Reteta succesului in Alexandria: te inrudesti cu primarul si pupi sume mari din pusculita minicipalitatii


Un cuplu de tineri din Alexandria, aparent fara studii foarte complexe si fara aptitudini speciale pot spune ca au descoperit reteta succesului in cel mai sarac judet din Romania.

Cum?

Nu e complicat, ba,  din contra, presa locala relateaza ca schema este una de mintea unei persoane cu handicap: “Povestea ce urmează este una construită parcă în mintea unei persoane cu handicap, căci aici nu vorbim despre inginerii, despre scheme ale furtului, despre ciupit din banul public într-un mod discret, ci despre o manevră nesimțită, care ne insultă pe fiecare dintre noi. ” titreaza publicatia Liber in Teleorman

Cristina (fosta Tanasa, actual Teodorescu) este o tanara “cu greutate” din Alexandria, fosta angajata a unui post local de radio unde, in urma cu 10 ani , stalcea numele artistilor si unii oameni isi amintesc ca mai facea si greseli de vorbire.

In seara alegerilor locale din 2008, Cristina si prietenul ei de pe atunci, Octavian, dadeau ture disperati in preajma sediului de campanie al PSD, partid din partea caruia candida Victor Dragusin pentru un mandat de primar.

Este 15 iunie, este o seara friguroasa si alegerile sunt la muchie de cutit, intrucat cei doi candidati din turul 2 au ambii sanse mari la a fi desemnati castigatori.

In seara rece , cei doi, cu o privire destul de speriata, se gudurau pe langa candidatul PSD pentru fotoliul de primar. Nu am inteles atunci resorturile pentru care doi tineri isi pierdeau o seara in frig, in loc sa stea acasa sau sa se preocupe de altceva.

Dar acum, 10 ani mai tarziu, lucrurile sunt clare.

Candidatul pe langa care se gudurau, Victor Dragusin, castiga un mandat de primar al resedintei judetului Teleorman.

Pe Cristina, despre care presa locala relateaza ca este o “persoana fara scrupule, oportunista, si extrem de paracioasa, fiind in stare sa calce pe cadavre pentru a-si atinge scopurile”, dar si ca “se pricepe și la intrigi, și la bârfe, și la dat colegii afară, și la înjurat presa”,  a angajat-o mai intai pe post de consilier, din 2009, APOI REFERENT, APOI RESPONSABIL DE RELATII CU MASS-MEDIA, SI ULTERIOR POLITIST LOCAL, pentru a beneficia, pe langa salariu, de..NORMA DE HRANA. O suma de bani frumusica ce se adauga la salariu.

Intre timp, pentru “merite deosebite aduse propriului orgoliu”, Dragusin ia decizia sa o cunune pe Cristina cu iubitul ei, Octavian, devenind astfel nasul familiei formate din Cristina si Octavian Teodorescu.

Este momentul cand peste cuplul de tineri, cu situatie modesta, incep sa  se rezerse sume enorme de bani , bani proveniti din bugetul local al municipiului Alexandria.

Desi trio-ul format din Nasu, FInu’ si Finuta face eforturi considerabile, apeland chiar si la fals in acte, in a ascunde adevarata suma scursa din pusculita Alexandrinenilor, noi am reusit sa intram un posesia unor documente care arata anvergura imbogatirii celor doi:

Cristina a luat PESTE 534 de milioane numai din salarii (cateva declaratii de avere cheie de pe site-ul primariei Alexandria ale acesteia lipsesc cu desavarsire- au disparut subit sau nici macar nu au fost postate, de aceea suma este una micsorata fata de valoarea reala).

Din aceste sume, 90 de milioane au fost “stimulent de reinsertie”, o bonificatie pentru doamna finuta, in anii 2012  si 2013. Din 2017 , insa, Nasu’ a dat in finuta cu o alta bonificatie care se adauga la salariu, sub numele de NORMA DE HRANA, incadrand-o pe aceasta in acte ca fiind POLITIST LOCAL.

Intr-una din declaratiile de avere, probabil intr-un moment de sinceritate, Cristina declara sumele primite de la primarie drept VENITURI DIN PREMII SI JOCURI DE NOROC

Adica, a avut noroc ca s-a gudurat pe langa cine trebuie, sau e un premiu pentru administrarea conturilor de facebook ale primarului, in timpul in care ar fi trebuit sa faca pe politistul local?

Premiu, probabil, pentru ca ii administreaza conturile de facebook ale primarului, unde scrie toate ineptiile posibile (spre exemplu il marcheaza ca in siguranta/safe pe Dragusin in urma..cutremurului din Nepal, sau pune poze cu capturi de la batrane care vand oua prin Alexandria, or poze cu tantari si mesaje de deratizare la limita inghetului) si unde blocheaza sau sterge persoane care adreseaza intrebari incomode edilului sef.

De altfel, mai multe persoane ne-au semnalat ca respectiva ar administra conturi false de postaci, de unde arunca cu invective in cetateni anti-psd sau protestatari “rezist”, precum si in presa care prezinta si partile mai putin placute ale administratiei locale.

Dar nu Cristina aduce grosul in casa, ci finu’ lui Dragusin. cu o firma creata special pentru a face contracte cu..primaria lu’ nasu’!

Octavian a creat firma ROADVERTISING, care a rulat cu primaria, tineti-va bine, peste 8 MILIARDE si jumatate de rol, adica undeva la aproape 200.000 EURO.

Conform primarului Dragusin, care deunazi a declarat, sub semnatura si cuvant de primar, ca in 2013 s-au incheiat relatiile dintre primarie si firma lui Teodorescu, suma la care se ridica contractele este de putin peste 70.000 de euro, adica 3 miliarde 200 si ceva de milioane rol.

Dar, ce sa vezi, relatiile dintre “entitati” au continuat si dupa anul 2013, sumele ridicandu-se pana la aproape 200.000 EURO.

Interesant este ca cifrele din documentele obtinute “pe surse” din Primaria Alexandria nu “se pupa” cu ce a declarat firma la Anaf in decada  2006-2016, si anume ca PROFITUL declarat a fost doar de 61.311 EURO.

Cat de trist o fi sa ai cifra de afaceri de peste 4 miliarde (peste 100.000 euro), dar din ei sa ti ramana doar 61k ?

Atat de trist incat, din aceste considerente probabil, aflam din presa ca Octavian a fost recent angajat de primarie ca director adjunct pe un salariu “modest” de aproape 1000 euro lunar

Chiar si in aceste conditii, celor 2 soti le-a fost alocata o locuinta de tip ANL.

Cadou de la nasu’ ?

Lasam institutiile abilitate sa ne raspunda, intrucat ne-am lamurit cu primarul cum stie sa aiba o relatie cu mass-media.


2 thoughts on “Reteta succesului in Alexandria: te inrudesti cu primarul si pupi sume mari din pusculita minicipalitatii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s