Despre CURVE


Daca ar fi sa luam in considerare definitia din dictionarul explicativ al limbii romane al cuvantului curva, am sesiza ca termenul de baza este reprezentat de prostituata, iar cel secundar de persoana josnica.

Carevasazica, atunci cand spunem curva, ne referim la o prostituata. o prostituata este acea fiinta de sex feminin pe care o vedem, de regula, la marginea soselor, in proximitatea parcarilor de tiruri, a porturilor, or a hotelurilor sau pe strazi cunoscute ca fiind strazi cu “fetite”. Adica o femeie care face sex contra unei sume de bani.

De regula, persoanele astea sunt sarace, au copii, or sunt obligate sa practice prostitutia, neavand alta sursa de venit.

As fi tentat sa zic “in cea mai mare parte”, dar, de fapt, fara exceptie, aceste fete/femei provin din familii dezorganizate, de cele mai multe ori, in proportie covarsitoare, fara tata (fara marker parental masculin), si cu o situatie materiala mai mult decat precara.

Multe dintre ele practica prostitutia pentru subzistenta.

Curve! Asa le zicem. Pentru ca curva = prostituata, care prostituata= femeie care vinde sex contra cost.

Dar termenul de “curva” este uzitat in mult mai multe contexte: “m-a inselat, e o curva”, “fata aia, desi nu are o relatie stabila se vede cu mai multi. Curva de ea”, “a plecat cu altul, curva”. mergand pana la “toate femeile sunt curve!”

Ca sa nu extrapolam pana la semnificatia de curva masculina, sau curva indiferent de sex (includem aici si mare parte dintre politicieni).

De multe ori confundam terminologia de “curva” cu termenul de “tradatoare”. Pentru a fi mai expliciti trebuie sa definim cuvantul tradator, care inseamna persoana care tradeaza, apoi trebuie definit conceptul de a trada:

TRĂDÁ, trădez, vb. I. 1. Tranz. A înșela în mod voit și perfid încrederea cuiva, săvârșind acte care îi sunt potrivnice, pactizând cu dușmanul etc. ♦ A fi neloial față de cineva sau de ceva. ♦ A se abate de la o linie de conduită, a dovedi inconsecvență față de o acțiune, de o idee etc. ♦ A comite o infidelitate în dragoste sau în căsnicie; a înșela. 2. Tranz. (Despre facultăți fizice sau psihice) A nu mai funcționa (bine), cauzând dificultăți. Memoria îl trădează. 3. Tranz. și refl. A (se) da pe față; a (se) da de gol. – Din lat. tradere.

Conform uneia din interpretari, se confunda cu termenul ‘curva’ in sensul de ‘inselat’ in relatie, conform alteia, se refera la inconsecventa. Aici intra tot ceea ce inseamna instabilitate psihica, sau labilitate psihica, iar corelatia dintre curva si labilitate psihica este una foarte apropiata, daca ni se permite exprimarea.

Dar sa revenim la sensul pe care il atribui eu cuvantului ‘curva’.

Pentru mine, curva, in sensul secundar, nu inseamna prostituata, pentru ca, de cele mai multe ori, o prostituata practica sexul pe bani pentru subzistenta. Punct.

O curva in sensul de tradare inseamna persoana care este capabila de a simula relatii umane, inclusiv (mai ales) amoroase, care iti castiga incerderea, care te face sa te implici emotional, care te face sa o iubesti, care mimeaza nu numai relatia, dar si sentimente precum devotamentul, sau, mare atentie , iubirea, si care , cu proxima ocazie, te vinde ca un veritabil Iuda, pe un argint in plus fata de cat i-ai acordat tu.

Pentru ca o curva nu are suflet, nu are sentimente, si nu are caracter. Nu are principii si nu are moralitate.

Chiar daca, la modul psihologic vorbind, o curva provine tot din acelasi “pool” socio-psihologic ca si o prostituata: de cele mai multe ori din familii fara tata, sau cu un tata mult prea indiferent/abuziv, agresiv.

O curva te vinde cu prima ocazie. O curva nu se uita inapoi cand o face. O curva iti poate fi alaturi ani buni din viata, pe un interes existential, si cu prima ocazie te vinde ca pe o marfa. poti sa ai casa, copii, viata, amintiri , ani in urma cu ea.

Pentru ea, interesul personal, la perceptia personala, (auto)justifica orice.

Iar tradarea este, probabil, cel mai mare pacat uman, desi nicaieri nu este condamnata ca si pacat al vreunei religii.

Pentru ca omul, in adancul sau, tradeaza. Pentru ca nu are principii, pentru ca nu are stabilitate psihica, pentru ca e curva.

In general vorbind.

Iar curvele astea sunt cel mai periculoase, nu alea de pe centura. Ca alea nu vor decat sa traiasca. Celelalte vor mult mai mult, vor chiar sa te omoare!

Bear that in mind!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s