Autosuficienta prostului fudul de Teleorman


Eu cand spun ca unii teleormaneni sunt si prosti, si fudui, exact asa cum citeam intr o monografie scrisa in urma cu 100 de ani, se supara.

Fix aceiasi.

Pentru ca restul care ma citesc stiu ca eu am fost si primul care a laudat teleormanenii care sunt oameni de bine, am si relatat in urma cu vreo 3 ani, cand am si creat demersul #RepublicaFantasticaTeleorman despre teleormanenii extraordinari sau pur si simplu de bine, inclusiv cu tarani care, in arsita verii, in mijlocul campului, isi dadeau si ultimul strop de apa unor straini.

Cand a aparut celebrul scandal “libraria”, desi in judetul Teleorman nu exista nici macar o librarie, au sarit prostii fudui sa spuna ca avem 200 (dupa ce proasta fudula de videle a prezentat niste date de la registrul comertului, spunand ca la codul caen peste 255 de firme au comercializarea de carti).

Evident, un om care n-a iesit in viata lui din matca autosuficientei habar nu are ca un chiosc de ziare sau o benzinarie care vinde SI carti nu e librarie.

Apoi au aparut datele statistice, pentru cei care refuzau sa vada realitatea din jurul lor:

  • Teleormanul a fost in ultimii ani judetul cu cele mai slabe rezultate in educatie si ramane pe primul loc in topul analfabetismului
  • Teleormanul are cea mai imbatranita populatie si cel mai slab raport angajati-pensionari: 10/17
  • Teleormanul este judetul cu cel mai mare procent de asistati social din Romania: aproape 3% din populatia judetului primeste ajutor social
  • Teleormanenii incaseaza cele mai mici salarii din tara.
  • Salariul mediu net aici este cu 500 de lei mai mic decat salariul mediu net pe tara

Detalii in editorialul: Cainele fripturist, la paza democratiei.

Dupa aparitia acestor date, mai toata asa zisa presa din judet, ombilical dependenta de politic, si formatorii de opinie platiti pe linie de partid au alimentat bula autosuficientei prostilor fudui care sa emane total contrariul: suntem nu un judet codas, ci unul fruntas, cine denigreaza Teleormanul trebuie ostracizat, sunt manipulari platite din afara de niste oameni rai super invidiosi pe un judet asa prosper.

Unii au mers atat de departe incat sa spuna ca Teleormanul este cu mult peste mare parte din judetele din tara, din toate punctele de vedere, doar ca singuri s-au dat de gol ca nu prea au iesit din judet niciodata, decat la un concediu la Eforie o data la 10 ani.

Ca sa nu credeti ca formatorii de opinii si presarii arondati partidului unic sunt tinuti prea in puf din punct de vedere pecuniar.

Cel mult o masa de Craciun si una de Paste la vreun restaurant al vreunui afacerist abonat la contracte publice, data de mai marii politicieni ai locului, ca in rest niste sinecuri pentru rude si un salariu de subzistenta.

Apoi a aparut scandalul “Morometii 2”, cand echipa Transilvania Film, care facea o caravana cu pelicula turnata in Teleorman prin tara, s-a incumetat sa o proiecteze si in capitala Teleormanului, Alexandria.

Ce sa vezi?

Spre deosebire de satul Talpa, in care s-au turnat ambele parti ale filmului, care are un camin cultural foarte dotat, inclusiv cu acustica pretabila unei sali de spectacole, la Alexandria singura sala in care putea rula filmul a fost o sala de….sport.

Pentru ca Alexandria nu are cinema (doar o mini sala de proiectii filme a primariei si in curand o sala de filme privata, de capacitate mica, intr-un centru comercial), teatru sau macar o sala de spectacole.

Asa ca aici a trebuit proiectat filmul pe un peseudoecran improvizat, gonflabil, in sala polivalenta, de sport, fara o acustica nici macar de discurs politic. Locul unde s-a desfasurat, in batjocura, si un festival de teatru, din lipsa existentei unei sali destinate spectacolelor. Pelicula a fost de nevizionat din cauza reverberatiei salii de sport, si s-a iscat un scandal in toata regula in urma caruia trei sferturi de sala s-a ridicat si a plecat, dupa huiduieli copioase.

Credeti ca propaganda locala destinata autosificientei prostilor fuduli a zis ceva pe tema lipsei de alternative?

A primit ordin pe aceeasi linie de partid sa atace echipa care a vrut doar sa aduca cultura in oras, sa spuna ca Alexandria nu duce lipsa de nimic, ca este o conspiratie a producatorului filmului sa batjocoresca teleormanenii, ca la “Sibiu, de exemplu” nu au facut asa ceva.

Inutil sa-l explici teleormaneanului prost, fudul, si autosufiecient ca in alta parte exista sali de spectacole.

Librarii.

Libertate de gandire.

2018, secolul XXI.

 

Mai ales cand presarii arondati partidului unic si satelitilor acestuia din asa zisa opozitie ii alimenteaza bula.

Si, in final, vreau sa inchei prin ce a spus CTP la un interviu aniversar paginademedia, despre scribii politicienilor:

” In clipa de fata politicienii dispretuiesc jurnalistii. Chiar daca ii folosesc. In launtrul lor interior, politicienii ii dispretuiesc. Acum 20 de ani, politicienii se temeau de jurnalisti. Exista un respect derivat din teama al politicianului, generat tocmai de acele contacte libere intre jurnalisti si politicieni.
Ele nemaiavand loc, politicienii considera de fapt pe jurnalisti niste trepadusi, niste slugi, cu care isi fac treaba. Nu ies din cofraj, si de aici rezult aun dispret care cateodata se mai vede.

Politicianul respectiv, cand pe jurnalist il mai apuca asa, o idee, si vrea sa zica ceva care nu corespunde cu incadrarea obisnuita, , i-o taie imediat, cu o fata scarbita. Ii taie vorba imediat si revine la ce-l intereseaza pe el.

“Jurnalistul” inghite in sec si merge mai departe. Deci e vorba de dispret. Si aici e vorba despre jurnalistii din “tabara” politicianului, nu mai vorbim de tabara adversa. “

 

Nu te elibereaza nimic mai mult decat adevarul, asa ca, teleormanean prost si fudul, incearca sa nu mai traiesti in minciuna, chiar daca adevarul doare!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s