Mirii-compromis


Exemplul cel mai concret de singuratate si dorinta de validare reciproca este reprezentat de tinerii care o ard, ABSOLUT de fiecare data cand au ocazia, la NUNTI.

De multe ori la indemnul unor parinti cu gandire pitecantropico-sociala: “Du-te mama, la nunta lui X cu Y, iti dam noi bani si venim si noi, ca sa vina si ei la nunta ta.”

Astfel ca am vazut cateva cazuri de ipochimeni si ipochimene care au aproape fiecare weekend ocupat cu nunta de cunostinte, mai putin, sau chiar mai mult indepartate.

Ratatii aia care se leaga la cap de tineri se bucura ca are cin’ sa-i valideze si sa le spuna ca le sta bine impreuna si ca sunt acum impliniti spiritualo-social, ratatii astilalti se bucura ca o sa mai bifeze unii la viitoarea lor nunta, atat cu prezenta si laudele artificiale, dar si cu plicu’ cu bani.

Si uite asa cercul ratarii se inchide intr-un viciu al perpetuurilor nunti. Nunti, nunti, nunti.

Pentru ca fiecare dintre mirii din categoria asta stiu, in adancul sufletului lor, ca alegerea facuta este un megacompromis in lipsa de altceva mai bun, si, in fond, de altceva : sunt unii, nu putini la numar, la care efectiv nu se uita altcineva, decat “perechea lor perfecta”, cu severe afectiuni mentale, fizice si morale.

Pentru ca oricui i-e frica de singuratate, mai ales abominatiilor ale naturii (nu exista termenul in limba romana – l-am inventat eu acum), si atunci cand gasesti o forma de viata care sa accepte, voit, sa stea langa tine, indiferent de motivele conjuncturale care fundamenteaza aceasta decizie, te multumesti cu un compromis din care iti faci o bucurie artificiala pe care cauti sa o intretina personaje din acceasi categorie cu tine, care sa doreasca la schimb fix acelasi lucru din partea ta.

Asa ca, de fiecare data cand vad asemenea specimene ale rasei umane, ma cuprinde un amalgam mixt de milo-sila, cele doua sentimente fiind intr-un procent variabil pe care nu il pot defini concret.

Noroc insa pe capul somerilor numiti fotografi sau ‘digei’ de nunta, ca scot bani pe spinarea mirilor-compromis, imortalizand, in fapt, o nefericire existentiala sub masca psihologica a implinirii de suprafata.

Si ceva mai trist decat atat cu greu pot concepe!


2 thoughts on “Mirii-compromis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s