Mormantul lui Mihai Viteazu, se afla, de fapt, in Teleorman FOTO/VIDEO


Dupa 416 ani de la asasinarea de catre un comando de mercenari, Mihai Viteazu pare sa isi gaseasca , in sfarsit, linistea.

In toate aceste secole nimeni nu a stiut unde se afla trupul domnului Tarii Romanesti si al conducatorului de facto al celor trei tari medievale care formeaza Romania de astazi.

Pentru cutezanta de a face o unire in anul 1600, a platit cu viata. Si de atunci nimeni nu a stiut ce s-a intamplat cu trupul sau, dupa ce a fost aruncat pe camp si lasat prada animalelor salbatice si pasarilor necrofage.

 

Singurul lucru cert a fost ca, dupa ce  a murit decapitat, capul i-a fost luat de catre unul din capitanii din subordine, si inhumat in lespede de beton la Manastirea Dealu de langa Targoviste.

 

Din foarte putinele cronici de la acea vreme, doar una face, partial, referire la ce s-a intamplat cu lesul acestuia.

 

Este vorba de relatarea cronicarului Szamosközy:

“Şi jefuindu-l şi împărţindu-i toată prada ce o avea în cort şi vitele de afară, i-au tăiat capul în cort şi a zăcut trei zile gol, la marginea drumului. Capul, cu barbă cu tot, l-au pus pe hoitul unui cal, care murise acolo, tot atunci şi astfel a stat capul acolo mult timp. Tăiat-au nemţii bucăţi mari de piele din trupul voivodului despuindu-i spatele şi coastele, umerii şi le-au oprit ca amintire (obicei practicat în evul mediu de unii care aveau convingerea că cel care-l poartă va moşteni însuşirile celui dispărut). În cele din urmă, aşa scârbos cum era, l-au înmormântat nişte sârbi într-o groapă mică ca să nu-l mânce câinii”
Desi asa zisul mormant al sau , aflat langa Turda, se vrea a fi locul de veci al fostului domnitor, adevarul pare sa fie cu totul altul, dar ascuns din mai multe considerente, inclusiv lipsa de informatii concrete.
Iar calea trupului sau pare sa fi ajuns intr-un loc ferit de lume, la conjuctia a doua judete din sudul extrem al ROmaniei, acolo unde se afla Manastirea Plaviceni.
Biserica ctitorită de marele vornic Dragomir Dobromirescul s-a ridicat peste ruinele bisericii ridicate de Doamna Stanca, soția lui Mihai Viteazu.
În anul 2010 s-a descoperit acolo un mormânt al unui bărbat înalt, decapitat, scheletului lipsindu-i claviculele si o parte din coaste, exact așa cum spun cronicile vremii că a fost profanat leșul viteazului domn.
Or, faptul că a fost înmormântat lângă ctitoria soției sale, si faptul că biserica a avut doar hramul Sf. Arhanghel Mihai, sunt indicii serioase că osemintele aparțin lui Mihai.

“Stii ce-ar însemna dovedirea prin testele ADN cu material genetic de la mama lui Mihai de la Cozia? De ce Patriarhia ezită să-și dea acordul? A fost mituit Daniel să tacă? dacă s-ar dovedi că oasele aparțin lui Mihai, atunci locul devine unul de pelerinaj. Știi ce înseamnă asta? Mulți vor trece pe lîngă domeniul lui Dragnea. Unii își vor pune întrebări. Poate vor pune întrebări și lui….”
spune Jianu FLorica, o credincioasa care a vizitat Manastirea.
Staretul de la manastire spune ca au fost chemati criminalistii, care au efectuat sapaturi si nu au gasit capul, spunand ca acestia si-au declinat competenta preotilor, spunand ca nu exista indicii care sa arate savarsirea unei crime recente, ca nu exista persoane disparute, si ca sunt foarte vechi, fiind de competenta preotilor sa faca demersurile pentru identificarea identitatii .


Manastirea Plaviceni (Alunisul),reprezinta unul dintr cele mai vechi lacase de cult din Romania si se afla in #RepublicaFantasticaTeleorman. Este situata in sudul tarii, in arealul comunei Plopii Slavitesti din judetul Teleorman, la 33 km nord vest de Turnu Magurele si la 30km sud de Draganesti-Olt. Schitul este ctitorit de marele vornic Dragomir de Plaviceni, in timpul domniei lui Matei Basarab, intre anii 1646-1649.

Este o manastire inedita la conjunctia a doua judete, cu lacasul de cult in Judetul #Teleorman, si cu chiliile si locurile de cazare in #Olt.

 

Pentru a ajunge la aceasta se parcurg aproximativ 7Km pe drum forestier, trecand printr-o padure despre care jurnalistii de la RIse Project au documentat ca apartine lui Dragnea, dotata cu gard electrificat si pe inca un drum pe care apare o placuta cu inscriptia “Drum Inchis circulatiei publice”

 

Interviu video cu staretul Teoctist :

 

 

Mai ramane sa fie efectuat testul ADN, pentru a avea aceasta certitudine.

Cine se opune?

Advertisement

5 thoughts on “Mormantul lui Mihai Viteazu, se afla, de fapt, in Teleorman FOTO/VIDEO

  1. te rog sa ma ierti ca nu ti-am raspuns la telefon. Daca binevoiesti, poate imi dai un semn. 074*****
    (contul de facebook e al surorii mele)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s