Bosche tauri


Iarna trecuta, am sesizat un cuplu de persoane fara adapost, undeva la 50-55 de ani, care circulau incontinuu pe aceeasi magistrala de metrou, de la un capat la altul, zi de zi, pentru a nu ingheta de frig.

Toata iarna i-am vazut, imbracati in aceleasi haine ponosite, cu chipurile scofarcite, tristi, dar resemnati, stand pe cele doua scaune din capatul vagonului, adormind de fiecare data tinand strans de sacosele in care isi carau singurele posesiuni materiale personale, si fiind treziti de conductori la ultima statie.

Un el si o ea care, in loc sa fie la ei acasa, bucurandu-se de nepoti si de copiii realizati, cautau cu disperare sa nu inghete ori sa moara de foame.

Dar nu mi-e mila de ei.

Si stiti de ce?

Pentru ca fiecare om isi merita soarta.

Sunt convins ca fiecare om fara adapost este asa pentru ca nu e in stare de nimic altceva, pentru ca este eminamente boschetar, si nimic altceva.

Exemplul elocvent este acela al boschetarului din SUA cu voce de radio cum rar iti este dat sa vezi, caruia i s-a oferit casa si loc de munca, dar a ajuns pe strazi intr-un timp record pentru noi, oamenii normali, gratie calitatilor innascute de a fi boschetar.

Toti oamenii astia fara casa au ajuns in aceasta postura din cauza lor, nefiind in strare sa gestioneze o viata normala, mediocra.

Alcoolici, drogati, sau, pur si simplu incapabili de a sustine un venit macar la limita decentei, puturosi, fara chef de munca, fara o viziune macar pe viitorul apropiat, insemnand ca nu vad in fata mai mult de 5 minute, este evident ca locul lor este pe strazi, si nici macar in vreun adapost in care sa le plateasca oamenii normali mancarea.

Acesti oameni, cand mor inghetati , sau de foame, fac un bine nu numai umanitatii, dar insesi planetei!


One thought on “Bosche tauri

  1. Din cauza asta majoritatea iubim comunismul si socialismul. Pe cand voi maine, din cauza unor rromi sau smecheri, poti ajunge maine in locul lor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s