Jurnalul unei bipolare


Desigur, nu cred ca exista asa ceva, caci ar exista vreun moment de i(luciditate) cand respectiva il va distruge.

Dar pentru mine chiar ar fi distractiv sa citesc asa ceva. Ar fi cu mult mai amuzant ca jurnalul unei virgine , pentru ca aici chiar as citi stari diametral opuse de la o pagina la alta.

Spre exemplu, am cunoscut o individa care suferea de o forma destul de severa de bipolaritate (in mod cert asezonata cu alte afectiuni de natura mentala) care azi spunea ceva, maine cu totul altceva.

Initial te enervezi, apoi ti se face mila, pentru ca, in cele din urma, sa experimentezi un cumul mixt de amuzament si compasiune fata de actiunile si gandurile acesteaia.

Adicatalea. Gagica avea un cont (relativ) normal de Facebook. Cu poze & stuff.

Intr-o buna zi, isi sterge toate pozele si o lasa numai pe cea de profil. Pentru aceasta actiune are niste motivatii argumentate si vehemente cum ca asa e mai bine, ca daca lasa mai multe poze se gasesc “afurisitii” sa ii dea mesaje. Ce mai conta ca acei “afurisiti” o avusera la pat de nenumarate ori, cu unii avand chiar relatii de lunga durata?

Mai trece o vreme si tipa isi pune iar poze si contul redevine unul normal.

Timp de vreo 5 luni isi dezactiveaza si reactiveaza contul de vreo 20 de ori.

La un moment dat, sterge toate pozele, toti prietenii, schimba numele cu textul “O oaie” si pune ca poza de profil, da, ati ghicit, o OAIE.

Evident, pentru acest gest are o motivare substantiala si cu aplomb, despre cum numai cretinii au facebook, cum ea cu prietenii adevarati (cei imaginari) are o relatie reala in cadrul careia se suna la telefon, nu se laik-uiesc pe facebook, si cum ea isi pastreaza contul doar pentru a da like la pagini cu evenimente!?

Nu trece mult si gagica isi inchide si contul asta.

Explicatia se leaga putin cu ultima, ca cica si-a creat alt cont unde sa nu mai existe legaturi cu vechii prieteni, unde va da like la paginile date like pe pe contul original, urmand sa-l inchida definitiv pe acesta din urma.

Maxim 3 saptamani trec si gagica deschide un ALT cont cu numele ei, in care pune poze cu ea, in diferite ipostaze, ba pupandu-se cu UN CAL, ba jucandu-se cu copiii altora.

Nimic foarte iesit din comun pana acum.

Si acum vine alta goanga: Tipa slobozeste la un moment dat din putul gandirii proprii ca toti cei care posteaza fotografii in care se bucura sunt “JOSNICI”, ca pozele care “surprind momente frumoase din viata ar trebui apreciate si pastrate intr-un mod special, nu share-uite cu toata lumea cu scopul de a starni invidie.” am incheiat citatul.

In conditiile in care ea insasi are poze in care surprinde momente frumoase alaturi de UN CAL.

Ei bine, un blog sau jurnal al unei ipochimene ca asta ar surprinde la nivel psiho-amuzant gandurile pe moment ale unei astfel de persoane.

Adica, astazi ar trebui ca toti sa postam doar o poza de profil pe facebook una de tip buletin, cu mare grija sa nu starnim invidie. Maine, cu totii ar trebui sa ne inchidem conturile de facebook, ca numai cretinii detin asa ceva. Poimaine ne deschidem fericiti un alt cont si ne bucuram de viata.

Si asta e doar un mic exemplu, relativ dintr-o viata virtuala. Dar si in realitate oamenii ca astia se comporta la fel, de cele mai multe ori chiar mai accentuat, frizand chiar psihoza.

 

Dar tot amuzant ar fi un jurnal.


7 thoughts on “Jurnalul unei bipolare

  1. =))))))))))))))))

    Daca scrii despre cine cred eu, si cred ca asa e, nu ma mira ca-i cu un cal, ea insasi aratand si avand dantura de cal :))))))

  2. Ești la fel de ignorant(ă) cum sunt și manifestanții aduși de PSD in Piața Victoriei .Daca trebuie sa vorbești despre ceva pe blog, alegeți un subiect despre o boala psihică prin care ai trecut ,ca sa aibă lumea ce învață de la tine .

      1. Raspunsul tău îmi confirma ca ceea ce am crezut despre tine este adevărat .Replica ta la un comentariu a fost de fapt sa corectezi o greșeală gramaticală .Bravo, sper ca esti mulțumit !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s