Jaf la Primaria Alexandria: Finii primarului au bagat labele pana la cot in pusculita municipalitatii


Am relatat recent cazul sotilor Teodorescu, finii primarului Alexandriei, care s-au imbogatit in doar cativa ani din bani publici,aici, in articolul Reteta succesului in Alexandria: te inrudesti cu primarul si pupi sume mari din pusculita minicipalitatii 

Ea, angajata in Primarie pe post de referent, apoi responsabil de relatii cu mass-media, consiliera a primarului si, ulterior, politista locala.

El, abonat la contracte cu primaria.

Povestea este simpla, cu iz penal, si, dupa cum relateaza presa locala, parand cusuta de mintea unei persoane cu handicap mintal.

Pe scurt: Cristina si Octavian Teodorescu sunt doi tineri din Alexandria. Fara studii complexe (cum ar fi un MBA), si aparent  fara aptitudini speciale, cei doi reusesc sa faca zeci de mii de euro in doar cativa ani.

Am putea spune ca, in cel mai sarac judet din Romania, pentru a putea sa ai asemenea afacere, ar trebui sa ai o aptitudine de business deosebita, si cel putin studii de Master of Business Administration.

Dar in cazul celor doi lucrurile sunt mai simple decat in mintea unui handicapat: Cei doi se inrudesc cu primarul Victor Dragusin, care le devine Naș.

Si, cum orice Naș trebuie sa respecte traditia romaneasca de a da cadou finilor, nici primarul Dragusin nu s-a dezis de acest aspect.

Doar ca nu a dat din banii lui, ci din banii fiecarui alexandrinean.

 

Cum?

 

Pai pe Cristina a angajat-o in primarie (desigur, in urma unui concurs corect organizat, pe care Cristina l-a castigat prin propriile merite), acolo unde nu i-a oferit numai salariu, dar si diverse bonificatii, cum ar fi stimulent de reinsertie de aproape 100 de milioane rol si, mai nou, si norma de hrana, aceasta fiind incadrata pe post de politista locala, desi nimeni, niciodata, nu a vazut-o pe aceasta activand pe un astfel de post.

Sumele complete obtinute de aceasta  nu vi le putem oferi, intrucat lipsesc cu desavarsire anumite declaratii de avere de pe site-ul primariei Alexandria, iar in cele prezente veniturile sunt trecute chiar si la “venituri obtinute din premii si jocuri de noroc”

 

Apoi, Octavian, sotul Cristinei, responsabila in cadrul PRIMARIEI ALEXANDRIA de relatii cu mass media, si-a facut o firma al cărei obiect de activitate e acela de a asigura Servicii de Reprezentare Media, SC ROADVERTISING SRL, cu care a derulat contracte cu aceeasi PRIMARIA ALEXANDRIA in valoare de aproape 200.000 EURO.

Cum suna pana aici? Putin a incompatibilitate, nu?

 

Dar lucrurile nu se opresc aici.

Pentru faptul ca profitul declarat al firmei a fost de putin peste 60.000 EURO, o suma mica in comparatie cu rulajele pe care le face firma cu primaria, Octavian ar fi fost recent angajat de primarie ca director adjunct pe un salariu “modest” de aproape 1000 EURO lunar, conform publicatiei Liber in Teleorman.

Ulterior, celor doi soti, Cristina Teodorescu si Octavian Teodorescu, li s-a atribuit de catre aceeasi Primaria Alexandria o locuinta de tip ANL.

 

Contactat de catre publicatia antementionata, primarul Alexandriei, Dragusin Victor, a negat, sub semnatura, orice colaborare intre firma SC Roadvertising si Primaria Alexandria dupa anul 2013, desi documentele aflate atat in Primarie, cat si in bilantul contabil al firmei spun cu totul altceva.

Totusi, manati de curiozitatea de a afla cum se pot rula, in timp asa scurt, sume atat de mari de bani intr-un oras atat de sarac, am vrut sa vedem ce anume livreaza firma de apartament, cu 1 sau niciun angajat de castiga asemenea sume.

 

Iar surprizele nu au intarziat sa apara: sute de carcase de CD-uri la de 4 ori pretul pietei, mii de baloane tot la de 4 ori pretul pietii, zeci de mii de flyere la de 7 ori pretul pietei, sute de diplome inramate la de 3 ori pretul pietei, inclusiv brazi (cu cuib de pasari aflate in ei) la aproape 10.000 de euro, iar exemplele pot continua.

Ne aruncam doar o succinta privire doar pe atribuirile directe acordate acestei firme de primaria Alexandria, o metoda mult mai simpla decat licitatiile, si doar pe anul 2016:

Aproape 800 milioane rol (18.000 EURO) pe hartiute, diplome, balonase, carcase CD-uri si rozeta de baloane.

Cum si noua preturile ni s-au parut exagerate in comparatie cu cat ar costa produsele pe piata libera, am facut o scurta cautare, doar pentru cateva dintre obiecte:

 

Sa luam doar exemply fluturasilor (flyerelor): pentru 2500 de bucati pe piata libera se gasesc la 0.02 RON bucata, spre deosebire de 0.14 ron cu cat vinde firma finului primarului Dragusin Primariei, la un pret de 7 ori mai mare, insa, la cantitati mai mari, cum este si in cazul a 10.000 de bucati, firmele care chiar creaza flyerele, nu care le vand din stanga in drepta precum firma roadvertising, ofera discount.

Fapt care se extrapoleaza tuturor produselor pe care le-am prezentat.

Ceea ce insemna ca noi am calculat, estimativ, un prejudiciu minimal adus municipalitatii Alexandriei de catre gruparea “Nasul si Finii”.

Un alt aspect care ne-a atras atentia a fost ca la mai multe atribuiri directe, pretul de inchidere al atribuirii cu firma roadvertising srl a fost mai mare decat pretul maximal:

 

Din cele 36 de produse aflate in lista de mai sus, am calculat, aleator, pentru niste produse usor de gasit la aceeasi forma ca si cele vandute primariei Alexandria de catre o firma de apartament care nu produce, de fapt, nimic, ci doar cumpara la pret mic si vinde la pret mare, diferenta de pret dintre cel cu care Primaria ALexandria a cumparat si cel la care se gasesc pe piata libera, la cantitati mici, la care nu se aplica discount:

Rezultatul? O diferenta de peste 1000 EURO numai pentru niste balonase, carcase CD , o diploma si niste fluturasi.

Asadar, la o suma de 6000 RON, prejudicul ar fi de 4500 RON, valoarea reala a produselor fiind  de mai putin de 1500 de RON.

 

Daca extrapolam la sumele rulate cu primaria de catre firma Roadvertising, ne apuca durerea de cap:

Peste 70.000 EURO pana in 2013, aproape 35.000 EURO  in 2013, 23.000 EURO in 2014, 31.000EURO in 2015 si 25.000EURO   in 2016.

Sumele sunt calculate conform balantelor contabile aflate la sediul Primariei Alexandria

Un total de aproape 200.000 EURO varsati din pusculita alexandrinenilor in conturile firmei finului primarului, a carui sotie este angajata a primariei Alexandria.

 

Firma care, in mod absolut intamplator, are relatii in principal cu Primaria, incepand din momentul in care trio-ul Nasu si Finii s-au inrudit.

 

Si atunci incepe sa se lege cu faptul ca singurii doi jurnalisti din Alexandria care au avut curajul sa relateze despre aceste aspecte au inceput sa fie infierati de catre conturi neasumate de facebook, facuti in fel si chip, si amenintati ca li se va pune o bomba la sediul publicatiilor.

Mai mult, pagina de facebook http://www.facebook.com/Alexandria.Teleorman.Romania/ , care a fost prima care a relatat despre afacerile aceastea a devenit tinta unor atacuri  informatice sistematice, si raportari care au dus la suspendarea temporara a paginii ca urmare fix a publicarii a doua articole in cauza de mai sus.

Si , culmea, cele doua articole au fost sterse definitiv, iar orice comentariu adaugat articolelor a fost, de asemenea, reviziuit ca urmare a multiplelor raportari de catre aceleasi conturi false.

In rest, in Alexandria e tacere. Din perspectiva presei, doar pe aceasta publicatie si pe Liber in Teleorman au aparut materiale referitoare la aceasta speta, de altfel, materiale critice la adresa primarului Alexandriei, aflat la al treilea mandat, lipsesc aproape cu desavarsire din presa locala care consta in televiziuni si publicatii nu putine la numar.

Intre timp, din presa preocupata aflam ca finul primarului și-a mai făcut o firmă în 2016 cu numele S.C. Dinamic Consult SRL, probabil pentru a mai sifona și alți bani publici.

Advertisement

5 thoughts on “Jaf la Primaria Alexandria: Finii primarului au bagat labele pana la cot in pusculita municipalitatii

  1. Fratilor in Alexandria inca din anul 2002 se fura pe rupte de la judecatori, politisti avocati, ce sa mai spun de primarii daca nu erai inscris in PSD erai dat in Somaj direct fara cele 15 zile de advertisement dar. Dar daca aveai relatiei mai stiu eu unde se rupea imediad hartia care ti se datea pt sonaj se mai si zicea dc nu spui din ce parte vii , si ramaneai in continuare la serviciul care il prestai pe scurt sa nu ajung si eu in cazul acesta care lam citit mai sus am preferat sa plec in strainatate sa am un ban cinstit ca in tara asta mica si bogara cum se spune nu se mai putea trai cu respect yo!! O seara placuta si nu renuntati sa va infranga asa jugodii le pot spune !!!!!

  2. Fratilor in Alexandria inca din anul 2002 se fura pe rupte de la judecatori, politisti avocati, ce sa mai spun de primarii daca nu erai inscris in PSD erai dat in Somaj direct fara cele 15 zile de advertisement dar. Dar daca aveai relatiei mai stiu eu unde se rupea imediad hartia care ti se datea pt sonaj se mai si zicea dc nu spui din ce parte vii , si ramaneai in continuare la serviciul care il prestai pe scurt sa nu ajung si eu in cazul acesta care lam citit mai sus am preferat sa plec in strainatate sa am un ban cinstit ca in tara asta mica si bogara cum se spune nu se mai putea trai cu respect yo!! O seara placuta si nu renuntati sa va infranga asa jugodii le pot spune !!!!!

  3. Mai stiu eu un “finut” al primarului care desi toata vara rage pe litoral gurist si din zdraganea electrica pe persoana ftizica, este angajat al Primariei la directia de cultura. Ceva Filip l-o chemand sau Catalin, nu stiu sigura.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s