la muchie de cutit, intrucat cei doi candidati din turul 2 au ambii sanse mari la a fi desemnati castigatori.

Daca este sa nu credem in coincidente, putem spune ca cei doi au “tras lozul castigator” in privinta candidatului pe care il sustineau, pentru ca acesta a fost cel care a castigat statutul de primar al Alexandriei, pe care il mentine si in ziua de astazi, la al treilea mandat.

Iar de atunci, pana astazi, in 10 ani de zile, viata sotilor Teodorescu, Octavian Constantin si Cristina Ionela, “doi oameni simpli de pe strada” din fata sediului de campanie al PSD, s-a schimbat radical:


Ea, Cristina Ionela, la scurt timp dupa aceste alegeri este angajata in Primarie pe post de referent, apoi responsabil de relatii cu mass-media, consiliera a primarului (ii administra pagina de facebook, unde isca inclusiv conflicte cu cetatenii si ii soptea la ureche cine ce mai misca prin primarie) si, ulterior, politista locala, beneficiara a mai multe bonusuri financiare (cu o ocazie in declaratia de avere trecea sumele primite de la primarie drept VENITURI DIN PREMII SI JOCURI DE NOROC)
Ulterior membra a comisiei ATOP(reprezentanta a comunitatii, de unde incaseaza alti bani, desi nu a votat o nimeni) si scolarizata gratuit pe banii municipalitatii.

El, Octavian Constantin, isi infiinteaza o firma, Roadvertising, care a rulat cu primaria, tineti-va bine, peste 8 MILIARDE si jumatate de rol, adica undeva la aproape 200.000 EURO.

Prin licitatii pana in 2013, dupa care, cum singur recunoaste prin avocat in instanta, prin atribuiri directe.

Firma este de reprezentare media si furnizare de la logistica media, de la pixuri, caiete, carti de vizita, pana la te miri ce, premii, diplome, trofee , produse protocol, inclusiv brazi.

Adica, in timp ce sotia este angajata primariei pe reprezentare media, el face contracte cu primaria pe…reprezentare media.

Curat, corect, onest si cinstit, spune el.

Iar surprizele nu au intarziat sa apara: sute de carcase de CD-uri la de 4 ori pretul pietei, mii de baloane tot la de 4 ori pretul pietii, zeci de mii de flyere la de 7 ori pretul pietei, sute de diplome inramate la de 3 ori pretul pietei, inclusiv brazi (cu cuib de pasari aflate in ei) la aproape 10.000 de euro, iar exemplele pot continua.

O analiza mai detaliata realizata aici:

Unde aceeasi categorie de produse, din aceeasi gama, a fost cautata pe piata libera, la pretul de bucata (fara discount-ul specific cantitatilor mari), si luate preturile MAXIMALE si comparate cu pretul de atribuire directa a primariei Alexandria.

Au rezultat niste sume mult umflate fata de pretul normal al unui astfel de produs, dar cand o institutie publica isi permite sa atribuie direct aceste achizitii unei firme, intamplator cu 1 sau niciun angajat, intamplator a finului primarului, intamplator la fix aceleasi sume inscrise in platforma de atriburi directe inseamna ca totul e doar o coincidenta nefericita.

Dupa ce a inceput sa se faca tamtam pe aceasta tema (toti angajatii primariei cunosteau situatia, si nemultumirile au inceput sa devina din ce in ce mai vocale in institutie, aparand in presa preocupata), intamplator s-au incetat raporturile intre aceasta firma a carei existenta a fost legata ombilical de Primaria Alexandria (marea parte a activitatii acesteia era fix bazata pe contracte cu primaria), iar Octavian Constantin, printr-o coincidenta sau pura intamplare, este angajat intr-o institutie publica subordonata tot Primariei Alexandria, pe o functie de conducere: un patron de firma abonata la contracte cu Primaria , si fin al primarului, nu poate fi angajat ca subordonat, ci tot ca sef.

Este vazut in teren cand supervizeaza muncitorii care traseaza dungile “noilor parcari” din municipiul Alexandria, in speta vechile locuri de parcare spoite cu vopsea si puse cu taxa.

“Linsajul mediatic” la care au fost supusi

Intrucat, in general, in Teleorman asa zisele institutii de presa, prea direct legate la politicul locului se feresc sa relateze astfel de nereguli, multumindu-se doar cu ode politice, mai mult sau mai putin mascate, si diseminare de comunicate de presa, pentru sotii Teodorescu a fost o mirare cand in publicatia Liber in Teleorman au inceput sa apara detalii despre situatia descrisa mai sus, mai ales in conditiile in care “presa de casa” era in mod constant invitata la sindrofii organizate de primar, iar maestra de ceremonii era chiar Cristina Teodorescu

Conform surselor noastre, unele sindrofii la care erau invitati, de catre primar, jurnalistii locali se s-ar fi desfasurat in sediul unor institutii publice, altele la localuri detinute de afaceristi locali la fel de abonati la bani publici cu Primaria Alexandria precum firma Roadvertising.

Relatiile cultivate cu presa erau bune, cat timp presa trecea cu vederea contractele si ascensiunea bazata pe o serie de coincidente fericite.

Cand publicatia Liber in Tr a inceput sa aiba o atitudine critica fata de puterea locala, aceasta a fost initial interzisa la evenimente publice, nu a mai fost invitata nici la conferintele de presa, au aparut amenintarile si injuraturile in online exact dupa publicarea materialelor despre sotii Teodorescu, tot ca o coincidenta, ulterior fiind sistate toate contractele pe care le avea atat cu intitutii publice, cat si cu mediul privat, astfel incat s-a ajuns chiar in situatia ca cele doua jurnaliste ale publicatiei sa traiasca o drama personala, fiind zile cand nu aveau bani nici de paine, asa cum reiese si intr-un interviu realizat la Digi FM:

C Striblea: Esti un om de 30 de ani angajat intr-o batalie impotriva unui sistem care e monstruos pe alocuri, ce te impinge mai departe?

C Dumitrescu: Am spus ca daca trebuie sa spal vase ca sa tin ziarul asta voi spala vase.

Am o responsabilitate fata de oamenii carora eu le-am spus ca e in regula sa fii liber in Teleorman, iar eu nu pot acum sa le arat ca nu e in regula sa fii liber in Teleorman

Pe langa aceste repercusiuni de ordin pecuniar si jigniri in mod constant pe conturi neasumate de facebook aparute fix dupa relatarea afacerilor sotilor Teodorescu au inceput si raportarile masive la reteaua de socializare pe pagina de facebook (Alexandria,Teleorman,Romania) care disemina articolele repsective de presa, cu o atitudine la fel de critica in privinta puterii locale, nascuta, pesemne, dintr-o frustrare a lipsei acesteia la nivelul asa zisei presa locale.

Insa, tot ca o coincidenta, raportarile erau fix pe articolele de presa respective, unele dintre ele fiind sterse de facebook ca urmare a unor algoritmi care tin cont doar de numarul de raportari, nu si de continut.

Ulterior, Cristina Teodorescu intenteaza dosar la CNCD-Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (detalii aici), reclamand zeci de utilizatori facebook de DISCRIMINARE pentru faptul ca si-au exprimat nemultumirea cu privire la imbogatirea sotilor printr-o serie de coincidente petrecute dupa inrudirea lor cu primarul Alexandriei.

Cere pedepsirea a ZECI DE UTILIZATORI FACEBOOK, care AU PARTICIPAT LA DISCUTII, indiferent ce au postat.

Se considera OSTRACIZATA(scoasa din viata publica)

Solicita ASISTENTA (MEDICALA) DE SPECIALITATE, considerandu-se o VICTIMA A DISCRIMINARII.

Desi unele comentarii nu erau tocmai in termeni politicosi, reclamatia ca fiind discriminare a fost un fapt fara precedent, mai ales ca adresele zecilor de utilizatori facebook au fost obtinute intr-un mod cel putin discutabil, acest demers generand reactii puternice la nivel national, in mass media care nu tine cont de friptura sau bautura primita atunci cand aleg sau ignora subiectele de presa.

Sursa acestor informatii rostogolite la nivel national a reprezentat-o fix publicatia Liber in Teleorman, prin jurnalista vocala Carmen Dumitrescu, pe care sotii Octavian si Cristina o considera principala resposabila a “linsajului mediatic” la care ei sunt supusi, asa ca, intr-o maniera revansarda, mai degraba, decat de “reparare a onoarei”, pe care ei insisi spun , in dosarul de la CNCD, ca nu se mai poate face , decid sa o actioneze in instanta pe jurnalista.

Procesul si presiunile pe justitie

Desi in dosarul inaintat la autoritatea antidiscriminare Cristina Ionela Teodorescu spune , ca, atentie, ESTE IMPOSIBIL CA PE PARCURSUL VIETII SALE SA ISI REVINA ca urmare a informatiilor publicate, in dosarul inaintat Judecatoriei Alexandria doreste ca imaginea sa ii fire reparata si cere daune morale pentru “suferinta launtrica ” provocata.

Intre timp s-a razgandit, si pare ca exista sanse sa isi revina, dar doar daca primeste 3 miliarde de rol.

Desi dosarul la CNCD este trimis de catre Cristina Teodorescu doar in numele ei, sotul ei declara, sub juramant, in fata instantei, ca este o speta comuna (el o fi discriminat ca e slab, in timp ce dumneaei o fi discriminata ca s-a ingrasat din bani publici!?)

“Noi si cu o parte a membrilor comunitatii avem si o speta separata la consiliul national pentru combaterea discriminarii, speta a fost admisa, e in curs de solutionare.”-O Teodorescu

Intr-un interviu acordat Adevarul, Cristina Teodorescu spune ca va da in judecata si persoanele enumerate la CNCD, care au comentat la articole, si ca va cere daune si de la acestea. Probabil , impartindu-se banii in familie, se considera speta ca fiind comuna, chiar daca este doar in nume personal.

Tot in instanta, sotii Teodorescu, prin avocat Mitroi Constantin Tudor, spun:

Subsemnatii nu am avut niciodata nimic de-a face cu paratele, autoarea ne-a folosit doar ca mijloc pentru discreditarea primarului Alexandriei, noi am fost doar “victime colaterale”

Insa in fata instantei pare ca se razgandesc:

Av Mitroi Tudor Constantin:

“Intamplarea face ca si un membru al familiei mele (unchiul) sa fie jurnalist, si stiu ca inca de cand eram copil, m-a invatat un lucru, un principiu esential, si anume ca libertatea unei persoane inceteaza acolo unde incepe libertatea altei persoane. Inteleg ca in situatia data acest principiu nu a functionat in favoarea sotilor Teodorescu, libertatea doamnei Dumitrescu fiind nelimitata.

Oricine, la un moment dat, intra intr-un anumit soi de neintelegeri cu dumneaei poate oricand deveni o victima a acestui tip de hartuire si acestui tip de campanie.”

Mitroi vs Mitroi

Lasand deoparte faptul ca ni se pare putin de mirat faptul ca avocatul contemporan cu noi ar fi nepotul filosofului secolului XIX John Stuart Mill, nu putem sa nu sesizam o fractura la nivel logic, chiar antagonism, desi avocatul spune ca sotii Teodorescu sunt victime colaterale, care nu au nimic de-a face cu jurnalista, si ca sunt folositi doar pentru a scrie despre primar, acelasi avocat sustine ca este vorba de o campanie de denigrare indreptata impotriva sotilor Teodorescu, inceputa de jurnalista si continuata pe o pagina de facebook (care n-are nicio legatura cu jurnalista or procesul), citand apoi comentarii de pe o pagina de facebook care a preluat articole ale jurnalistei.

In acelasi timp, sustine ca jurnalista Carmen Dumitrescu nu practica jurnalism in mod corect, spunand ulterior ca este  o jurnalista buna, si de aaceea se bucura de notorietate.

Mai mult, citeaza statusuri  de facebook care nu au nicio legatura cu sotii Teodorescu, fie de pe pagina Alexandria, Teleorman, ROmania sau ale jurnalistei Dumitrescu, si le identifica cu reclamantii.

avocat mitroi constantin tudor-foto stanga
avocat mitroi constantin tudor-foto stanga

Aceeasi tehnica utilizata, de altfel, in dosarul depus la CNCD, unde , pe langa statusuri si comentarii neprivitoare la speta, scoase din context, se ataseaza si capturi de ecran de pe reteaua de socializare instagram cu persoane la terasa, or cu schite cu porci din fabule online.

Mai mult, avocatul sustine ca intr-un an, jurnalista ar fi scris un status care, considera dumnealui si clientii dumnealui, reclamantii Teodorescu s-ar referi la Cristina Teodorescu si ca toata “campania de presa” a pornit de la faptul ca aceasta ar” fi facut-o” idioata pe jurnalista doar ca o razbunare personala.

Practic, Mitroi vs Mitroi:

Subsemnatii nu au avut niciodata nimic de-a face cu paratele, autoarea i-a folosit doar ca mijloc pentru discreditarea primarului Alexandriei, ei au fost doar “victime colaterale”

vs

Este o razbunare personala a autoarei ca ar fi fost “facuta idioata”, sunt victimele unei campanii de denigrare si hartuire


Acest al doilea argument (ca primul nici avocatul nu consideram ca il crede) ar pica inca din start, intrucat jurnalista a scris un material si acum 5 ani, in 2013, la o alta publicatie, despre aceeasi Cristina Teodorescu, tot pe baza de nereguli petrecute in institutia a carei angajata este.

De altfel, si argumentul cum ca Cristina Teodorescu se bucura de o reputatie impecabila pana la aceste articole din 2017 pica fix din acelasi considerent, plus ca inca din ianuarie 2009 intr-un articol, un jurnalist local devoala ceea ce multa lume vorbea mai mult sau mai putin pe la colturi:

Si anume ca Cristina Teodorescu ”(o duduie cunoscută sub numele de Teo, fostă Tănase) care s-a implicat în campania electorală a primarului Drăguşin este o persoana despre care foştii colegi îşi amintesc de ea ca fiind un om fără scrupule, oportunistă, dar extrem de pârâcioasă. Pentru a-şi atinge scopurile, duduia este în stare să calce pe cadavre.”

Articol care a fost online ani de zile, despre care stim sigur ca Cristina Teodorescu a luat cunostinta si a facut presiuni pe jurnalistul respectiv sa il stearga.

Un comportament pe care il auzim ca il avea si vis a vis de Tinerii social Democrati Alexandria, ea fiind prezenta cu multe ocazii la sediul TSD pentru a-i controla, si spun sursele noastre, si pentru a le spune si despre ce sa comenteze si sa raporteze in mediul online, fiind de notorietatea legatura dintre aceaasta si Cristiana Alcea, ambele avand legaturi cu reteaua de postaci PSD, ambele adminsitrand contul de facebook al primarului, ambele avand stranse legaturi cu PSD, ambele scolarizate gratuit pe banii municipalitatii, chiar daca prima neaga ca ar fi membru de partid, insa nu si legaturile cu partidul.

Pesemne tot din aceste motive, avocatul incerca sa marseze pe o alta idee, pe care noi o consideram a fi nu numai o neobrazare, ci o veritabila presiune asupra justitiei:

Acesta insinueaza faptul ca toate procesele catigate definitv si irevocabil, in doua instante, de jurnalista in cauza ar fi fost admise nu ca urmare a faptului ca justitia a decis ca demersurile jurnalistice ale acesteia au fost oneste (majoritatea spetelor au fost chiar ilare, daca nu chiar aberatii ale reclamantilor), ci ca urmare a unei implicari oculte, pentru simplu fapt ca acest avocat a vazut cateva minute in sala unde se judeca speta Teodorescu un angajat al judecatoriei care ulterior s-a salutat cu Carmen Dumitrescu, si se adreseaza direct onoratei instante ca acest aspect sa nu stea in calea adevarului si a infaptuirii actului de justitie.

Noaptea mintii, nu?

Ar trebui sa nu va mai salutati cu Carmen Dumitrescu, pentru ca deja este vazuta ca bucurandu-se de notorietate la nivel local, ceea ce , in opinia sotilor Teodorescu si a avocatului Mitroi ar fi un aspect negativ.

Nu ar trebui insa sa ne mire, avand in vedere ca avocatul sotilor Teodorescu a picat doi ani de doua ori admiterea la barou, fiind admis abia a treia oara, Este vorba de acelasi avocat care a cerut jurnalistei sa se “disocieze” de pagina de facebook care i-a preluat articolele. Un termen care, in limba romana, insemna cu totul  altceva decat a crezut domnul avocat.

In final, Teodorescu Octavian Constantin ia cuvantul, si, cu toate ca a fost candva animator de radio, modul in care vorbeste nu este unul deloc profesionist, nici macar elegant (“In momentu’ asta, pe mine nu m-a angajat nici vreounu’ care e primar,nici unul pe care-l cheama Dragusin” “Hai, vino langa mine”- catre parata”), si tine musai sa specifice “Îmi cer scuze că mi-a tremurat vocea. Nu încerc să ascund nimic, am doar emoții!”, scuze tipice fix celor care mint.

Si tine sa precizeze “Din sala asta sunt singurul care are studii de jurnalism, Eu am facut facultate de jurnalism, am si practicat vreo 5 ani de zile.”

Desi faptul de a suna la oameni acasa si a face asa numite farse  nu stim daca s-a studiat in acea facultate de jurnalism , si de a suna la responsabilil de tir sportiv, in direct la radio si a-i spune: “eu vreau invat sa trag cu pusca, de fapt, hai ca nu mai vreau sa invat, a fost o farsa, v-a placut?” nu stim cat de practicare a jurnalismului este, cu atat mai putin prezentarea de melodii la radio.

Or, poate tanarul jurnalist o fi realizat vreo ancheta jurnalistica de rasunet, doar ca n-am auzit noi, oamenii simpli, de ea. Or de el.

In fine, individul incheie prin a justifica dispretul Cristinei Teodorescu despre actul de justitie, neffind prezenta la niciun termen:

“Sunt […] una din cele doua parti foarte afectate care trebuiau sa fie prezente, aici, in sala, sotia mea n-ar fi facut fata procesului.”

N-ar fi facut fata procesului, de aceea intenteaza actiuni si la CNCD si in instanta, insa se pare ca nu face fata nici functiei pe care o ocupa, consideram noi, fictiv, de politist local, pentru ca nimeni nu a vazut-o pana acum prestand o astfel de munca, colegii ei nici nu o cunosc, si aflam pe surse ca pana sa apara in presa aceste aspecte nici nu se sinchisea sa treaca sa semneze in condica, creand probleme persoanelor responsabile.

Dar asa este cand nu faci fata nici realitatii, nici adevarului, si nici macar bunului simt.

Ai nevoie de bani pentru a compensa asta, si, mai ales, de a da o lectie celor care au curajul sa le spuna.

Pentru ca niciodata n-ati fost “oameni luati de pe strada” si supusi unei campanii de denigrare, ci “oameni luati de pe strada” si facuti mari pe considerente politice, oricat de mult ati nega asta.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s