Tribunalul Teleorman a judecat asasinarea unui lider interlop


Tribunalul Teleorman a judecat un asasinat interlop cu nabadai, atunci cand niciun avocat nu a dorit sa reprezente agresorii, de teama unor repercusiuni din partea familiei victimei, cand martorii nu au dorit sa vina, cand criminalii nu si-au recunoscut fapta si s-au declarat nevinovati, si cand raportul medico-legal efectuat de medicina legala din Galati a fost incomplet, si a reusit sa ii condamne pe asasini la ani grei de puscarie.

Intrucat martorii nu au dorit sa vina,  acestia au fost adusi cu politia si amendati cu cate 1000 lei de catre instanta,iar cu privire la raportul medico-legal, s-a dispus reefectuarea acestuia.

Ion Mocanelu si Ionut Zausila, doi mafioti locali din Galati, in cadrul unor dispute teritoriale pentru suprematie, l-au asasinat pe liderul lumii interlope de acolo, Marian Ivan

Crima a avut loc in urma cu fix 7 ani, in 9 iunie 2008.

„Nelu Enache”, pe numele lui real Ion Mocanelu, si mâna sa dreapta, Ionut Zausila, l-au urmarit pas cu pas pe Ivan.

Aproape de miezul noptii, Ivan isi conducea acasa o “prietena”. Nu era însotit, ca de obicei, de gorilele sale, semn ca nu se astepta la vreo agresiune.

Mocanelu si Zausila l-au atacat prin surprindere si l-au ciopârtit cu sabiile, apoi l-au lasat sa moara într-o balta de sânge.

Criminalii au fost arestati chiar în ziua în care Ivan era înmormântat, cu mare fast, în prezenta interlopilor sositi din toata Europa.

Intrucat nici macar un avocat din baroul Galati nu a dorit sa reprezinte cei doi criminali in instanta, dar si din motive de securitate pentru cei doi ucigasi, dar si pentru ca presiunea asupra martorilor si avocatilor sa nu mai fie atât de mare, procesul a fost stramutat in Teleorman, unde, dupa diverse incercari si multe sedinte, prima fiind in 25 noiembrie 2008, reuseste sa condamne in 2010 pe cei doi la cate 18 (optsprezece) ani închisoare, precum si interzicerea unor drepturi, precum si la plata de daune catre familia victimei.

Iata o parte din solutiea intreaga:

Condamna pe inculpatul Mocanelu Ion, la pedeapsa de 17 (saptesprezece) ani închisoare. revoca suspendarea conditionata a executarii pedepsei de 1 an închisoare aplicata inculpatului Mocanelu Ion si dispune executarea acestei pedepse pe care o cumuleaza cu pedeapsa aplicata în prezenta cauza, urmînd ca inculpatul sa execute 18 (optsprezece) ani închisoare.

În baza art. 71 C.p. interzice inculpatului Mocanelu Ion drepturile prev. de art. 64 al. 1 lit. a teza a II-a si lit. b C.p. În baza art. 65 C.p. aplica aceluiasi inculpat pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 al. 1 lit. a teza a II-a si lit. b C.p. pe o durata de 5 ani dupa executarea pedepsei închisorii.

 Admite în parte actiunea civila formulata de partea civila Costa Zenovia si îi obliga pe inculpatii Zausila Ionut si Mocanelu Ion la plata catre aceasta parte civila, în solidar, a sumei de 100.000 lei daune materiale si a sumei de 100.000 lei daune morale precum si la plata sumei de 1000 lei cu titlu de prestatie lunara, calculata de la data savîrsirii faptei-8.06.2008 si pîna la încetarea starii de nevoie.

 Admite în parte actiunea civila, formulata de reprezentantul legal al partii civile – minora- Ivan Antonia, numita Craciun Maria si îi obliga pe cei doi inculpati la plata catre fiica minora a victimei, în solidar a sumei de 150.000 lei daune morale si a sumei de 2000 lei cu titlu de prestatie lunara, calculata la data savîrsirii faptei – 8.06.2008 si pîna la majoratul minorei Ivan Antonia.

În baza art. 118 lit. b C.p. confisca de la inculpati corpul delict, respectiv cutitul tip baioneta. Obliga pe fiecare inculpat la plata a cîte 2000 lei, cheltuieli judiciare catre stat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s