CrazyAir


Situatii inedite si mai putin cunoscute care s-au petrecut pe aeronave de linie

Datorita unor politici adoptate de multe companii (mai toate companiile) mai mici sau mai mari, lucrurile pe care le voi enunta mai jos nu au fost facute publice niciodata. Acest lucru se datoreaza dorintei oricarei companii de a nu isi asocia numele/imaginea cu situatii negative.
De altfel, chiar discutam cu seful de securitate al unui mare retailer care imi spunea ca prefera sa dea afara un hot marunt care mananca prin magazin fara sa plateasca, decat sa il puna sa plateasca si astfel sa atraga atentia asupra acestui fapt clientilor aflati in proximitatea sa.

Iar acest lucru se extrapoleaza in situatii mult mai grave care se musamalizeaza atunci cand vine vorba de companii aviatice, pentru ca aici tine de viata si de moarte, iar motivul este lesne de inteles.

Toate exemplele de mai jos vin, intamplator sau nu, de la companii aeriene orientale.

* Una dintre acestea a avut o aeronava care a cazut in afara pistei dupa ce a ratat aterizarea, iar informatia nu ar fi ajuns in presa daca nu era un pasager care sa realizeze fotografii pe care sa le incarce pe reteaua de microblogging, sau cum s-o numi, twitter.Din cate am inteles, niciun fel de compensatie financiara nu a fost oferit de companie catre pasageri.

Pe de alta parte, sunt multe alte incidente care nu au ajuns niciodata in presa, pentru ca s-a mers pe principiul: “what happenes in the airplane, stays in the airplane.” In plus, nu prea exista libertatea cuvantului si nici presa in tarile operatorilor aerieni respectivi.

* Cel mai socant event este acela cand un pasager al unei aeronave a explodat :). Da, “explodat” este termenul, ati citit bine. Era un caraus de droguri, care a ingurgitat pana peste masura (whatever the hell that means- nu stiu daca este masura pentru ingurgitarea de pliculete cu droguri, pur si simplu asa mi-a venit sa formulez) plicuri in care se aflau stupefiante.

Dintr-un cumul de motive : presiune diferita, pungute cu droguri sparte in stomac, reactii chimice ulterioare, individul a explodat la propriu: matele ii erau pe afara, ochii iesiti din orbite, si o combinatie efectiv mizerabila de lichide i se scurgeau pe toate orificiile posibile: gura, orbite, nari, urechi, ceea ce-i mai ramasese din stomac, s.a.

Ideea este ca datorita regulilor aviatice cadavrul a trebuit lasat fix unde era, nu putea fi macar dus in toaleta, asa ca nu putini au fost pasagerii care au vomitat datorita mirosului care s-a propagat in toata cabina.

Amuzant mi se pare ca, chiar si in aceste conditii, multi dintre acestia au cerut de mancare (zborul fiind unul lung).

* Un alt caz foarte periculos pentru zbor a fost acela al unui bolnav mintal care calatorea cu tatal sau, care, la un moment dat, a avut o criza, in cadrul careia a incercat sa deschida usa aeronavei, a fumat in avion, apoi a alergat o insotitoare de zbor reprosandu-i ca seamana cu fosta sa sotie care l-a inselat, si amenintand-o ca o “va taia ca pe un pepene”. Imobilizarea si incatusarea acestuia s-au facut cu greu, tinand cont ca omul era ditamai namila care parea si posedata : urla pe o serie de voci total diferite, facand si spume la gura.

Tatal lui, care stia ce hram poarta odrasla, a motivat ca nu a urcat cu el incatusat pe avion pentru ca “ii era mila”. Doamne fereste!

* Alte cateva situatii amuzante: cea femeii schizofrenice care cara o lesa dupa ea si isi inchipuia ca are un caine. Daca treceai prin zona trebuia sa nu-l calci pe “azorel” pe coada. Evident, un insotitor de zbor care nu stia situatia a trecut peste lesa, iar femeia a avut o criza de nervi, ca “bubico” a fost ranit, urland din toti ranunchii ca va da in judecata respectiva companie aeriana.

* Cea a seicului psihopat care tot alerga o stewardesa cu intentia de a o cumpara de nevasta. Saraca fata mai era si la primul zbor si intrase in panica, iar individul insista pana si la capitan, intreband cat costa sa o cumpere pe respectiva, motivand ca s-a indragostit si o vrea neaparat de nevasta!

* Despre mamicutele care schimba scutecele copiilor in aeronava, si nu in toaleta special amenajata pentru astfel de activitati, indienii care mai merg la toaleta fara sa inchida usa si diversi betivi nu mai aduc aminte, ca nu sunt chiar asa iesite din comun situatiile.

Insa e o parte a vietii, caci oamenii, desi multi culturali, impart aceleasi boli mintale si aceEasi nesimtire.

Have a nice flight!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s