Surprinzator: Alexandria, orasul fara teatru, are trupa de..teatru! Cu buget 0 ron!


Desi nu sunt actori licentiati, 10 elevi de la doua licee din Alexandria au pus bazele trupei de teatru Alter Ego. Acestia fac repetitii fie prin clasele liceelor unde sunt elevi, dupa cursuri, fie la Palatul Copiilor din Alexandria, unde se desfasoara un Cerc de teatru.

Cei 10 liceeni isi aduc singuri recuzita de acasa, sau se imprumuta de la diversi prieteni, iar costumele si machiajele sunt realizate cu ajutorul unor prieteni sau voluntari care nu solicita nimic in schimb.

De altfel, bugetul trupei alexandrinene de teatru “Alter Ego ” este de…0 RON.

Pasiunea si visul de a urma o cariera in teatru sau cinematografie i-a facut pe Viziru Roxana, Badarau Florentina,Budurea Oana Maria, Gogea Diana, Stăvărache Mădălina, Iordăchioaia Ana Maria
,Zîrnoianu Gina, Ghena Georgian si Bătrînu Luigi, toti 9 elevi ai liceului Tehnologic Nr 1 Alexandria si pe Vilae Cătălin Alexandru, elev la Colegiul National ” Alexandru Ioan Cuza din Alexandria sa uite ca o trupa de teatru necesita fonduri si sprijin de la Centrul Cultural Teleorman, si sa se descurce cu ce au.

Iar rezultatele nu au intarziat sa apara, pentru ca unde este pasiune, tinerete si talent, nimic nu pare de neatins.  Astfel ca trupa de teatru a tinerilor din Alexandria a obtinut doua premii pana acum, unul la un concurs, iar altul la un festival.

“Trupa de teatru Alter Ego a participat acum doi ani la Concursul ” Pauza de teatru” si a obtinut premiul al II lea. Anul acesta, am obtinul trofeul concursului si participare la Ideo Ideis .

In cadrul Festivului de Teatru Tânăr Ideo Ideis , editia a XII a , am interpretat piesa ” Gaitele ” de Alexandru Kirițescu . Sala ridicata in picioare, aplauzele si cuvintele de lauda ale mentorului nostru, Marius Manole , ne-au bucurat inimile”, ne-a declarat cu entuziasm profesoara care coordoneaza trupa, Luminita Flori Vilae, care preda Limba si Literatura Romana la Liceul Tehnologic Nr 1 Alexandria.

Aceasta a adaugat ca prin teatru, elevii isi depasesc limitele, au mai multa incredere in ei, emotiile pot fi controlate mult mai usor, devin mai creativi. Este o pasiune puternica pentru toti membrii, de aici si rezultatele.

 

Pe de alta parte, lansand mahnirea ca nu exista sprijin financiar si logistic pentru o trupa locala de teatru, doamna Vilae s-a mai plans si de lipsa interesului teleormanenilor pentru cultura si, in speta, teatru:

“Cu greu am reusit sa aducem câteva cunostinte in sala de spectacol.Din pacate, oamenii invoca diverse scuze si nu isi fac timp sa participe la spectacole.”

Insa speram ca aceste lucruri sa se schimbe o data cu timpul, si ca teleormanenii sa inteleaga ca bunastarea financiara este o urmare a bunastarii sufletesti, in primul rand.

Trupa Alter Ego va merge la NexT Film Festival și la teatru în București, pentru a capata experienta, si speram sa revina in atentie cu noi spectacole si sa nu uite sa fie in continua perfectionare.

 


One thought on “Surprinzator: Alexandria, orasul fara teatru, are trupa de..teatru! Cu buget 0 ron!

  1. Un articol deosebit de interesant si obiectiv, din pacate….dureros. Intr- un oras fara librarie, fara teatru, fara…lista este lunga, o mana de oameni, o profesoara cu inima mare, condusa de pasiune, dragoste de copii si meserie si cativa copii au avut curajul sa isi depaseasca limitele, sa faca ceva deosebit, ceva ce, practic, conform parerii opiniei publice, este imposibil avand in vedere ca sunt copii de la un liceu tehnologic. Copiii au fost implicati intr- o activitate care ii ajuta sa se dezvolte, care le largeste orizonturile, si- au demosntrat ca sunt…buni! Profesoara si- a dedicat timpul si s- a bucurat de fiecare moment cu ei. Prieteni au venit si au facut voluntariat: machiaje, costume.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s