Carnagiu pe E70, la Vitanesti, provocat de o soferita de 18 ani cu permis de o luna


Luna septembrie este luna cu cele mai multe accidente rutiere, dupa august, o spun statisticile ultimilor 10 ani in Romania.

In teleorman, insa, in 2016, cele mai grave accidente rutiere s-au concentrat in prima luna din toamna.

septembrie-august-cele-mai-multe-accidente

Lipsa de experienta in ale soferiei au bagat in pamant 3 oameni, dintre care doi copii, pe drumul european 70, la iesirea din Vitanesti.

O soferita de 18 ani (B.I), care de abia obtinuse permisul de conducere (in 3 august 2016), conducea o masina marca Opel, venind din Bucuresti spre orasul de resedinta, Rosiorii de Vede, insotita de inca 3 pasageri, dintre care un frate si o sora din Cartojani, comuna Roata de Jos ( județul Giurgiu).

Baiatul,  H.T. avea 16 ani, iar sora sa, B.A.. 19 ani. Iar ziua de 20 septembrie avea sa le fie ultima lor zi de viata.

Nu au ajuns nici mancar pana la Vitanesti, pentru ca fata aflata la volan a facut o manevra imprudenta de depasire, provocand un adevarat carnagiu. Cei doi frati aflati in Opel au murit pe loc, celalalt ocupant al masinii decedand la scurt timp la spital, datorita leziunilor extrem de grave.

Imaginile de la fata locului erau de coșmar. Cei care au murit pe loc erau întinși pe ușile contorsionate. Șoferița țipa de durere, bărbatul, Gheorghe Burlacu, de 39 de ani, din Rosiorii de Vede, care a mai trăit câteva minute, se sufoca, rănit grav în zona capului.

Șoferul autoturismului Audi nu a pățit nimic, deși impactul a fost frontal, iar masina s-a făcut praf. Acesta a povestit ca Opel.ul a intrat în depășire, venind, practic, pe contrasens. Nu a mai avut cum sa evite coliziunea.

Tânăra care se afla la volan s.a speriat și a tras de volan stanga, în timp ce depășea. Autoturismul Audi a lovit Opel.ul în plin, lateral stanga. În urma impactului, Audi a rămas pe şosea, Opel.ul a ajuns pe câmp, la zeci de metri distanță, iar bucăți din mașină s-au împrăștiat peste tot, relateaza totalimpact.

Soferita a supravietuit si este internata la spitalul judetean Alexandria

 

Aceasta tragedie, ne invata, din pacate, din nou, o lectie de care multi nu tin cont, si anume ca lipsa experientei la volan, precum si viteza, pot provoca adevarate tragedii, si ca viata este numai una.

Imi amintesc cazul meu si al altor colegi, care, dupa ce au obtinut permisul de conducere, nu erau lasati de parinti singuri la volan decat dupa o perioada in care mergeau insostiti de parinti, in general tatal, care se asigura ca acestia capata experieta in soferie.

Astazi, masinile se dau pe mana unor pustani si pustoaice necopti la minte, de multe ori posesori de bolizi cu multi cai putere, iar acestea sunt ingredientele unor tragedii care nu se lasa mult asteptate.

#VitezaUcide
#ConducetiPrudent

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s