Ultimul tren


Se trezise in acea dimineata mai devreme decat de obicei…razele soarelui patrundeau prin fereastra crapata. Lumina era la fel de calda ca intr-o dimineata de iulie, desi era noiembrie.

Pe cat de calda era lumina ce patrundea in camera lui de studiu, in care atipise in seara precedenta, pe atat de frig era afara, temperatura fiind cu putine grade peste cea a inghetului. Privi in calendar: 23 noiembrie. Nu era nimeni langa el, se uita in pat si locul din dreapta era gol. Nici in hol nu erau decat incaltarile lui.

Servi micul dejun, se imbraca si iesi. Pe strazi nu era nimeni, era singur.

A plecat in cautare de ceva indefinibil. In pustietatea din marea urbe aproape ca i se ratacisera gandurile. Pana si marile complexe comerciale erau goale. Nici tipenie de om.

A urcat la volanul masinii si a condus spre iesirea din oras, croindu-si drum printre bucatile de fiare de pe strazi. I se parea la fel de aglomerat ca intr-o zi tipica de vineri, asa cum era si azi.

Pe masura ce inainta pe drumul serpuitor, incepu sa se lase ceata. Desi se oprise de cateva ori, inclusiv sa serveasca masa, nu se intalni cu absolut nimeni. Niciun om nu era pe drum sau in restaurantul unde oprise sa manance.

Timpul se scurgea asa cum curge un parau de munte, pe o panta lina. Nici nu si-a dat seama cum s-a facut din ziua, noapte, si cum soarele a apus in spatele unor betoane care il faceau invizibil. Si, oricum nu s-ar fi vazut prin ceata care devenise la fel de deasa precum valul unei mirese intarziate la cea de-a doua nunta.

A ajuns intr-o gara. Forfota mare din zona intrarilor contrasta cu linistea de pe peron, pe care a ajuns fara sa-si dea seama.  A sosit un tren dupa altul, iar calatorii coborau si se pierdeau in ceata, fiecare in directiile lor, unii asteptati de rude/prieteni/iubiti, altii singuri.

A continuat sa astepte ceea ce nici nu stia ca asteapta. Dupa ce inca cateva trenuri s-au succedat pe peronul pustiu, pe care nu vazuse pe nimeni, a hotarat ca, de fapt, ceea ce trebuia sa faca era sa urce in tren. In ultimul tren.

In singurul tren.

Advertisement

One thought on “Ultimul tren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s