Adevarul-ziarul cu cei mai multi angajati incompetenti.


Despre locul unde a fost violata jurnalista: in parculetul de la Perla, care se afla la 3 km de parculetul de la Perla. Cel putin asa scrie la Adevarul.

Adevarul, care se autorecomanda drept un ziar “quality!”, desi dadea stiri despre niste mondenitati mai mizere decat in Click  (Ups, stai asa, ca tot de adevarul tine si Click), are un obicei in a trata informatiile furnizate cu cea mai mare neseriozitate, prin prisma unor angajati care nu sunt buni sa lucreze nici la “drumuri si poduri”.

Am mai scris despre asta de nenumarate ori, fara sa vreau, chiar, dar vad ca e un pattern (un tipar) in faptul ca cele mai proaste stiri si cei mai prosti redactori sunt la acest ziar.

Am scris in 2010( link aici ) despre cum era relatata premierea unui festival de film. Eu fusesem acolo si vazusem ADEVARUL, apoi, din intamplare, am citit in ziar (Adevarul de seara ii zicea, si se gasea gratis pe la metrou) cum a fost relatata premierea. Nu mica mi-a fost mirarea ca individa care redactase mizeria de pseudostire sa inceapa sa ma injure pe blog. O chema Lamaita Moroiu pe duduie.

Prin 2011, un an mai tarziu, am constatat, tot din intamplare, dar cu si mai mare stupoare, cum la Adevarul de seara Alexandria nu e un singur articol fara greseala de scriere sau gramaticala.Evident, cand am sesizat acest aspect, m-am trezit tot cu invective, injuraturi si amenintari.

In 2012, la un an dupa ce Adevarul s-a mutat exclusiv in online (am relatat aici de ce)- pe scurt, Patriciu a taiat robinetul la finantarile unor incompetenti si jurnalisti de mana a 3-a, am constatat ca si in online redactorii sunt varza(link aici). Mai mult, intr-un caz era si unul care suferea de personalitate disociativa, un redactor din provincie care isi crease vreo 4 useri pe langa cel oficial, de pe care isi comenta singur materialele, isi dadea singur like la comentarii si intra in polemici cu el insusi (o explicatie care sa-l disculpe partial ar fi aceea ca a facut asta pentru ca cei de la redactia centrala sa vada ce comentate sunt articolele lui, dar isi intra atat de bine in piele- la unul din conturile false individul isi pusese poza cu el, la altul avea poza unei fete, iar numele de fata era asemanator cu numele sau real incat un specialist l-a descris ca suferind de personalitate disociativa)

Acum, in 2013, la un material de prima pagina pe publicatia Adevarul central, apare un material semnat de o anume Mara Raducanu, care pare sa aibe si ea ceva probleme, cel putin cognitive.

Titlu:

Jurnalistă violată în toiul zilei, în centrul Capitalei sub ameninţarea cuţitului. Poliţia analizează imaginile surprinse pe camerele de supraveghere

Citeste mai mult: adev.ro/msylpi   (las si link sa se vada cum, intr-un material de cateva randuri, individa se contrazice reciproc de vreo 4 ori):

O jurnalistă a fost violată sub ameninţarea cuţitului marţi după-amiază, în jurul orelor 16.00, la intersecţia dintre străzile Dorobanţi şi Ştefan cel Mare. Aceasta a fost târâtă aproape trei kilometri sub ochii trecătorilor care nu au avut nicio reacţie, comportament explicat de sociologi printr-o „lipsă de civism caracteristică României”. Ulterior, femeia a depus o plângere la Poliţie

adevarul-un-ziar-de-cacat

Deci, tanti Mara Raducanu, decide-te.Ori te hotarasti unde a fost violata, ori nu mai scrii materiale de presa si te duci sa te angajezi la drumuri si poduri.Sau in orice alta parte unde sa nu afectezi si pe altii. Ca aici clar afectezi, scriind prostii in presa centrala.

Uite, poate ai venit din vreun sat la Bucuresti si nu cunosti urbea, dar scrii materiale de presa cu privire la ea.. Te ajut eu:

Intersectia strazilor Dorobanti cu Stefan cel Mare e chiar la Perla, unde apar cele doua fotografii unde matalutza sustii in supermaterialul tau de presa ca a fost violata colega ta de breasla, ci nici la 300 de m de guvern, nici la 3 km de intersectia strazilor mai sus mentionate.

Daca ai gandi macar putin ai constientiza ca este prea putin probabil ca cineva sa taransca 3 km pe altcineva, chiar si intr-un camp pustiu, daramite in buricul Capitalei.

De astazi eu nu mai citesc Adevarul.

jurnalista violata bucuresti

Lasand acest subiect particular deoparte, sunt foarte dezamagit de calitatea presei din Romania. Vine ca o consecinta a degradarii socio-culturale, si, alaturi de calitatea deplorabila a invatamantului, formeaza o bucla vicioasa care accentueaza si perpetueaza aceasta degradare: Nu mai avem modele de urmat, nu mai avem invatament de calitate, nu mai avem informatii, nu mai stim sa scriem si nici sa citim.
Suntem extraordinar de prosti, si avem autoritati, servicii si institutii proaste.

Traim idiocracy de cativa ani, si consecintele a ceea ce se sadeste cu atata nepasare. Sau, din contra, cu rea vointa de catre anumiti unii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s