EXCLUSIV- Cum arata platourile de filmare pentru Morometii II FOTO VIDEO


Au inceput filmarile pentru lung metrajul Morometii II, intr-un sat din Teleorman in care, daca faci abstractie de modernul camin cultural, dar si de cosurile de gunoi si bancile de pe ulite, timpul a stat in loc!

Atmosfera Teleormanului interbelic este recreata atat de fidel in satul Talpa, incat ai impresia ca te-ai intors cu aproape 100 de ani in urma.

Satul Talpa este, pentru un pic peste o luna, platou de filmare pentru partea a doua a filmului Morometii, care se anunta o pelicula de exceptie.

Casa Moromeţilor a fost refăcută de scenograful Cristian Niculescu după schiţele şi imaginile celei vechi, iar centrul satului a fost recreat de la zero: birtul satului si Primaria au fost contruite de la zero, dar fidel unor cladiri interbelice vechi.

Daca in luna mai se lucra de zor la decoruri si constructii, acum sunt gata in integralitate(foto stadiu lucrari in mai).

Asemenea unui studio de Hollywood, fatadele iti dau impresia ca te afli in anii ’30, iar barul din sat, creat special pentru scenele din film, are un aer de eutenticitate incat chiar ai impresia ca in el va intra, dintr-o clipa in alta, Moromete!

Video cu platoul inainte de filmari:

De altfel, toata batatura casei lui Ilie Moromete este de un realism iesit din comun, iar obiectele de recuzita sunt toate reale, fie imprumutate sau achizitionate de la taranii care mai aveau obiecte atat de vechi, fie primite de la Muzeul din Slobozia.

Distributia si echipa sunt de exceptie: Directorului de imagine Vivi Drăgan Vasile va surprinde pe film, la indicatiile maestrului regizor Stere Gulea, jocurile actoricesti ale lui Horaţiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete) , Iosif Paştina (Niculae), Răzvan Vasilescu, George Mihăiţă, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac

Primele duble din film. Foto (c) Liber in Teleorman

Regizorul Vlad Glica, responsabil cu platourile de la Talpa, ne-a spus ca primarul comunei s-a implicat activ in realizarile studiourilor, punand efectiv umarul la ridicarea fatadelor, dar si ca localnicii au facut front comun pentru realizarea si intretinerea studiourilor, fiind o adevarata echipa de profesionisti.

#RepublicaFantasticaTeleorman respira, pentru urmatoarea luna si jumatate, aerul interbelic al Morometilor!

La finalul lucrarilor, se intentioneaza ca studioul sa fie transformat in muzeu!

Intregul film va fi alb negru, la dorinta maestrului Stere Gulea.

Sa vedem cum arata prima dubla trasa pentru ecranizarea celebrului roman al lui Marin Preda:

GALERIE Foto (c) Ciclisti din Teleorman

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s