Purtatorii de vorbe


Purtatorul de vorbe, sau râșnița, cum imi place, mai nou, sa il numesc, este acel ipochimen care actioneaza ca un radioreleu: adica ia si da. Spre deosebire de acesta din urma, purtatorul de vorbe face asta fara sa i se ceara.

Purtatorii de vorbe sunt oameni de o promiscuitate morala sporita, precum si de o calitate umana indoielnica. Sunt fix curvele alea care te tradeaza cu prima ocazie, pentru un os cu o zecimala in plus. Doar ca purtatoarele de vorbe fac asta si in mod gratuit.

Cum recunosti un purtator sau o purtatoare de vorbe? Foarte simplu: Este persoana care iti povesteste cu lux de amanunte cu ce se ocupa prietenii/amantii/cunostintele ei. Este persoana care iti spune ce a zis X sau Y, chiar si atunci cand nu intrebi. Fii convins ca fix asa face si cu tine la altii!

Este persoana care vorbeste mult mai mult de altii decat de ea insasi, pentru ca aceasta este caracteristica principala a unui purtator de vorbe: nu are altceva mai bun de facut decat sa duca vorba de colo-colo. Evident, in mod negativ: niciodata un purtator de vorbe nu o sa vina sa-ti spuna: “Vai, ce frumos mi-a vorbit Icsulescu despre tine!” Mai mult, de multe ori, de cele mai multe ori, purtatorii de vorbe infloresc mai ceva ca intr-un telefonul fara fir, de multe ori si inventand. Sunt oamenii care “baga vorbe in gura” altora.

Sunt oamenii de care este bine sa te feresti. Simplul fapt ca ai fost vazut vorbind 3 minute cu ei te inculpa.

De multe ori, purtatorii de vorbe nu au un avantaj direct din a duce vorbe urate de la X la Y si viceversa, in afara de acela de satisfactie personala in a crea hartza si animozitati.

De multe ori, purtatorul de vorbe este o persoana invidioasa, fara viata, si fara coloana vertebrala.

Am intalnit, ce-i drept, multe curve care purtau vorbele amantilor, desi efectiv acestia le ofereau tot ce isi puteau dori, desi ele nu meritau decat praful de pe toba, care dadeau pe goarna toate imoralitatile si chiar ilegalitatile comise de acestia din simpla obisnuinta de a purta vorbele. Curve care aveau mai multi amanti si purtau vorbele unuia, celuilalt. Pentru ca tradarea este o caracteristica principala a unei /unui purtator de vorbe. O purtatoare profesionista de vorbe stie sa castige increderea amantului, sa ii intre pe sub piele, eventual sa il faca sa o ia si de sotie, si cu prima ocazie sa il infunde pe vorbele sincere si confesiunile pe care prostul de barbat i le-a facut: sunt multe cazuri de sotii care si-au tradat sotii influenti prin simpla purtare de vorbe.

Si, in general, purtatorul de vorbe este acel individ pe care “il fute grija” de altii. Si este normal sa te intereseze viata altuia ca tu insuti nu ai una, pentru ca singur scop in viata al purtatorului de vorbe este acela, de, da, ati ghicit, a purta vorbe. Complet aiurea!

Si, evident, nu in ultimul rand, purtatorii de vorbe sunt generatori de conflicte, stand la baza unui procent foarte mare din numarul total de conflicte umane.

Asa ca, in momentul in care sesizati ca cineva este purtator de vorbe, dupa prima caracteristica (cea cu bold de mai sus), rupeti orice fel de comunicare cu el!

Feriți-va de râșnițe!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s