Politistul “semnalizare pe plaja” a facut praf un proces verbal.


Relatam acum fix un an, pe 13 septembrie 2013, cazul unui sofer amendat de un politist de la ordine publica pe litoralul romanesc, pentru ca nu ar fi semnalizat la iesirea de pe plaja, in miez de noapte.

Cazul a fost pe cat de inedit, pe atat de amuzant, mai ales ca soferul a avut inspiratia de a-l inregistra pe “organ”.

Nu am sa revin asupra detaliilor povestite atat in text, cat si in filmare, in care se observa cum tanarul agent din Moldova, detasat pe litoralul romanesc face praf orice urma de limba romana, ci am sa ma opresc pe alt aspect, relatat de aceasta data de o publicatie de investigatii, TotalImpact.ro

Fac abstractie de faptul ca niciodata nu am mai auzit de o amenda (doar) pentru lipsa semnalizarii, chiar daca acest lucru este stipulat in codul rutier, si de faptul ca soferul a fost amendat pentru ca “nu a semnalizat intentia semnalizarii din timp in timp”.

Am sa reproduc aici materialul prezent la link-ul urmator. Ramai prost daca vezi ce scrie in amenda.
Un polițist de la Ordine Publică a făcut praf un proces verbal, de dragul unei amenzi de circulație.FOTO/VIDEO

Faptul că polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică obișnuiesc să se mai transforme în polițiști de la circulație nu este neobișnuit, cât timp nu își depășesc atribuțiile și respectă procedurile.

Din păcate, mulți dintre ei nu au nici o legătură cu Serviciul Rutier și habar nu au pe ce lume sunt ,când  trebuie să acționeze sau cum se completează un proces verbal de contravenție.

Este cazul unui agent de poliție din cadrul IPJ Constanța care a reușit performanța să-și ridice colegii la rang de genii, dacă acesta ar fi comparat cu oricare alt agent de poliție din România.

De ce ne referim la un polițist din alt județ? Pentru că agentul respectiv a amendat un șofer din Alexandria, care nu l-a ’’iertat’’ și a făcut public procesul verbal completat de agentul Ionel Roșu, prin care a fost sancționat în județul Constanța, pentru că ’’nu a semnalizat intenția semnalizării din timp în timp’’….așa începe minunăția de document….

Evident, un proces verbal care începe prost, se termină și mai prost. Așa că polițistul a continuat seria gafelor, scriind negru pe alb, că  șoferul teleormănean nu a respectat prevederile OUG 155/2002, care nu are nici o legătură cu circulația pe drumurile publice.

Ordonanța la care face referire domnul agent este de fapt Lege și se referă la ’’ finanțările pentru varianta ocolitoare a municipiului Sibiu’’.

Totuși, există și Ordonanța de Urgență nr. 155 dar pe 2002 și  se referă la ’’gestionarea câinilor fără stăpân’’.

În realitate, OUG 195/2002 este baza legală pe care ar fi trebuit să o menționeze agentul Ionel… însă, ori nu a știut, ori a fost convins că se pricepe să aplice sancțiuni rutiere.

Nu se pune problema că avea habar ce scrie, pentru că există două locuri în care a completat aceeași OUG 155, în loc de 195.

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns ’’varianta ocolitoare a Sibiului’’ sau ’’gestionarea câinilor fără stăpân’’...polițistul în cauză încurcă și Articolul din Ordonanță…menționând că șoferul este sancționat în baza art. 89/1/2, care se referă la ’’modificarea sau ștergerea urmelor accidentului de circulație din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la fața locului’’…ceea ce, în mod evident, nu are legătură cu amenda pe care intenționa să o aplice agentul, în momentul respectiv, pentru faptul că șoferul  ’’nu a semnalizat’’…

proces_verbal_amenda-varza-gresit

În concluzie, agentul Ionel de la Ordine Publică a făcut praf un întreg proces verbal de contravenție, din dorința de a da și el o amendă de circulație unuia cu număr de Teleorman care încălcase grav prevederile legale, respectiv nu a semnalizat când a ieșit de pe o stradă pustie, în mijlocul nopții.

După această demonstrație de toată jena a polițistului din Constanța, este dificil spre imposibil să mai comentăm gafele polițiștilor teleormăneni , care par perfecți în comparație cu …colegul de pe litoral, căruia putem să-i acordăm, fără să greșim, titlul onorific de ’’Garcea’’…după ce l-am auzit vorbind, fără să știe că toată discuția a fost înregistrată de camera video pe care șoferul sancționat o avea în mașină.

Soferul a contestat in instanta procesul verbal, aceasta dandu-i dreptate, cu toate ca, evident, IPJ Constanta a sustinut in instanta “profesionalismul” lui  Ionel Rosu, agentul cainilor maidanezi ai variantei ocolitoare a municipiului Sibiu, afirmand ca soferul a condus un autoturismul iar la intersectia si nu a semnalizat.

intampinare politia constanta

O tona de logica, nu?

Aviz amatorilor!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s