“Politia in Teleorman e condusa de Dragnea. Mi s-au oferit 100.000 de euro sa-mi retrag plangerea”


romanica parpalea dragnea politia teleorman

Prezent intr-o emisiune televizata miercuri seara (30 sept), denuntatorul din Dosarul referendumului, Romica Parpalea, a adus grave acuzatii unor institutii si persoane de la varful conducerii judetului Teleorman, printr-o serie de dezvaluiri inedite.

Astfel, acesta a spus la emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV, moderata de rares Bogdan, ca i s-au propus si chiar oferit 20.000 de euro pentru a retrage plangerea formulata impotriva lui Liviu Dragnea in dosarul referendumului.

Desi inconsecvent in declaratii, a spus ca Samuel Calota, printre altele fost consilier ministerial al ministrului de interne, l-a chemat la el acasa, in vila din strada Ion Creanga din Alexandria, unde l-a dezbracat personal sa il verifice daca nu poarta tehnica de inregistrare de la DNA, apoi i-a oferit suma de 100.000 de euro in schimbul unei declaratii scrise prin care sa isi retraga plangerea care, sustine acesta, a dus la deschiderea celebrului dosar al Referendumului.

Din aceasta suma sustine ca i s-au dat 20.000 de euro, in spatele Postei din Alexandria, pe care i-a si acceptat. Apoi, sustine Parpalea, cu gandul si teama de a nu fi fost filat la luarea spagii, i i-a inapoiat lui ” Samy ” Calota.

Deja suna ciudat, sa inapoiezi o spaga dupa ce ai luat-o de frica unei filmari care deja ar fi fost facute. Dar si mai ciudat este ca la nici 10 minute de la aceasta prima declaratie, acesta spune ca de fapt a inapoiat banii pentru ca Samuel Colota i i-a cerut cu imprumut, fiindu-i necesari pentru a achizitiona niste medicamente din China!?

Asa ca a retras denuntul facut in data de 20 septembrie 2012.

Ciudat e ca luna aceasta, 3 ani mai tarziu, septembrie 2015, a revenit la DNA Bucuresti si a redepus un nou denunt. Coincidenta sau nu, chiar cu 2 luni inainte de recursul procesului, care a fost stabilit pentru 23 noiembrie.

In aceeasi emisiune, Parpalea acuza politistul Vajaiala, Alin Vâjâială, comisar-șef Antifraudă din Alexandria, de presiuni pentru a-si retrage plangerea, promitandu-i-se inchiderea unui dosar penal pe care il avea pe rol de pe vremea cand a avut functie de conducere la Termaserv Alexandria., Primaria Alexandria acuzandu-l de furtul banilor societatii si de modificarea unor contracte, prin care isi asigura salarii compensatorii semnificative.

De altfel, acesta a spus si ca Samuel Calota i-a promis ca i se va inchide dosarul daca isi va retrage plangerea.

Iata o bucata de dialog dintre moderatorul Rares Bogdan si Romica Parpalea, care mie mi se pare absolut fabuloasa:

– “Domnule Calota”, i-am spus.

– Asa vorbeati cu el, “Domnule Calota”?

– Nu, ii spun “Samy”, ca ne cunoastem de mici,cantam la biserica adventista impreuna.

– Asa, si cum i-ati spus? “Samy” ?

– Da, deci i-am zis: “Sefu'”
___

Pe parcursul emisiunii care a facut furori la varf in Teleorman, acesta a mai spus ca deputatul Boboc Valentin Gabriel si Victor Dragusin, primarul Alexandriei, i-au promis ca il vor face sef la Finante pe vremea cand era in PSD.

De asemenea, il acuza pe Boboc Valentin ca i-a cerut sa modifice procentele de prezenta la sectia de votare din Alexandria a carui presedinte era la referendum, de la 38% la 98%.

Si multe alte lucruri de acest gen.

Nu am sa intru in alte detalii, despre cate din aceste lucuri sunt adevarate, despre itele politicii, despre jocurile de culise din spatele jocurilor de putere, or despre alte aspecte care tin de Spitalul de la Poroschia, unde Samuel Calota a fost director, apoi si l-a pus pe fiu acestuia pe post la plecarea sa.

Ci doar am sa concluzionez ca Rares Bogdan are o foarte mare rabdare. Eu nu as fi avut-o . Parol :))


One thought on ““Politia in Teleorman e condusa de Dragnea. Mi s-au oferit 100.000 de euro sa-mi retrag plangerea”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s