‘neam’ stirbit cultura


Acesta este MINISTRUL CULTURII in ROmania anului 2014:

stirbu_gigel_ministrul_culturii

În contextul în care pe 15 ianuarie este Ziua Culturii Naţionale, ministrul Culturii, Gigel Ştirbu, a fost întrebat de presă care sunt poezia şi opera epică preferate, relatează Mediafax.

„”Luceafărul” mi-a plăcut întotdeauna. Pentru mine, “Luceafărul” reprezintă cel mai important aspect, cea mai importantă operă pe care poetul naţional a scris-o. Pentru mine, “Luceafărul” reprezintă sublimul culturii româneşti (…) pentru mine, “Luceafărul” este tot ceea ce poate fi mai scump din punct de vedere literar pentru poporul român”, a spus ministrul Culturii.

La insistenţele jurnaliştilor, Gigel Ştirbu nu a dorit să recite însă câteva versuri din „Luceafărul”.

„Sigur că vă pot recita, chiar prima strofă, ultima strofă, cea de-a 63-a strofă, dar chiar credeţi că ministrul Culturii trebuie să apuce să recite aşa pe holurile Parlamentului poezii? După ce închideţi camerele vă garantez că vă recit o poezie”, a spus Gigel Ştirbu.

El a mai spus că, în tinereţe, ştia „Luceafărul” în integralitatea sa. „Nu ştiu tot “Luceafărul”, îl ştiam odată în tinereţe. Vă aduc aminte că am o anumită pregătire, nu ştiu dacă îl mai ştiu pe tot, dar îl ştiam da capo al fine”, a mai spus Ştirbu.

Incadrez postarea la penibilitati si triste, cred ca ar mai trebui sa adaug o noua categorie: Idiocracy, dar mi-e teama ca ar deveni neincapatoare.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s