Un vis urat


E un vis urat…in curand o sa fie ca un vis urat…ai sa-ti amintesti ce se intampla acum ca pe un vis urat..ai sa treci peste asta…ai sa vezi…. Aproape de fiecare data imi amintesc cuvintele mamei care sunau fix asa, cand treceam printr-un episod foarte nasol din viata, care m-a marcat si , asa cum spunea Ec Andronescu “asa se caleste otelul”, m-a facut barbatul de astazi. Alaturi de multe alte intamplari de cacat.

 

Pentru ca nu poti simti la adevarata calitate gustul dulcelui pana nu simti amarul, pentru ca nu poti simti bucuria pana nu ai fost fericit, pentru ca nu poti sti ce e Bine pana nu ti-a fost Rau… Cand te loveste socul nenorocirii, prima data iti spui: Nu e adevarat, ce se intampla e un film la care ma uit, nu imi poate face nimic, si in coltul mintii tale incerci sa te ascunzi in cel mai confortabil loc din copilaria ta, in refugiul acela mental al zonei de confort…insa cand vine, vine…poti sa te “askunzi dar nu te poti askunde”.

 

Karma te gaseste de fiecare data, indiferent de cum inclina balanta, si iti ofera exact atat cat ai dat, nici mai mult, si nici mai putin. Pentru ca echilibrul intotdeauna trebuie restabilit, pentru ca cercul trebuie intotdeauna sa fie complet. Ce este ironic la aceasta karma este ca vine atunci cand nu te astepti deloc, nu cand te astepti mai putin, cum popular suna expresia, si intotdeauna sunt elemente si oameni care isi au locul lor, fara sa stie, in ducerea la bun sfarsit a cercului vicios, care, de altfel, nu are nici inceput, nici sfarsit.

 

Cine intelege ceva acum, inseamna ca si-a spus, cel putin o data, “e un vis urat”…cine nu…mai are de trait…inevitabil se va intampla…

Nu mai extrapolez, ca ma asteapta buna mea prietena M. Nedelcuta cu a ei mazda la scara!

Si ce frumos e visul…urat!


2 thoughts on “Un vis urat

  1. În timp ce citeam finalul, cu „intotdeauna sunt elemente si oameni care isi au locul lor”, mi-a venit în minte un citat dintr-o piesă de teatru de-a lui John Patrick Shanley: „Când eşti pierdut, nu eşti singur”… E adevărat, niciodată nu eşti complet singur.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s