Casnica moderna


In multe gospodarii din Romania, exista femei cu pregatire profesionala si loc de munca intitulat “Casnica”.

Adica, in casa doar barbatul munceste, iar femeia se ocupa de lucrurile casei: creste copiii, face curat, spala rufele, face mancare, da la gaini, curata in troaca de porci, se ingrijeste de gradina.

Nu e deloc lucru putin, este foarte “time consuming” si aduce un aport major la bunastarea gospodariei.

Casnica asta, desi poate este o femeie fara prea multe studii si fara loc de munca propriu-zis, tine o casa in picioare.

E definitia clasica a “casnicei”.

Fiind insa in anul 2017, casnica moderna nu mai rapunde acestei definitii. Casnica moderna nici macar nu are o casa de intretinut. Mai degraba in apartament, or, in cazuri mai fericite, pentru ea, o vila.

Casnica moderna nu are loc de munca, iar daca are studii, le are in general facute pe la 30 de ani, pe banii sponsorului, doar pentru stimularea propriului ego.

Canica moderna nici nu da la gaini, nici nu se ingrijeste de gospodarie.

Casnica moderna nu gateste, ci mananca la restaurant sau mancare comandata, nu face curat si nu spala, pentru asta exista menajera sau mama.

Casnica moderna se ocupa doar de propria persoana, mergand la saloane de infrumusetare, unde isi face unghiile, coafura, machiajul.

Casnica moderna nu se imbraca decat de la magazine de firma, si nu isi pune botox decat de la doctori cunoscuti.

Casnica moderna nu umbla precum casnica veche, cu caruta, sau cu masina familiei, ci numai cu masini ale caror sigle constau fie din 4 cerculete, o stea intr-un cerc, sau un cerc cu doua culori: alb si albastru.

In principiu, casnica moderna este doar un obiect sexual, de etalat in societate de pitecantropi, si eventual pansament spiritual pentru un barbat-pres praf emotional.

Si casnica moderna face copii doar ca contract nescris de sponsorizare pentru cand nu va mai avea ce oferi.

Pentru ca, in principiu, durata de utilizare a unei casnice moderne e de vreo 5-10 ani, dupa care iese din garantie si nu ti-o mai primeste niciun service. Nici macar la re-siliconat si re-botoxat.

Cel mult la reciclare plastic.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s