Societatea lui “Hău, hău hău”


De ce avem Maruta, Capatos, Simona Gherghe, si altii asemenea?

Din acelasi motiv pentru care ziarele print au sucombat in detrimentul porcarioarelor de un paragraf de pe net, or ziarele de analiza si investigatii in detrimentul clicilor si cancanilor cu multe poze si 3 texte colorate cu litere de-o schioapa.

Pentru ca astazi este mult mai facil sa citest un paragraf cu fiecare propozitie cu liniuta de la capat. Sau, si mai simplu, cu un numar.

Gen: 5 pasi simpli despre cum sa citesti o carte de vacanta.

Iar filmele cu adevarat artistice si profunde nu se mai fac din simplul motiv ca gregaritatea consuma doar popcorn si filme ca cele cu supozitoarele galbene (minionii pzdii) si ted unu si ted 2, cu ursul anal care spune glume despre sperma.

Un fel de continuatori ai seriei american pie si cum dracului se mai numeau seriile alea de filme de clasa B al caror nume mi-ar fi si rusine sa il stiu.

Drace, astazi se fac remake-uri (nu sequel-uri, ci remake uri) ale unor filme consacrate din anii ’80-’90 in stilul lejeristico-mall-ian, pentru ca sleahtele balotante de popcorn si cola sa ia cu asalt cinema-urile din mall-uri.

Pentru ca mall-ul este locul unde se aduna cei mai multi mediocri ca sa se distreze.

Mall-ul este un templu al prostiei si inculturii, insa privit doar din afara. Odata intrat, te minunezi ce nimicurile de la fiecare pas.

Intotdeauna mi-a placut sa ma hranesc cu ce citesc/vad/ascult, insa astazi se citesc si, implicit, scriu, numai carti si articole lejere, filme si melodii de “Hău, hău hău”. Care sa nu oboseasca cerebelul, ci sa treaca lejer prin el.

Cum spunea profesoara mea de fizica: “Voi o sa ajungeti intelectuali, o sa va manifestati altfel si o sa aveti alte preocupari, spre deosebire de niste muncitori care dau cu sapa zilnic, care pot doar sa bea, sa traiasca lejer si sa se manifeste zgomotos.”

Ce stia ea ca in 10 ani, jumatate din elevii clasei de elita vor fi fix ca muncitorii respectivi, intreaga societate devenind o societate de Hău, hău hău?

Cu siguranta de aia au prins si manelele la romani, pentru ca sunt zgomote lejere care sa nu iti oboseasca creierul, asa cum un program documentar oboseste creierul, fata de Capatos si acces din rect.

Pentru ca in lumea asta, cu totii simtim nevoia sa ne relaxam dupa atata relaxare mentala.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s