Gafa “jurnalistica” primordiala


O tanara barmanita (Georgiana Ispas) a decedat intr-un club din centrul vechi al Capitalei dupa ce ar fi consumat substante interzise.

O “jurnalista” (Claudia Voicu), in cautare de detalii pentru a redacta un material, s-a apucat sa abordeze pe reteaua de socializare Facebook persoane care comentau pe profilul decedatei.

claudia voicu jurnalista

Ghinionul ei a facut sa dea de un troller de zile mari (Oliver Robert), mistocar notoriu, om pe care probabil nu il va uita toata viata.

Omul i-a raspuns la misto inca din prima replica, a facut referire la un clip viral (Lumea de care noi nu stim- embed mai jos ) de-al altui mistocar notoriu, Silviu Gherman

, utilizand citate din clipul-parodie, facand referire la criminalul in serie Ted Bundy, citand inclusiv din acesta “Chiar daca tu esti rece ca o marmura, o parte din mine e in tine si e calda”” Theodore Bundy!, facand referire la personajul Capitanul Burcea interpretat de Razvan Vasilescu in pelicula Terminus Paradis, dar si inventand o serie de detalii absolut spumoase despre o fictiva secta penticostala “Autobaza”, care venereaza Mielul Sfant (Glorie Mielului!)

Desi fosta sefa de sectie la CanCan, jurnalista de la click cu multi ani de experienta in spate, si foarte severa ca sefa (spun fostii si actualii colegi), Claudia Voicu a incalcat , pe langa niste reguli elementare de logica (a luat drept buna inclusiv o poza photoshopata) regula numarul 1 din jurnalism, si anume verificarea unei informatii din 3 surse.

Drept pentru care s-a facut de ras in cel mai dur mod cu putinta, cu toate ca vorbim de presa tabloida aici.

Inainte de a va  arata intreaga situatie, care este atat de penibila, ridicola, dar si amuzanta pana la lacrimi in acelasi timp, trebuie sa precizam ca, de obicei, Claudia, care si-a inchis contul de Fb, si care are acum o imaginea destul de patata ca jurnalist (si-a facut-o pe barba ei, cum s-ar spune), este talentata la scris, publicand inclusiv o carte destul de apreciata (Confidentele unei fete de oras, care a aparut la editura Paralela45), colegii chiar supranumind-o Sandra Brown de Romania.

Desi doua elemente negative au generat aceasta situatie: moartea unei fete, si umilirea in public a unei lucratoare din presa, ceea ce urmeaza mai jos este incredibil de amuzant.

farsa glorie mielului 1 2 3 4

5 responses to “Gafa “jurnalistica” primordiala

      • Ai dreptate.Nu te contrazic insa repet, cati jurnalisti nu au facut greseli mult mai grave decat ea, ba mai rau cati jurnalisti/ziaristi nu s-au vandut pentru o ceapa clasei politice?

  1. Nu ii tin partea, am ajuns intamplator pe blogul ei si am citit postarea.Nu pare a fi un om rau intentionat ci mai bine zis nestiutor.Daca ar fi sa aleg intre ea si anumiti ziaristi cumparati, mercenari politici as alege-o pe ea. Macar nu a pupat in dos un regim politic pentru a supravietui.Nu avea de unde sa stie de miei sfinti si trolli, a luat de buna o declaratie a unui om ceva mai istet.Oricum nu-i problema mea, ziare precum cancan sau click ar trebui sa fie vandute ca hartie igienica nicidecum considerate ziare.

    • De acord, eu am apreciat la ea cum a sintetizat informatia oferita de tipul ala, fara inflorituri si deformare a realitatii.

      in schimb, cum i-am spus si ei, fata e prea, mult prea naiva. copila chiar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s