Iulian Toader, agent de politie pe timp de zi, braconier la lasarea intunericului


Agentul de poliție Rutiera Iulian Toader a fost prins „chiar de ai săi” în timp ce se afla ilegal pe un fond de vânătoare.

Paznicii de vânătoare au declarat că omul legii, în momentul în care un ofițer de la poliția Roșiorii de Vede îl soma, cu pistolul la vedere, să coboare din autoturism, i-ar fi spus:”Colega, stai, că sunt de-al tău”. Figura nu a ținut, iar adevăratul polițist nu s-a lăsat înduplecat și și-a anunțat superiorii.

Între timp, la fața locului a sosit și administratorul fondului de vânătoare. Fiind o persoană publică, destul de cunoscută în județ, agentul de poliție a început să tremure. S-a pus în genunchi și a cerut milă, pupându-i acestuia mâinile:”Vă rog să mă iertați, am un copil acasă de crescut, dacă se află mă dau afară din poliție”. Făcându-i-se milă, administratorul l-a lăsat să plece, nu înainte ca agentul să jure că nu a împușcat nici măcar o păsărică. Ulterior, s-a demonstrat că milițianul mințise. În seara cu pricina s-a găsit o căprioară împușcată. După două zile s-au mai găsit două căprioare moarte. Specialiștii din poliția județeană spun că, probabil, animalele au fost omorâte cu aceeași pușcă de vânătoare.

Cu arma la spinare, agentul Iulian Toader a luat-o la sănătoasa prin câmp, în așteptarea unui autoturism care să-l „înhațe” și să-l ducă la Alexandria. Surse bine informate au afirmat că agentul a fost „ridicat” din câmp de un Logan de culoare roșie, inscripționat cu „Școală”.

Din această cauză, în momentul în care un alt echipaj de la poliție a sosit în comuna Scrioaștea, au fost descoperiți numai doi braconieri. Este vorba de Călin Eduard, zis „Mâncărică”, beizadeaua unui patron de moară din comuna Nanov, și Popescu Ionel, angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman. Aceștia din urmă, supărați de faptul că agentul de poliție a scăpat, au început să facă vâlvă. Și pe bună dreptate. Însă, mai marii poliției județene nu dorm. Nici măcar noaptea. Iar din câte se pare, telefonul agentului de poliție Iulian Toader era ascultat. Pe cale de consecință, inspectorul șef Valentin Dumitrașcu a auzit de infracțiunea săvârșită de subaltern.

În cursul zilei de marți, șeful poliției Teleorman „ar fi dat comanda” unei reuniuni de urgență, la care au participat mai mulți ofițeri cu funcții de conducere. Fără nicio intenție de a ascunde ceva, comisarul șef le-a explicat subalternilor cazul. Chemat la sediul IPJ, agentul de poliție Iulian Toader l-a luat pe „NU” în brațe. Pus în fața probelor, polițistul de la Rutieră a continuat să-și susțină nevinovăția, fapt ce l-ar fi revoltat la culme pe inspectorul șef Valentin Dumitrașcu.Relateaza informatiateleormanului.net

UPDATE:

Referitor la aspectele sesizate, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, subinspector Teodora Dragole, a precizat: „Cazul prezentat de dumneavoastră face obiectul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman și este cunoscut conducerii Inspectoratului de Poliție Județean, care a dispus ca măsură internă efectuarea unei cercetări prealabile cu privire la agentul de poliție în cauză.Conducerea Inspectoratului precizează cu această ocazie că nu tolerează nicio abatere din partea personalului propriu și va lua măsurile legale cele mai drastice împotriva celor care încalcă normele legale și dezonorează profesia de polițist, care este învestit cu exercițiul autorității publice, pe timpul și în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor și îndatoririlor de serviciu, în limitele competențelor stabilite prin lege”. Informeaza SudulExtrem


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s