Despre cocalarul cu Q5 Mircea Cartarescu


Despre acest ipochimen pansat la creier am mai scris aici, aici, si aici.

 

De-a lungul timpului acest individ care era poreclit “mamutul” in liceu pentru modul in care arata a dovedit o lipsa crasa de coloana vertebrala, dar si de sanatate…mintala.

In urma cu o zi a dovedit, insa, ca este si cocalar. Iata ce relateaza un martor la eveniment, Daniel Sandu. Este sublim:

 

“Coloana pe Stefan cel Mare pentru ca un Q5 oprise pe prima banda. Soferul astepta pe cineva, nerabdator, suficient de aproape de masina incat sa poata demara daca soseste Politia si suficient de departe incat sa aiba plausible deniability. Pe masura ce ma apropiam, individul parea tot mai cunoscut, pana cand am ajuns la 4-5 masini de el si l-am recunoscut pe Mircea Cartarescu.

Brusc, mi-am amintit cateva din faimoasele sale editoriale despre cat de mojici sunt soferii din Romania. Era un editorial chiar fascinant in care MC recunostea ca ii este frica de depasiri in Romania, tocmai pentru ca orice “lumpen” ametit ii poate pune in pericol viata printr-o manevra periculoasa. Ma rog, sa nu discutam termenul de lumpen, care teoretic inseamna declasat social pe motiv de saracie. Or, saracie cu masina mai greu as fi spus. Domnul Cartarescu este poet, totusi.

Cu toate gandurile astea in minte, ma incrunt din ce in ce mai tare pe masura ce ajung mai aproape de el. Masina din fata mea, o Solenza cam veche, care probabil se potrivea descrierii de “lumpen”, se taraie inainte. Soferul incetineste, lasa geamul jos si spune tare: “Sper ca nu asteptati Nobelul aici, ca probabil mai dureaza”. MC il fixeaza o secunda, apoi se preface ca n-a auzit si se retrage complet pe trotuar.

Eu ridic geamul usor rusinat. Si daca as fi incercat sa spun ceva, tot n-ar fi iesit asa de aproape de justitia divina.”

 

PS: Incadrez postarea la penibilitati, ca doar n-o fi sa o pun la Literatura Romaneasca, intrucat nu e cazul 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s