O Facultate din Romania vrea sa perchezitioneze studentii cu o firma de paza


Am mai scris despre Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației de niste dati, si au mai fost si altii care si-au exprimat opiniile/frustrarile/ideile cu privire la acest subiect, fie legate de camin, de facultate in sine, de profesori, de colegi, de celebrul secretariat samd

 

Ei bine, de cand este decan Cristian Negrescu (poreclit Bamse) lucrurile au inceput sa capete o noua turnura. Una din acestea a fost pozitiva, avand in vedere ca a eliminat-o pe celebra secretara Nuti spaima putii, femeia-barbat care cerea pumni cu simpla ei prezenta, ca sa nu mai vorbim de comportament si limbaj.

 

Pe de alta parte, niste studenti cu frustrari (care, intre noi fie vorba, nu vor face mare lucru in aceasta viata) si-au tot exprimat of-ul ca in aceasta facultate se copiaza, lucru care parca  a luat o amploare incredibila in ultimii ani.

Metoda preferata de copiat a celor care recurg la astfel de lucruri este celebra “casca”, adica o chestiune care se lipeste pe timpan, si vibreaza la impulsurile oferite de o bobina sub forma de lant la gat, conectata prin bluetooth la telefonul mobil.

O porcarie destul de periculoasa, in opinia mea. Niciodata nu am agreat acest concept.

Insa tot mai multi ipochimeni, studenti la E.T.T.I. se pare ca il utilizeaza pentru a promova examene.

Iar acest lucru a suparat mult conducerea, care, intrunita in consiliu de indata, a cautat solutii la aceasta problema.

Cele mai cretine idei, de iti sta minta in loc, au venit, bineinteles, ca nu se putea altfel, de la celebrul Corneliu Burileanu, omul cu cele mai halucinante opinii si ganduri, in conceptia mea. De altfel, sunt multi oameni in aceasta facultate pe care eu, personal, ii consider sariti de la punct fix, fie studenti, asistenti sau profesori, dar de departe Burileanu Corneliu mi se pare ca fiind deraiat de la linia 1.

Ca si paranteza, fratele lui, Dragos Burileanu, este un om super OK si un profesor de la care chiar inveti.

Revenind, o prima idee de contracarare a faptului grav ca in electronica se copiaza in draci a venit chiar de la decanul Cristian Negrescu, si anume ca toate examenele sa se sustina ORAL. Nu stiu cam cat de mult se preteaza demersul la anumite, multe materii, dar aceasta a fost ideea care a prins cel mai mult in consiliu.

Pentru ca era cea mai putin tampita. Si acum, iata ideile Burileanului:

-In fiecare sesiune sa se contracteze firma de paza BGS, care sa efectueze perchezitii corporale obligatorii tuturor studentilor care intra la examen/in facultate.

-Studentii, la inceputul facultatii, in ziua deschiderii anului scolar, sa sustina un JURAMANT in care sa se angajeze solemn sa nu copieze si sa nu tolereze copiatul.

-Sa fie incurajate delatiunile (paratul), pentru ca “paraciosii sunt bine vazuti in strainatate, nu huliti ca la noi”

-Sa fie remunerati in plus profesorii care exmatriculeaza studenti pe motiv de copiat, in functie de numarul studentilor exmatriculati

Va las un moment de respiro, bem putina apa, ne spalam pe fata, si recitim. Da, e acelasi text. Da, un om a putut sa slobozeasca asemenea idei. Da, omul e vicepresedintele Universitatii Politehnice Bucuresti.

 

Daaar, este vorba despre Corneliu Burileanu, deci nu ar trebui sa ne miram, cat timp prin facultate mai exista profesori care vorbesc despre extraterestri si reincarnari la modul ca au vazut/trait asa ceva.Si cat timp Lorin Ioan Fortuna este absolventul fix al acestei facultati din Bucuresti, in prezent la aceeasi facultate, dar din Timisoara.

Bun, deci omul spune ca cui nu-i convine sa faca JURAMANT , cu accent pe acest cuvant, sa nu mai vina la facultate, cum nici medicii care nu fac Jurământul lui Hippocrate nu profeseaza. Iar asta sa fie o piatra de temelie pentru studenti, care de altfel nu o sa mai aiba asemenea ocazie de a face jurmant in viata lor.

De altfel, imi si amintesc ce comportament arogant avea acest individ fata de mai toti studentii, pe care ii privea “ca un rahat in care e nevoit sa calce”.

Asadar, studenti la ETTI, pregatiti-va de mult oral, juramant si BGS.

 

Mai era vorba si despre aparate de bruiaj semnal, dar nu a fost agreeata de Negrescu, cum nici elucubratiile obosite cu juramant si bodyguarzi au picat, cel putin momentan.

 

Dar, cine stie pe viitor ce se va decide, ca in spatele gardului facultatii de ETTI de la Leu se ascund cele mai intunecate ganduri din strafundurile putului uman.

 


One thought on “O Facultate din Romania vrea sa perchezitioneze studentii cu o firma de paza

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s