Sobocartitele de calculator


Fiecare om poate fi catalogat in functie de pasiunile sale si de modul in care isi petrece timpul liber. O categorie moderna de personaje a aparut odata cu evolutia tehnologiei si introducerea jocurilor video: sobolanul de calculator.

Sobolanul de calculator a aparut odata cu aparitia primelor console de jocuri video, si s-a transformat intr-un hibrid sinistru intre sobolan si cartita o data cu aparitia jocurilor in retea pe calculator.

Exemplul tipic poate fi intalnit prin caminele studentesti ale facultatilor cu profil tehnic, acolo unde se afla o groaza de frecatori de menta fara niciun fel de sens in viata or viitor. Cei mai cunoscuti sunt cei de la ETTI(o facultate de electronica), care s-au gandit ca ar fi misto sa se valideze reciproc printr-un eveniment, care poarta numele de LAN Party.

Adica “petrecere” in retea. In mod virtual. Oricum, viata lor se rezuma la spatiul virtual, fiind formata din 0-uri si 1-uri. Ca atat ii duce pe ei scafarlia.

Sa o frece toata viata lor in fata unui monitor.

Unii, doar unii dintre ei (cam 1 din 900)  vor ajunge sa faca si bani din viata binara, devenind programatori. Insa cu banii castigati isi vor plati curentul, internetul si existenta, pentru a juca jocuri in timpul liber, stand in fata unui monitor dupa ce stau in fata unui monitor deja 8-9 ore la munca.

In principiu, sobolanul de calculator sta in fata unui monitor in jur de 15 ore pe zi, in medie. Dar uneori, mai ales cand e vacanta, weekend sau sarbatoare legala, timpul poate urca simtitor.

Exista suficiente cazuri de sobolani de calculator care au sucombat din motiv de cedare a organelor/sistem nervos fix din acest motiv: maraton de jocuri pe calculator.

Mai mult, oamenii astia si cand pleaca pe undeva isi iau consola de jocuri dupa ei. Cunosc pe cineva care a fost in Dubai si nu a iesit din casa cele 6 zile cat a stat acolo pe capul unui cuplu, stand lipit de televizor si jucand jocuri video. Un nivel mai mare de autism nu poti gasi decat la sobocartita de calculator.

Si, reiterez o idee pentru care am fost injurat de un astfel de specimen: acest lucru este bun. Pentru ca astfel sunt strazile si parcurile mai libere, astfel eu nu sunt obligat sa socializez cu un astfel de ipochimen (e evident ca oamenii astia sunt extrem de limitati in gandire) cu care nu poti avea un dialog constructiv.

Si, in plus, o parte insignifianta din sobocartitele de calculator sunt utile societatii. Programeaza diverse device-uri care mai sunt utilizate si de oameni care se folosesc de acestea doar ca o anexa la viata reala. Pentru ca viata sobocartitei se rezuma la jocuri pe calculator si console. Adica sta pe sub pamant!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s