Alexandria- 10 motive pentru care nu te plictisesti niciodata


Se spune ca in orasele mici, cum este si municipul resedinta de judet Alexandria, timpul este rabdator cu oamenii si ca nu prea ai ce sa faci.

Mai ales in contextul in care posibilitatile de petrecere a timpului liber sunt extrem de limitate.

 

Insa tocmai aceste considerente fac oamenii sa gasesca alternative viabile, punand atat mintea, cat, mai ales, umorul, fie el si involuntar, la contributie.

 

Iata 10  motive pentru care in Alexandria nu te plictisesti niciodata:

 

1 Alexandria este singurul oras din lume in care iarba nu oxigeneaza, iar arborii se taie singuri

Nu o spunem noi, o spune primarul orasului, aflat la al treilea mandat.

In urma cu multi ani, pe cand defrisarile de copaci din oras erau in floare, confruntat de mai multi cetateni, acesta a spus negru pe alb: “Nu am taiat niciun arbore si nici nu voi defrisa“. Pe de alta parte, realitatea era ca multi copaci dispareau sub drujbele municipalitatii, pentru a face loc spatiilor  de parcare sau carciumilor in aer liber. Si , in continuare, in anul 2017, se petrece acelasi lucru, iar primarul sustine in continuare ca nu stie nimic. De aici nu putem decat concluziona ca acei copaci s-au taiat singuri.

Mai mult, pe cand in oras se zvonea ca spatiile verzi sunt betonate pentru a face loc teraselor unor afaceristi aproapiati primariei si PSD, acelasi primar, caruia nu ii vom specifica numele, ca sa nu ne urmareasca cu detectivi, replica, atentie, tineti-va bine:

Nicăieri in Europa occidentala nu veți găsi spații mici cu gazon, mai ales in zonele aglomerate. Iarba nu contribuie la oxigenare, in zone urbane!

Carevasazica, iarba s-a suparat pe alexandrineni, si refuza sa mai oxigeneze in zona urbana a Alexandriei, facand astfel din municipiu primul oras din lume in care iarba nu oxigeneaza.

 

2 In Alexandria, marcajele rutiere interzic accesul pe pistele de biciclete, precum si accesul cainilor in zonele in care sunt facilitati pentru caini

In Alexandria, oras cu 0 km piste de ciclism, s-au trasat niste piste de ciclism intr-un parc, de parca ar fi fost facute de cineva cu alcoolemie 1 la mie, dupa ce insusi primarul a anuntat pe facebook ca se vor trasa.

Ulterior pistele au fost acoperite de un nou strat de smoala.

Ca sa nu pice de prost, primarul a dat vina pe “Dorel”, spunand ca i se va imputa vopseaua: ”La pistă, a fost o greșeală a celor de la ASCE. Nu e finalizată lucrarea. Probabil că i-a imputat vopseaua”.

Ulterior, si noul strat de asfalt a crapat, fiind dat un al treilea strat de smoala, peste care s-au marcat alte piste de ciclism, de data aceasta fix pe unde ar trebui sa stea cetatenii pe banci, pe o parte din piste neexistand loc pentru ca o bicicleta sa treaca.

 

3 Trecerile de pietoni in Alexandria duc de nicaieri catre nicaieri

In prag de iarna, in Alexandria se traseaza marcaje rutiere, de catre aceeasi companie a primariei, intitulata sugestiv ASCE (poreclita Aberatii Si Cretinitati Edilitare) oOua dintre acele marcaje pot fi vazute mai sus.

Mai jos putem observa altele.

 

4 Pentru ca duce lipsa de locuri de parcare, ASCE a trasat cat mai multe in Alexandria. Doar ca nu intra nici o bicicleta pe unele

 

Pentru a bifa, in acte, cat mai multe locuri de parcare in Alexandria, aceeasi companie poreclita, in urma lucrarilor aberante, Aberatii si Cretinitati Edilitare, a trasat un numar mare de locuri de parcare pe un numar mic de metri patrati, astfel incat nici masinile de dimensiuni mici nu pot patrunde pe multe dintre ele, fiind nevoite sa parcheze “in spic”, sau chiar peste ele

 

Aceeasi companie a trasat si niste cai de rulaj pe care si un carucior de copil ar intampina dificultati in a se deplasa.

 

5 Alexandria are cel mai infloritor parc industrial- La propriu!

Printre coceni de porumb si culturi de floarea soarelui, se inalta luminos..Parcul Industrial Alexandria, pe care de vreo 2 -3 campanii incoace autoritatile locale il tot promit.

I-au facut si entitate juridica: SC PARC INDUSTRIAL ALEXANDRIA SRL, acesta avand si director.

In realitate, din parc nu exista decat un panou aruncat in campania electorala pe un camp de la iesirea din oras, langa care s-a tras in filmare cu cateva zile inainte de alegeri actualul primar al orasului.

6 Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decat…oamenii

In Alexandria e libertate…deplina. Inclusiv pentru animale. De ani buni de zile porcii, caii, cainii, pisicie, sunt egale in drepturi cu cetatenii orasului. Au drept de libera circulatie, drept la exprimare, si chiar si drept la locuri de parcare.

Autoritatile nu au reusit sa gaseasca o solutie pentru cetatenii (preponderent o familie de cetateni de etnie rroma) care isi lasa libere orataniile pe strazile din oras, acestea plimbandu-se km intregi pe aleile pietonale, pe bulevardele centrale si chiar in intersectiile circulate or in parcarile complexelor comerciale.

Cu o ocazie, un echipaj de politie ghida un cuplu de cai , dand in marsalier cu autospeciala si impingand caii in afara partii carosabile.

7 In Alexandria, nu exista un arhitect sef, asa ca toti sunt sefi. Si arhitecti

De cativa ani de zile, se zvoneste prin oras ca arhitectul sef a demisionat pentru a nu raspunde pentru “magariile” facute. Intre timp, pe bulevardele centrale rasar tot felul de cosmelii pe spatiile verzi dintre blocuri, care mai de care mai in stilul sau.

Spre exemplu, megalitul asta care de ceva ani sta lipit de un bloc din oras, despre care pagina de facebook Alexandria.Teleorman.Romania  a sustinut ca este, citam, o “antena de captare a radiatiilor psihotronice de pe un satelit geostationar peste Teleorman, si iradierea localnicilor cu unde psihotronice”

 

8 Alexandria- singurul oras-discoteca in aer liber

 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FAlexandria.Teleorman.Romania%2Fvideos%2F1347230935324611%2F&show_text=0&width=560

 

 

Pentru ca copiii sa fie protejati de trivialitatile altora,  mai toate mamicile din Alexandria au cerut primarului orasului sa monteze difuzoare pe toti copacii si prin toti stalpii din oras, si sa dea volumul la muzica tare in acele boxe, pentru ca odraslele lor sa fie protejate. Cel putin asa abereaza primarul orasului, sau cine i-o scrie de pe contul lui

In acelasi timp, primarul mai sustine ca a facut asta ca să-i relaxeze pe locuitori

Alexandria a facut inconjurul presei centrale dupa ce s-a aflat ca pe bulevardele centrale din oras, dar si in absolut toate parcurile canta, de dimineata pana seara, muzica rasuna intru relaxarea locuitorilor, chiar si fortat.

Aberatia zilei: Pe strazile din Alexandria rasuna “Da, mama, sunt beata” ca sa nu auda copiii vulgaritati, titra ziare.com

 

9 Alexandria-orasul unde se face dezinsectia toamna,  la  limita inghetului

In Alexandria anului 2017, primavara, vara si toama nu se da cu un strop de insecticid, omizile ajung sa puna stapanire pe oras si sa invadeze casele cetatenilor, tantarii mananca oamenii vara de vii, capusele fac ravagii in tot sezonul cald, insa primarul orasului simte nevoia sa se laude cu dezinsectia la inceput de octombrie, intr o zi in care in termometre temperatura a fost 1 grad.

10 In Alexandria, se sta la coada la distractie si cultura

Foto (c) Idei si Subterfugii/

Foto (c) A, Tr, Ro

 

In Alexandria se sta la coada la orice, de la oferte promotionale la centre comerciale, si la intrarea in strand, pana la ziare distribuite gratuit.

 

Inclusiv la vot!

 

Concluzia: nu este.

 

 

Toate fotografiile din articol au drepturi de autor cum se specifica in copyright

 

Advertisement

One thought on “Alexandria- 10 motive pentru care nu te plictisesti niciodata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s