Cum a MUSAMALIZAT procurorul Toma un dosar de CORUPTIE


toma ovidiu carmen arestat

Doi politisti de la Turnu Magurele, GĂMAN COSTEL CIPRIAN și BABAN NICUȘOR, au fost reclamati in martie 2015 la DGA Teleorman ca ar fi luat MITA pentru a MUSAMALIZA un dosar de accident rutier comis de un sofer baut.

Mita ar fi fost de  de 600RON, si ar fi fost oferita de T Ionel, cel care ar fi comis un accident in Turnu Magurele in iarna anului 2014 cu autoturismul Audi Q7, pentru ca politistii sa constate ca la volan ar fi fost, de fapt, B. Alin.

 

In urma plangerii la DGA s-a constituit un dosar penal care a fost repartizat procurorului Toma Carmen Ovidiu, care, in loc sa continue cercetarile, l-a clasat.

 

Mai mult, a divulgat numele denuntatorului sefului Poliţiei Turnu Măgurele, a clasat cauza fara sa faca cercetari, a refuzat agenti sub acoperire propusi de DGA Teleorman, care sa depisteze politisti corupti din Turnu Magurele, si a si informat politistii sa fie atenti la investigatori sub acoperire.

 

STENOGRAME:

 

Toma: Aşa şi io… Auzi, am şi io doi poliţişti (incert) de la tine care au dosar pentru că… c-ar fi muşamalizat un accident de circulaţie acu’ vreun an, doi… şi ar fi luat mită, ceea ce eu nu cred.

 

Toma: Dar tre’ să stau de vorbă cu ei. Găman Ciprian Costel şi Bălan Nicuşor, ai… ai un Bălan Nicuşor. Găman ştiu c-a mai avut dosar cu mine.

Interlocutor: …

Toma: Bă… Baban? Baban, e, atunci… Da.

Toma: Nu e urgent, dar să faceţi să fie bine şi pentru tine şi pentru mine.

Toma: Mă, e cu unu’, deci e un accident cu unu’, T.. Ionel zis “Baciu”, că n-ar fi fost ăla la volan şi că ei ar fi luat bani ca să… îl cheme p-altu’, să zică c-a fost ăla la volan la un accident, io nici nu cred c-a fost accident!

Toma: E, ştii care a fost faza? Ăstuia îi pusese băieţii ăştia de la D.G.A. să punem… un d-ăla, cum îi zice, pă acoperite, să să plimbe pân’ oraş şi să… îl prindă şi să-i dea bani. Da’ am renunţat, zic “hai, domne, lasă-i acum…”

Interlocutor: …

Toma: E, nu ştii cum e ochiu’ dracului? Eu… îl vedeau… ofiţeru’ sub acoperire… ăia ziceau, uite ia trei sute, o mie, cinci sute de euro şi… nu… nu-mi iei permisu’ şi cine ştie, ştii…? Banu’ e ochiu’ dracului şi condiţiile şi alea, da’ am zis “lasă, bă, ce dracu’, ne-apucăm acuma… să-i prindem, p-ai noştri…”. P-ăilalţii îi terminarăm şi…

 

Toma: Acu’ nu-ţi mai dau sfatu’ să te muţi d-aci, dar atenţie că nu ştii pe cine opreşti, ce aparate are, cine pune! Şi vezi că sunt acuma care te… te provoacă! Ai domne îţi dau şi eu uite o sută, două, trei de euro d-ăştia, se roagă, se roagă…

Găman: Da’ insistă să cadă pă…

Toma: Tocmai ca să, să… şi mai zici din când în când, zici că e noapte, că nu vede nimeni, ai să iau! Şi-aia are tehnică pe el.

 

Desi cunoscut ca un procuror care nu a luat niciodata mita, ceea ce nici nu este cazul nici in spetele de fata, Toma trebuia insa sa lupte impotriva coruptiei, nu sa o bage sub pres.

Pentru aceasta speta, ii oferim un minus.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s