Crima cumplita la Alexandria: O fata de clasa a VIII-a si-a injunghiat tatal abuziv


O adevarata drama s-a petrecut duminica noapte, pe 14 iunie, in municipiul resedinta de judet, Alexandria.

Satula de abuzurile si bataile unui tata care obisnuia sa bea si sa faca scandal, o minora de 15 ani, eleva in clasa a VIII-a la Scoala nr 5 din urbe l-a injunghiat pe acesta cu bestialitate in timp ce cel din urma, in stare de ebrietate, ii batea mama si fratele.

Cristi Bogdea a murit cateva ore mai tarziu la Spitalul Judetean de Urgenta Teleorman.

Filmul evenimentelor

Pe parcursul intregii zile de duminica, incepand cu orele pranzului, Cristi Bogdea a consumat bauturi alcoolice, cum, de altfel, obisnuia sa faca in mod regulat, conform declaratiilor vecinilor si ale copilului.

Și pentru că fiecare stare de ebrietate i se părea lipsită de semnificație dacă nu-și bătea copiii sau soția, acesta a ajuns acasă și a început să-și lovească soția cu pumnul. Fratele mai mare al fetei, în vârstă de 20 de ani a sărit în ajutorul mamei sale, moment în care tatăl tulburat și-a pus fiul la pământ. Stând aplecat deasupra fiului cel mare, omul n-a simțit prezența fetei sale de 15 ani în spate, care ținea tremurând un cuțit de bucătărie  în mână. L-a lovit cu toată furia de care era capabil un copil traumatizat în zona spatelui și i-a lezat aproape toate organele vitale. Cei de la medicină legală au constatat că fetița lovise de cel puțin cinci ori în bărbatul căruia îi spunea “tată”.[1]

crima alexandria roxana
”Am încercat să o apăr, însă tata m-a pus jos și era călare pe mine, când sora mea a luat un cuțit și l-a înjunghiat. Când am realizat ce s-a întâmplat, i-am pus repede un cearșaf pe răni, ca să opresc sângerarea, apoi am sunat la ambulanță.  Aveam des certuri în casă. Tata făcea urât la băutură. A bătut-o de multe ori.  Mă doare și de el, dar de ea mă doare și mai mult, pentru că avea tot viitorul în față. Probabil că nu a mai suportat scandalurile și s-a speriat foarte tare”, a povestit fratele Roxanei, cu lacrimi în ochi.[2].

Pe de alta parte, Roxana era un copil cu probleme, afectat de situatia din casa si violent, care nu de putine ori isi agresa colegii fie verbal, fie fizic.

Aceasta avea o relatie cu un baiat cu 11 ani mai mare ca ea, vecinul de peste drum in varsta de 26 de ani, relatie care nu de putine ori a generat stari conflictuale in casa copilei.

Cu note foarte mici la scoala si multe absente, aceasta a ajuns la scoala 5 fiind transferata de la scoala din Furculesti, dupa ce era pe punctul de a fi exmatriculata dupa ce si-a batut un coleg pana la sange. Colegii mai declara ca aproape de fiecare data cand se certa cu prietenul ei se taia cu lama pe mana.

Pe de alta parte, era un copil chinuit si in colectivul clasei, fiind motiv de batjocura pentru colegi, care o numeau “paduchioasa” si o sicanau prin SMS-uri dupa ce s-a mutat in clasa lor.

 

crima strada mihaita filipescu sms uricrima alexandria 2015

Una peste alta, violenta naste violenta, iar lipsa de educatie si traumele nasc monstri.

Acum, in loc sa sustina examenul de Capacitate (evaluarea nationala), fata este cercetata penal pentru omor, iar ranile produse, de-a lungul timpului, de catre familie si societate nu vor mai fi vindecate niciodata.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s