Victor Ponta minte complet justificabil


Materialul acesta este despre prim ministrul actual al Romaniei, taranul Ponta Viorel Victor. Un om care mi-e extrem de antipatic, si, care alaturi de Traian Basescu si intreaga clasa politica romaneasca de 24 de ani, face de ras Romania, fiind o rusine pentru acest popor, pe care, insa, il reprezinta cu succes.(cu acest paragraf sper ca am risipit orice dubiu ca as putea face parte din “aparatul de propaganda” basista, uselista, pesedista etc)

Ma voi referi la vizita “domniei” sale in satul Beiu, judetul Teleorman, ocazie cu care i s-a adresat unei ministre, (mult mai in varsta decat el) cu apelativul peiorativo-taranesc “fa”.

Nu voi extrapola pe mistourile ulterioare facute, pe nepasarea lui, etc etc.

Cio doar pe “fa”-ul asta. Si nu neaparat pe “fa”, cat pe negarea lui.

ponta dragnea teleorman fa doina

In aceasta postare nu voi face trimitere catre nicio sursa si nu voi pune niciun link, cu exceptia unuia singur:este vorba de o postare scurta, concisa si la obiect a lui Moise Guran, pe biziday.

Nu stau sa explic nimic nimanui din punct de vedere al simtului auditiv, si, mai ales al bunului simt.

 

Aceasta postare insa este despre respectul de sine.

Victor Ponta nu numai ca a spus FA de fata cu o gramada de martori, dar a fost inregistrat audio/video de mai multe camere ale mai multor televiziuni.

Ceea ce este deranjant pentru intelectualul roman, si, in fond, pentru orice om fara un handicap sever mental sau fizic care a vazut sau auzit inregistrarea, este ca omul minte cu nonsalata, negand ca ar fi spus asa ceva, apoi, cel mai probabil la sfatul unui consilier, ca parea prea cretin sa fi nascocit el asa ceva, afirma cu tarie ca ar fi spus MA, in ciuda aparentelor.

Aceasta varianta este apoi sustinuta ulterior chiar de cea careia i s-a adresat asa, dovedint o lipsa clara de coloana vertebrala, la o televiziune care pentru mine a devenit cu aceasta ocazie ZERO BARAT: Antena3.

Ca o mica paranteza, a incetat sa mai conteze orice opinie a oricarui angajat de la acea televiziune, ca jurnalisti nu merita sa fie numiti (ca de altfel multi altii de la alte televiziuni/publicatii), atunci cand Gadea Mihai, dupa ce a aparut pe un blog un text extrem de pertinent care incepea cu “gadea, esti mort, ciutacu, esti mort, badea, esti mort” si continua cu “pentru mine ati murit cu totii de cand ati facut nu-stiu-ce” a iesit pe post si a spus ca se teme pt viata lui, ca a fost amenintat cu moartea pe acel blog, ca cel care a scris pe blog a spus ca cei anuntati vor pati ceva rau (desi am citit cu atentie tot articolul cu pricina, scris de un pustan talentat, si nicaieri nu scria ceva de patit ceva rau, ci era o analiza a presei aservite politic).

Bun, inchidem paranteza.

Asadar, recapitulez: omu’ zice “FA”, este filmat de mai multe camere, apoi neaga cu vehementa si o groaza de “jurnalisti”, in general toti cei de la Antene, dar si un anume Silviu de la Evz/B1 ii sustin varianta.

Evident, o groaza de postaci platiti pentru asa ceva sustin ca si ei au auzit “MA”, si ca se aude foarte clar “MA”, desi se aude foarte clar “FA”. Nu e asta important, ca a zis “MA” sau “FA”, e important ca cei din echipa lui de PR considera ca ar scapa cel mai ieftin pe aceasta varianta.

Daca ar fi recunoscut din prima ca ar fi zis “FA”, ar fi fost un om sincer, dar taran, in ochii mei. Dar ar fi pierdut capital de imagine de la alta categorie de oameni, si anume mare masa de tarani care il voteaza, si care voteaza cu PSD-ul(electoratul roman).

 

Asa, pentru mine si altii ca mine, care reprezentam o minoritate si o parte insignifianta din electorat (cred ca nici nu intram in “target-ul” de partid), este un taran si un mincinos notoriu, cu tente vadit patologice.

Dar, pentru masa electorala care voteaza la comanda contra unei galeti, sacose cu faina si ulei si zahar, conteaza enorm: daca le repeti de 5 ori ca a zis “MA”, daca insasi babeta fara pic de respect de sine (Doina Pana) sustine cu tarie asta, daca “jurnalisti” de renume sustin asta, este suficient ca minciuna sa devina adevar, caci, vorba aceea, daca repeti o minciuna suficient de mult si suficient de tare, aceasta va deveni adevar.

In plus, sa fim seriosi, nu toata lumea se uita la TV sau la clipul in care ponta vorbeste asa cum este: un taran coclit (desi chiar si in sedinta de guvern, cand a afirmat pentru prima data ca nu a zis “fă”, a vorbit cu “dă” si “pă” in loc de “de” si “pe”), si cu atat mai simplu este sa le bagi in cap unor alegatori spalati pe creier de inundatiile “jurnalistice” ale unor fecale umane ca de fapt, daca au auzit ceva, acel ceva a fost ce li se spune. Exact cum li se spune la 4 ani pe cine sa puna stampila.

Complet justificata minciuna.

O singura nedumerire am: justificarea asta este suficienta pentru ca cei care, in ciuda evidentelor clare, sustin contrariul pentru ca sunt platiti sa o faca sa nu se simta fara niciun fel de respect de sine?

Mie, unul, imi este rusine de ei. De fiecare data cand unul din ei se uita in oglinda dimineata, mie imi este rusine de ei, de toti cei care sustin contrariul unei evidente doar ca sa isi pastreze o functie, un beneficiu, sau un amarat de salariu, si imi este rusine de toata clasa politica din Romania, de Victor Ponta, de Doina Pana, si, mai ales, de toti cei care ii voteaza pe acesti oameni. Imi este rusine de toti oamenii de la tara care, o data la 4 ani, se duc la vot orbeste.

Pe mine nu ma reprezinta. Nici ei, si nici cei pe care ii voteaza ei.

Mars, fa, Romanie care nu esti a mea!


4 thoughts on “Victor Ponta minte complet justificabil

 1. nedumerirea mea vine din faptul că ați indicat articolul dlui guran ca fiind o sursă veritabilă, dar mă întreb dacă ați citit până la capăt articolul în care se insistă și se aduce chiar un început de dovadă (pe care dpdv tehnic eu nu o pot contesta, dar sunt sigur că alții ar fi putut să facă și dovada în sens invers, de exact aceeași valoare) cum că NU, premierul nu a rostit cuvântul “fă”. ori indicați articolul ca fiind al unui aservit? că dacă e așa, pot să accept, dar că e aservit numai până la jumătate mi-e greu să cred.
  chestia e că am ascultat de vreo 10 ori înregistrarea și cred că și dacă aș asculta-o de 100.000 de ori n-aș paria pe mai mult de 70 la sută într-o direcție sau alta. și dacă e să vorbim de educație politică la scară largă, cred că după lecția “trust no one” pe care mulți o înțeleg așa bine ar trebui să fie aia cu “never say never”. eu așa simt, că fără moderație în opinii o să continuăm să aplaudăm toți extremiștii de la m. badea la c.t.popescu încercând mai departe să devenim noi înșiși lideri de opinie, cu sau fără aserviri politice.

  1. Esti prost!
   Nu ti-am citit comentariul, care intrase initial la spam, dar l-am scos de acolo ca sa iti comunic asta.

   Posibil chiar sa fii incredibil de prost, dar, repet, nu stau sa iti citesc tot comentariul ca sa imi dau seama de asta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s