Tinder cu surprize: sectantii MLM cauta “victime” si aici


Am mai scris despre MLM (multi level marketing = a se traduce prin schema piramidala) prima data cand am evocat nuskin, o afacere piramidala de creme “antiaging”

 

Ulterior, am extrapolat cu o alta teapa piramidala trasa la indigo:
O alta “afacere de succes” piramidala: Wordventures Dreamtrips

 

Intre timp, bag seama ca la materialul cu teapa nu skin au disparut efectiv toate clipurile de youtube (postate de canalele lor).

 

Evident, ca o teapa nu poate tine atat de mult, pana incepe lumea sa se prinda. De altfel, mai toti care erau la nuskin sau wordventures si erau entuziasmati erau de 2-3 saptamani acolo.

Si-mi amintesc si de o gagica care imi garanta ca in maxim 1 an o sa faca primul milion de euro, ulterior m-a blocat si a disparut din toate peisajele, ca sa aflu ca e muritoare de foame si executata silit pentru  imprumuturile luate ca sa-si cumpere nu stiu ce  ce excursii la piramidala.

 

Intre timp, teapa monumentala pentru oamenii fara viata, in cautare de prieteni, intitulata WordVentures Dream trips, s-a mutat pe programul ala pe care cauta oameni sexica: Tinder.

 

Ia de va minunati de agresivitatea la care te aduce disperarea de a nu pierde si haina de pe tine:

 


 

Practic, numai un geniu poate intelege cum e sa dai 600 de euro doar pt o aplicatie pe telefon pe care o utilizezi la a gasi “oferte” de excursii in care poti merge, contra un cost piperat, cu reducere falsa, alaturi de alti ratati ca tine, in timp ce ala care are piramidala se imbogateste.

 

Si sa nu uitam de cartonasele alea dubioase cu “you should be here” tinute de sectantii tepuiti, inainte de a-si da seama de teapa.

 

Dar poate nu intelegem noi conceptul atat de evoluat incat numai “alesii” il pot comprehensa (termenul nu exista in limba romana, dar am promis sa il introduc eu in dex, dupa ce ajung academician):

 

A se observa ca, desi mesajele vin de la persoane diferite, in de 2 ani diferenta, pe diferite platforme, diversor persoane necunoscute ca au aceleasi abordari : EI dezvolta un “travel business”.

 

Nu ca si cum fac parte dintr-o schema piramidala si macar incearca sa-si recupereze paguba aducand si alti fraieri acolo.

 

Una peste alta, desi stiu ca romanul este predispus la imbogatire rapida si scheme piramidale (a se vedea caritas, fni, si toate tepele astea piramidale importate, dar si casele de pariuri care au impanzit de la marile bulevarde pana la micile ultite ale satelor), va recomand sa va feriti de porcariile astea!

Si cand vedeti un martor al MLM-ului, sa il scuipati in gura!


4 thoughts on “Tinder cu surprize: sectantii MLM cauta “victime” si aici

Leave a comment