De ce toti care fac azi glume despre Vadim sunt niste cretini congenitali


Se spune ca, pe masura ce inaintezi in varsta, devii mai intelept.

Ca o data cu trecerea anilor, acumularea de experienta si cunostintele dobandite fac ca prisma gandirii sa devina mai slefuita.

“Bebelusul care nu are nimic de spus tipa ca sa se faca auzit. Pe masura ce creste, incepe sa spuna cate ceva pe gura, dar inca nu e nimic important, asa ca repeta de 2-3 ori ca sa capteze atentia.

Pe masura ce evoluam spre etapa adulta, trecem la limbajul radical, care atrage atentia asupra noastra.

Ca adult, avem un bagaj de cunostinte care, folosit cum trebuie, atrage atentia celor din jur, fara a mai fi nevoie nici de limbaj dur, nici de tonuri ridicate, dar rar mai apare si polemica virulenta. Este momentul in care consolidam respectul celor din jur si ne ridicam sau nu dintre cei multi.

Cand ajungem la senectute, deja experienta si “inteligenta” scoase pe gura sunt suficient de importante pentru cei din jur ca sa sa faca liniste numai cand aparem in zona.

Este a treia oara cand reiterez ceea ce imi spunea Catalin Prunariu acum cativa ani.

Acelasi Catalin Prunariu caruia i-a murit fetita, Arina, in varsta de numai 11 ani, in urma cu o luna, dupa ce a facut o meningita in tabara.

Si aici se intersecteaza doua concepte care ar trebui sa aiba o legatura destul de puternica: intelepciunea conferita de maturizare si moartea. La modul ca moartea ar trebui sa  fie tratata si privita diferit de cineva care, o data inaintat in varsta, capata intelepciune.

Este vorba, in principiu, de maturizare.

Din pacate, multi oameni, desi inainteaza in varsta, nu se maturizeaza deloc.

Lucru care se poate observa la liber in societatea civila romaneasca astazi, dupa ce a murit Corneliu Vadim Tudor.

A fost un personaj controversat, a dat dovada de lipsa de caracter in cateva randuri, si a suparat multa lume.

Inclusiv pe mine, care m-am dezis de el in aceasta scrisoare deschisa.

Dar a avut si multe calitati. Incontestabile. A fost si va ramane un om de valoare, din suficiente puncte de vedere.

Sunt multi oameni care au profitat de moartea acestuia pentru a il lua in bascalie, pentru a-l denigra si injura. Insa pana si Codrin Stefanescu, care nu are toate tiglele pe casa, care a fost facut in fel si chip de Tribun, a avut la moartea sa numai cuvinte de lauda.

In schimb, hoarde de cretini congenitali care nici nu stiu exact cine a fost Vadim injura si balacaresc, unde altundeva decat in mediul online, care confera dreptul la opinie oricarui decerebrat. Problema este ca decerebratii nu sunt numai pe facebook. Ei au si bloguri, unii dintre ei scriu si pe site-uri de renume.(fituica adevarul de la care m-am dezabonat de mult a considerat ca e important de dat ca stire cand a murit vadim care este “ultima mizerie spusa de el”)

In fata mortii ar trebui sa avem un pic de decenta, indiferent cine este cel ales de ea. Pentru ca asta ne diferentiaza de animale.

Unii, in schimb, in pofida inaintarii in varsta, raman la stadiul de animale la care erau si in adolescenta. Multi maturi cu varsta, dar nu si cu mintea, raman intr-un stadiu perpetuu de teribilism cretinopat. Si asta se regaseste in ceea ce scot pe gura, cu orice ocazie, in orice context.

Pentru ca cu totii imbatranim, dar doar unii ne si maturizam.

De asta mai e benefic cate un conflict armat o data la o perioada. Pentru a filtra “carnea de tun” de cei care si gandesc un pic.

Si ati ramane mirati cate persoane publice, atat in media cat si in online, s-ar incadra la categoria “carne de tun”. Pentru ca nu ar fi in stare sa treaca testele de logica de la recrutare.

Cand suntem adolescenti teribilisti incercam sa iesim din tipar cu un gest/comportament, incercam sa epatam prin a fuma, vrem sa ne diferentiem cu tatuaje si piercinguri, insa, o data cu inaintarea in varsta, realizam cat de penibile sunt aceste gesturi.

Sa ai peste 20 de ani si sa fumezi, sa te tatuezi sau sa-i faci piercinguri denota o cretinitate patologica.

Sa ai peste 15 ani si sa iei in bascalie moartea unui om pe care nici macar nu l-ai cunoscut pentru a arata ce “Gica contra” esti si ce tupeu ai arata cat de prost calitativ ti-a fost materialul genetic, si sa ai peste 12 ani si sa razi la glume de pe site-uri gen times new glumadecacat denota retardare mintala ireversibila.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s