Alexandreanca Malina Aciu-o copila superdotata


malina-aciu-sahista

Este clasa a V-a, are 11 ani, si deja este tripla campionala nationala la…sah.
Isi bate la sah nu numai pe vecinii si pensionarii din parc, si si pe toti contracandidatii de la competitiile la care participa.

Este eleva la scoala Stefan cel Mare (scoala 3) Alexandria, judetul Teleorman, iar colegii au poreclit-o, nepeiorativ, Cyborg, pentru ca are o memorie incredibila si poate face calcule complexe, precum si rapid, terminand prima lucrarile la matematica, fiind initial suspectata de colegi si profesori ca are rezolvarile scrise pe copertile caietelor de teza.

Malina are un blog unde isi povesteste experientele competitionale, si cazul ei a fost prezentat si de postaul de televiziune Digi24

Pe lângă matematică, Mălina Andreea are şi alte pasiuni. Îi place să picteze, să deseneze, să facă exerciții. De altfel, a fost obligată să renunţe la una dintre activitățile preferate, din lipsă de timp.
aciu malina alexandria

„Mie îmi mai place foarte mult să merg pe role, sunt pasionată de volei… Eram căpitanul echipei la volei, dar mi-am dat seama că nu pot face două lucruri în același timp, iar antrenorul mi-a zis să aleg. Și el era convins că o să aleg volei, dar am ales șahul”, povestește Mălina.

De asemenea, fetita spune cum pasiunea pentru sah a descoperit-o inca de la gradinita.

De altfel, alexandreanca supradotata s-a calificat la Campionatul mondial de şah din Africa de Sud şi la campionatul European de şah din Georgia.

Felicitari!

 

Si sa mai zica cineva ca Teleormanul nu are material filogenetic bun!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s