Fostul sef al Politiei Rutiere Teleorman care lua spaga tot ce vedea cu ochii, inclusiv mamaliga – 5 anisori cu executare + confiscarea spagii. La multi ani! Celelalte pedepse din dosar, aici:


Directia Nationala Anticoruptie este singura institutie care para sa faca curat intr-un judet atat de corupt si politizat pana in maduva institutionala ca Teleorman.

Fostul sef de rutiera Teleorman, spagarul Dobre Danut, cel despre care am relatat aici si aici, dar si aici care lua spaga cu doua maini tot ce prindea, de la mamaliga, pana la mancare de caini expirata sau carne de porc, care proteja interlopii si toti vitezomanii si pericolele publice pe sosea, precum si ar fi aranjat obtinerea de permise auto a unor cetateni de etnie rroma care habar nu aveau sa scrie si sa citeasca, daramite sa  conduca a luat 5 ani de puscarie, cu executare, plus interzicerea unor drepturi.

Iinstanta i-a preschimbat din 9 infracţiuni de trafic de influenţă, într-o singură infracţiune de trafic de influenţă săvârşită în formă continuată p din 3 infracţiuni de luare de mită într-o singură infracţiune de luare de mită, săvârşită în formă continuată menţinând încadrarea juridică cu privire la infracţiunile de – complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit  şi – complicitate la infracţiunea de favorizarea făptuitorului, condamnă inculpatul Dobre Dănuţ la o pedeapsă de 3 ani închisoare.

 

Îi Interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii( poliţist) şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 2 ani, pedeapsă.

 

Interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii( poliţist) şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Condamnă acelaşi inculpat la o pedeapsă de 4 ani închisoare.

Contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, ( adică 1 an), pedeapsa principală astfel rezultată pentru concursul de infracţiuni fiind de 5 ani închisoare. Pedeapsa principală se execută prin privare de libertate

 

In acelasi dosar, restul inculpatilor si-au luat premiul, dupa cum urmeaza:

 

Toma Ovidiu Carmen: pedeapsa principală astfel rezultată pentru concursul de infracţiuni fiind de 1 an şi 8 luni închisoare. Pedeapsa principală se execută prin privare de libertate în condiţiile art.60 Cod penal.

 

Iliuţă Costel la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiuni de cumpărare de influenţă.   Pedeapsa principală se execută prin privare de libertate

 

Ovedenie Nelu la pedeapsa de 8 luni închisoare  +să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Alexandria sau primăriei Videle, judeţul Teleorman.

 

De asemenea, s-a dispus confiscarea de la inculpatul Dobre Dănuţ a sumei de 481 de lei. Confiscarea de la inculpatul Dobre Dănuţ a sumelor de 1540 de lei şi de 1200 de euro. Sechestrul asigurator asupra cotei de 1 din imobilul situat în Alexandria, str. Dunării nr. 173 , bloc 1604, et. 3, ap. 27, Teleorman,Obligă inculpatul Dobre Dănuţ la plata sumei de 8.000 lei, inculpatul Toma Carmen Ovidiu la plata sumei de 4.000 de lei, inculpatul Iliuţă Costel la plata sumei de 1000 de lei şi inculpatul Ovedenie Nelu la plata sumei de 500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

 

Decizia nu este definitiva.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s