Calatorii de pe RATB si bagajele acestora sunt asigurati.Vezi AICI sumele “colosale””


Intrucat vehiculele RATB sunt implicate anual în zeci de incidente rutiere, regia a luat decizia de a incheia o polita RCA si pentru calatori si bagajele acestora.

TERMINAL RATB - PIATA ROMANA

Aceasta a intrat in vigoare la 1 iulie 2016 si este pe o perioada de un an, pana in 30 iunie 2017.

Firma care a castigat licitatia a fost Omniasig, iar calatorii care circula prin Bucuresti cu tramvaiele, troleibuzele, autobuzele, dar si cursantii care fac scoala pe autovehiculele de scoala ale regiei sunt mai linistiti acum:

 

In cazul unui nefericit eveniment care sa cauzeze decesul, prima de asigurare este de 2000 ron (20 de milioane vechi), pentru invaliditate permanenta se primesc 4000 ron (undeva la 900 euro ).

 

Pentru ranire care sa necesite cheltuieli medicale se asigura 150 de ron pe zi, dar nu pentru o perioada mai mare de 45 de zile, iar bagajele sunt asigurate cu suma de 100 de lei.

Carevasazica, daca o mamaie are o sacosa de rafie cu praz sau rosii, care se storcosesc din cauza unui accident, aceasta primeste 100 de ron. Just.

Daca e vorba de bagaje care sa valoreze ceva mai mult (un simplu telefon mobil costa de cel putin 4 ori mai mult), justetea despagubirii este discutabila, iar pagubitul se poate, probabil, indrepta in instanta impotriva partii vinovate de accident sau a asiguratorului acestuia, daca culpa nu este a RATB.

 

Mai jos, polita de asigurare, in xerocopie:

asigurare ratb calatori omniasig

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s