“Bărbatul”-Preș X


“Bărbatul”-Preș X

De-alungul anilor am dezvoltat serialul “barbatul-presh” , introducand terminologia aceasta in folclorul popular pornind de la vorba unei amice care obisnuia sa joace barbatii pe degete:

“Daca te faci pres la picioarele mele, te calc in picioare!”

Femeia se referea la faptul ca era satula de barbati care ii faceau tote poftele si care efectiv nu-i prezentau niciun fel de interes nepecuniar, ei ii placeau barbatii care sa o domine, sa o faca sa se simta intr-o relatie interactiva.

Nu extrapolez pe tema, cunoastem cu totii despre ce este vorba. Ma rog, cu totii care nu suntem presh.

Pentru ca acest caz este demn de un nou episod, va poftesc la lecturat “Barbatul”-Pres X, nu inainte de a va reaminti sezoanele anterioare, in ordinea numarului de pe carduri:

Familie din protipendada Alexandriei.

Si cand spun protipendada, ma refer chiar la crema societatii.

Cuplu cu copil domiciliat in cartierul exclusivist de vile al judetului. El, un june de sange albastru, cu bani din mama in tata, ea, o frumusete naturala, luata in schimb de la coada vacii: copilarit intr-o familie din mediul rural, fara posibilitati materiale, urmand apoi liceul in capitala judetului, la “metropola”, acolo unde s-a si facut remarcata de catre printul calare pe 300 de cai albi (cam atat are sub capota limuzinei).

Printul pe cai mari o inscauna si pe doamna, atat la propriu, cat si la figurat: si in societate, si in sha, intr-un bolid tot cu cateva sute de cai albi.

Mutata la vila, haine de firma, parfumuri, masina de lux, vacante numai la 5 stele, o fetita frumoasa si o viata cum nici in povesti nu visa.

Doar ca printul pe cai nu traia din mosteniri, ci avea o afacere in care chiar se implica.

Asa ca doamna principesa-in-law, foarte dornica de cuc, gasi unul fix la vecinul de langa, culmea, exact din familia cu care isi faceau concediile impreuna, cu care petreceau sarbatorile si cu care faceau gratare la sfarsit de saptamana.

Ca unde-i chimie, nu-i tocmeala cu fizica.

Nu trecu foarte mult timp pana printul sa nu oberve schimbari comportamentale la principesa, inclusiv in implicarea in cresterea copilului, schimbari pe care principesa le nega vehement.

Intr- buna zi, printul din povestea care incepu sa nu mai fie perfecta veni mai devreme in oras din calatorie, si, printr-o conjuctura a sortii, decise sa serveasca masa la “”restaurantul lor” cu un partener de afaceri.

Intregul sau univers se narui intr-o clipita: ea, in bratele prietenului si vecinului sau, intr-un FK (french kiss) pe care numai la pustanii de liceu il mai vezi asa pasional.

Ceea ce urma are de acum sa transforme printul din poveste intr-un veritabil Barbat. “Barbat”-Pres.

Cumva tras la indigo cu un episod anterior (mi-e lene sa vad care), Barbatul”-Pres iesi din restaurant, fara sa fie vazut, si nu scoase un cuvant despre ce a vazut, urmand in zilele urmatoare sa ii faca tipei cadouri scumpe si sa planifice o excursie romantica in doi in primul weekend disponibil.

Comportamentul femelei tarfe- deja terminologia impamantenita pentru partenera unui Barbat-Pres ramasese identic: mima iubirea acasa, dar mai bine parca o mima la vecinu’ de langa.

Asa ca Barbatul”-Pres angaja detectiv particular pentru a realiza amploarea idilei.

3000 de euro mai tarziu afla ca aproape nu trece zi ca femela tarfa sa nu fie ciocanita de vecinul cu care continuara sa faca gratare impreuna, in familie, asa ca decise initial sa stopeze prietenia de familie, si, intr-un moment, sa prinda telefonul insei, cu care se inchise in toaleta pentru a citi mesajele.

Atat de nepasatoare era fata, ca nici nu se mai obosea sa-si stearga conversatiile.

In timp ce ea avea o criza cu un cutit in usa baii, Barbatul”-Pres descoperea ca nu doar vecinul ii impinge vizite femeii sale.

In timp ce scena copiata din pelicula Shining cu “Here’s Johnny!” se derula , “Barbatul”-Pres ii striga tot ce avea pe suflet, iar atunci femela, pentru efect artistic, schimba sensul cutitului, amenintand ca isi taie…libidoul.

In cele din urma, dupa o separare de cateva saptamani , cu copilul ramas la el, cei doi se impacara.

“Barbatul”-Pres a lasat din nou de la el si decise sa treaca cu vederea.

Pana cand mamica pleca intr-o excursie cu copilul, cu mama ei, si cu parintii vecinului de langa si nepotul lor, fara vecinul de langa.

Iar “Barbatul”-Pres crezu ca aceea urma sa fie componenta excursienistilor. Si ca totul este bine.

Convins fiind ca a lucrurile au intrat pe un fagas normal cu femela-tarfa (fagasul normal fiind in antiteza cu natura celei din urma), isi intreba copilul la intoarcere cum a fost in excursie:

“A fost bine, tati!
Mamaile amandoua stateau cu noi si mami si vecinu’ plecau seara si veneau dimineata si ne aduceau bobo”

De data asta barbatul-presh hotari fara tagada sa puna punct suferintei, asa ca o trimise pe principesa la ea la coada vacii, ramase cu copilul si isi deschise sufletul in fata prietenilor, nemaiputand sa poarte o asa mare povara, mai ales cand deja existau banuieli printre amici. Le recunoscu tot ceea ce orasul vorbea de ani de zile.

Barbatul-pres isi depasi conditia de pres, dupa atatia ani de suferinta, tradare si solitudine.

Dupa mai puitn de o luna si jumatate de zile, insa, “castelul” din cartierul exclusivist nu mai avea calestile la poarta, copilul nu mai iesea la joaca, iar pe facebook printul sterse toti prieteniilui de pana atunci, care stiau povestea si in fata carora se descarcase.

Familia nobiliara incepuse un fresh new start, facand uzitare de Dreptul de a fi uitat.

S-au mutat cu catel, cu purcel, in Capitala, unde omul isi deschise o noua afacere.

El a sters toti prietenii de pe facebook care le stiau trecutul, ea nu.

Un vecin intotdeauna se gaseste.

Ca doar nu stateau in padure.

Iar printul nostru redeveni ceea ce a fost dintotdeauna: “Bărbatul”-Preș

 

Pentru ca, asa cum spunea cineva: cat timp barbatii-presh se vor inmulti, se vor inmulti si femelele-terfe, care ne vor acapara, pe astia, barbatii adevarati.

 

Not -the – end


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s